Каква е ролята на SEO в дигиталния маркетинг?

SEO е съкращение от оптимизация за търсачки В света на дигиталния маркетинг тази маркетингова стратегия играе важна роля,  за да ви помогне да увеличите обхвата си до потенциални клиенти.   

Въпреки че Google не споделя общия си обем на търсене, може да се каже, че е много.  Някои го оценяват на  3,5 милиарда търсения на ден и  обемът на търсенията нараства с 10% всяка година. Ние също така сме наясно, че Google има най-големия пазарен дял  от 92% в сравнение с Bing или Yahoo!  Знаейки всичко това, е ясно, че чрез SEO е безпроблемно да се срещнете с клиентите си там, където те търсят и прекарват своето време.  

И така, какво означава това за вашия бизнес? Това означава, че търсачките са основно място за рекламиране на продукти или услуги на вашия бизнес. Наличието на SEO като ключова част от вашия арсенал за дигитален маркетинг е от решаващо значение, за  да помогнете на търсачките да намерят, обхождат и индексират вашия уебсайт.  

Каква е ролята на SEO оптимизацията в една компания ? 

Ролята на  SEO оптимизацията е  да представи по електронен път продуктите и услугите  на вашата фирма на  потенциални ви клиенти  в търсачките. Човек, който отговаря за вашата SEO кампания,  следва да анализира и приложи различни стратегии за уеб сайта ви, за да подобри вашето класиране по определени теми или ключови думи.     

Когато клиентите търсят конкретни услуги онлайн чрез Google или други търсачки, вие искате да сте сигурни, че вашата компания е посочена  в страниците с резултати от търсачките (SERPs) , за да могат да ви намерят.  

Ако сте на страница 70 от  SERPs , който и да е потенциален клиент по всяка вероятност няма да може да намери вашата фирма и да кликне на вашия сайт.  

Иванка например иска да намери оферта за автомобилна застраховка,  така че въвежда това в Google. Ако е вашата застрахователна компания не е на първа или втора страница на SERP-а, тогава тя няма да ви намери. Тя най-вероятно ще кликнете върху една от най-добрите ранкирали се фирми, за да разгледа възможностите си и ще закупи застрахователна полица от тях.   

Ето защо е важно вашата компания да инвестира в SEO, така че повече клиенти да могат да ви намерят и да се свържат с вас. Това ще помогне за увеличаване на продажбите за вашия бизнес, защото ако не могат да ви намерят, то и не могат да купуват от вас.  

Какви са предимствата на SEO оптимизацията? 

Ползите от SEO са много.  Тъй като Google класира сайтове, които предоставят най-доброто съдържание на потребителите, много тактики и стратегии, които подобряват SEO, също правят уебсайта ви по-ефективно място за потребителите като цяло.  SEO е дори носител на добър PR.

Установете информираност за марката 

Когато се съсредоточите върху усилията за SEO, получавате повече посетителски трафик към вашия уебсайт. Това повишава информираността за вашата марка, за да насърчите повече хора да купуват вашите продукти/услуги.  

Подобряване и  потребителски преживяване на потребителите на сайта ви

Google обяви, че доброто потребителското изживяване на вашия уебсайт ще спомогне да се класирате по-високо от търсачките. Те искат техните потребители да откриват висококачествено съдържание, така че дават приоритет на сайтове, които създават съдържание и уеб страници оптимизирани с тази цел.  

Увеличете продажбите чрез входящи потенциални клиенти  

Хората вече търсят даден  продукт/услуга в търсачките, когато ви намерят. Те са тези, които ви откриват, което означава, че имате по-малко работа, за да приключите продажбата. За разлика от другите типове продажби, които изискват обаждане, имейл и т.н.  

Оредизвиква ви да направите уебсайта си  удобен за мобилни устройства  

Google сподели, че трябва да се съсредоточите върху потребителското изживяване на тези, които посещават уебсайта ви през мобилното си устройство. Ако изживяването на мобилно устройство е лошо за посетителите, е по-малко вероятно те да останат на уебсайта ви, за да консумират повече съдържание.  

Коригира, намалява времето за скорост на уебсайта – работата по техническо SEO

Скоростта на зареждане  на страницата на вашия уебсайт помага на потребителите да виждат съдържанието ви по-бързо. Ако страницата се зарежда бавно, тогава е по-вероятно потребителят да се махне от тази страница,  без да види съдържаниетоSEO ви кара да давате приоритет на  скоростта на зареждане на страницата, за да гарантирате, че е  по-бързо.  

Колко вида SEO има? 

Има три типа SEO, които трябва да  приложите, за да дадете на уебсайта си най-добрия шанс  да  подобри позицията си в SERPs. Тези видове включват: 

SEO на страница onPageSEO –  Това включва проучване на  ключови думи и използване на ключови думи във висококачествено съдържание на различни уеб страници на вашия сайт. 

SEO извън страницата offPageSEO –  Помага за укрепване на връзката, която вашият уебсайт има с други уебсайтове. Това особено се фокусира върху изграждането на обратни връзки, които  карат голям  брой  уебсайтове да се свързват обратно към вашия уебсайт.  

Техническо SEO –  това включва неща като скорост на сайта, индексиране, обхождане, удобство за мобилни устройства, архитектура на сайта, структурирани данни, сигурност. 

Какво представляват SEO инструментите? 

Има много платени инструменти, които можете да използвате, за да се направи SEO анализ на успеха на вашето изпълнение на стратегията ви за позициониране в търсачки  като  SEMrush,  Ahrefs и още.  Има и  безплатни инструменти, които можете да използвате, за да подпомогнете вашата  SEO  стратегия:   

  • Google Search Console  – набор от инструменти за наблюдение на броя на индексираните страници, проблеми със сигурността и други, за да ви помогне да класирате по-добре страниците си. 
  • Google Keyword Planner  – за  да намерите ключови думи, които да вложите в съдържанието на уеб сайта си  и да се класирате по темите и ключовите думи, които са важни за вас.

Няма съмнение колко важно е SEO оптимизацията във вашата стратегия за дигитален маркетинг. Помагането на вашите потенциални клиенти да открият вашия продукт/услуга ще увеличи продажбите и печалбите. Вашият бизнес не може да си позволи да не бъде онлайн и може да се възползва изключително много от солиден SEO план.  

Сега, когато знаете защо SEO е от решаващо значение за вашата маркетингова стратегия, свържете се с нас, за да привлечете  повече  посетители към вашия уебсайт от Google и други търсачки. 

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.