Как да намерите наистина добро SEO експертно обслужване за агенция за недвижими имоти?

С хиляди доставчици, така да се каже, за SEO (оптимизация на сайт за търсачки) на пазара продаващи и доставящи услугите си на Агенциите за недвижими имоти, някак си е трудно да изберете точно правилният за вашата агенция.

Ето и няколко идеи, за да се справите напълно реално с този проблем:

  1. Потърсете или вземете препоръки от някои, който познавате и му се доверявате, че ползва услугите на рентабилен доставчик за SEO услуги. Като този доставчик е добре да е подобрил уебсайта на препоръчващите го лица и да го е насочил в посока по-добър трафик и препратки.

  2. Погледнете данните за SERPS ( Резултатите на търсачките за онлайн страници ) и намерете уебсайтове на брокерски агенции, които са се класирали на първа страница в търсачките. Ако те са се класирали на по-горни позиции от Trulia, Zillow, Realtor.com, още по-добре.

Потърсете за ключови думи относно термини за имотните агенции не само във вашата сфера на обслужване и то за така наречените „ключови думи с опашка“. Например:

  • Къщи/имоти за продажба в (град/област)

  • Фермерски къщи/имоти за продажба в (град/област)

  • Къщи/имоти във Викториански стил за продажба в (град/област)

  • Къщи/имоти за продажба с вграден басейн в (град/област)

  • Крайморски къщи/имоти за продажба в (град/област)

  • Къщи/имоти за продажба край езеро в (град/област)

Това са просто примери, но вероятно вече схващате идеята напълно.

Не търсете просто за ключовите думи „къщи/имоти за продажба в (главен град)“ или „агенция за недвижими имоти в (главен град), защото много по-вероятно е да видите на екрана си само големите агенции за недвижими имоти и техните подопечни компании класирали се по написаните от вас ключови думи.

Когато намерите един от тези уеб сайтове, за които вече говорихме, проверете ги дали се класират за други „ключови думи с опашка / long tail фрази“, за които те са се таргетирали / ориентирали. Можете да откриете това, като посетите уеб сайта им и погледнете с какво лендинг уеб страниците им се линкват от навигацията (и от вътрешното линковане / интекст препратките / линковете), от началната страница, и от общите/съседните/вътрешните/лендинг страници. Именно това са ключовите думи, за които те се опитват да се класират обикновено.

Винаги можете да използвате и онлайн услуги, като тези на SPYFU.com, SEMrush.com, Serpstat за да откриете, за какви точно ключови понятия се опитва да се класира даден уеб сайт. Но това естествено струва пари! Можете да заплатите на някои от FIVERR.com за да ви направи и покаже доклад с данни от SPYFU.com или от SEMrush.com само за няколко десетки долара.

Не включвайте в списъка си с желани уебсайтове, сайтове като TRULIA, REDFIN, ZILLOW, REALTOR.com или уебсайтове на главни вторични брокерски агенции, като REMAX, CENTURY 21, WEICHERT, KW и други.

След като сте намерили поне от 5 до 10 от споменатите вече уеб сайтове, свържете се с брокерските им агенти по телефона и им кажете, че вие сте техни колеги в бранша, но в друга част на страната и сте впечатлени от класирането им в търсачките онлайн. Съответно бихте искали да разберете, точно коя агенция за оптимизация на сайт използват, за да можете и вие да се възползвате от услугите й.

Сигурни сме, че някои или повечето от тях ще кажат, че правят SEO оптимизацията си сами, но по-голяма част от тях използват и услугите на професионални SEO консултанти.

След като вече имате информация за поне няколко от тези доставчици на SEO услуги, следва да се свържете с тях директно и да им кажете, че сте заинтересовани от това да ги наемете и да ползвате услугите им.

Много е важно да помолите, тези доставчици на услуги по SEO оптимизация, с които желаете да работите, да ви дадат няколко примера за техни клиенти Агенции за недвижими имоти и да ви споделят, за какво именно те са се класирали в търсачките онлайн. Именно тогава отидете и проверете отново, за да сте сигурни, дали това класиране е реално.

Също така, ако избраните от вас SEO доставчици на услуги, ви дадат уеб сайт различен от този на агенцията за недвижими имоти, която вие предварително сте проучвали, свържете се със собствениците на уеб сайта за да се уверите, че това е същият доставчик на SEO услуги и именно неговите услуги ползва този уеб сайт и компания.

За един SEO доставчик би било прекалено лесно да избере даден уебсайт, който добре се класира за SERP класирането и да каже – ДА, това е уебсайта, на който ние сме правили SEO оптимизацията.

Веднъж когато вече имате няколко проверени и доказали се доставчика на услуги по оптимизация на сайт, избере този който отговаря на вашият бюджет и на вашите изисквания относно бъдещата оптимизация.

Няколко важни гледни точки:

  • Правете всичките си онлайн проучвания, които ви споделихме, в инкогнито режим ако ви е възможно или изчистете всички бисквитки и кеша на браузъра ви.

  • Определено не очаквайте моментални резултати, SEO практиките изискват търпение и време най-вече.

  • Не подписвайте договори за подобни услуги за дълги периоди от време.

  • Не плащайте авансово за повече от един месец.

  • Ако ви е възможно използвайте акаунт за плащанията с регистрация в PAYPAL, където можете да спрете плащания направени от вас по всяко време или пък използвайте предплатена кредитна карта.

  • Винаги изисквайте месечни доклади за работата относно оптимизацията, която е била свършена от вашият доставчик на SEO услуги.

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.