Колко много влияят рецензиите на Google върху вашето SEO класиране?

Има ли връзка между оптимизацията за търсачки (SEO оптимизацията) и рецензиите на Google? Ако има, колко влияе на класирането? Присъединете се към нас, докато изследваме силата на всемогъщия Google Review!

Преди технологиите да трансформират начина, по който хората намират бизнес, от уста на уста определяше дали един бизнес процъфтява или загива. Ако твърде много хора казват негативни неща за дадена компания, представянето на последната щеше да бъде сериозно засегнато.

Днес отново препоръката от уста на уста продължава да има силно влияние върху бизнеса. Единственото нещо, което се промени, е, че репутацията на марките вече е силно дигитализирана. От уста на уста прие формата на онлайн ревюта, по-специално Google Reviews.

Защо отзивите на Google влияят на SEO класирането?

Отговорът е прост – Google се доверява на силата на маркетинга от уста на уста. Той взема предвид количеството и качеството на прегледите, за да оцени позицията при търсене. Точно както клиентите използват онлайн отзиви, за да потвърдят решението си за покупка, търсачките като Google имат подобна роля/ позиция.

Това не трябва да е изненада, защото потребителите и търсачките имат подобна цел. Google иска да пргледа мрежата, за да ви предостави правилната информация, услуга или продукт по възможно най-бързия начин и при това е в съответствие с целите ни като потребители! Всъщност рецензиите работят до голяма степен като препоръки от тълпата / публиката.

Когато въведете местна дума за търсене в Google (като „тайландски ресторант“), три основни фактора ще повлияят на класирането на всеки показан сайт:

  • Уместност
  • Разстоянието
  • Известност

Първите два фактора за класиране са обяснителни; Google ще се опита да представи тайландски или тайландски фюжън ресторанти, които са в непосредствена близост до вас. Отзивите попадат в категорията на известността. Тайландски ресторант със стотици високо оценени отзиви може да изпревари по-близък местен конкурент, ако има доста по-малко положителни оценки и отзиви.

По-долу ще се потопим по-дълбоко в това как рецензиите са критичен компонент за ефективността на SEO.

Колко влияние имат ревютата върху SEO оптимизацията?

Много. Според проучване, петият най-значим параметър, който определя ранга на бизнеса, са онлайн прегледите . От 2017 г. въздействието на прегледите на Google върху SEO се е увеличило с над 20% на годишна база. Тъй като все повече и повече клиенти използват онлайн ревюта, за да вземат информирани решения за покупка, този процент само ще нараства.

Освен това рецензиите на Google и Google Maps вървят заедно. Оптимизиран списък с коментари в Google може да помогне на фирмите да повишат своята видимост, да получат конкурентно предимство и да повишат класирането си в SERPs. Google разглежда количеството, качеството, честотата и актуалността на онлайн рецензиите.

Това означава, че фирмите, които постоянно получават голям брой високи звездни оценки и рецензии, вероятно ще получат повече внимание от популярната търсачка. Например, оценка от 4,5 и повече показва доверието на клиентите към определена марка и Google признава това.

Роля на генерираното от потребителите съдържание

Алгоритмите на Google използват ново съдържание, за да преценят дали даден уебсайт е активен, поради което фирмите инвестират в маркетинг на съдържание. Въпреки това не е лесно да останете актуални винаги и винаги в съотвествие със стратегията ви за съдържание.

Това е мястото, където генерираното от потребителите съдържание UGC (User Generated Content) може да помогне. Създаденото от потребителите съдържание като снимки, видеоклипове (може вие допълнително да ги промотирате по други канали с видео маркетинг способиhttps://www.extremeseo.net/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5/

) и въпроси и отговори, свързани с продуктите и споделени чрез канали на социалните медии, служат като автентично и свежо съдържание за обхождащите търсачки.

Относно чисто търговската част, истинските клиенти, споделящи своя опит при пазаруване, мнения или съвети, демонстрират на Google, че даден бизнес заема авторитетна позиция на пазара. С други думи, работещите в търсачките обръщат внимание на това, което хората имат да кажат и казват за дадена компания, а не само на това, което бизнесът има да каже за себе си.

Обемът на Google Reviews

Бизнес с много отзиви и висок рейтинг вероятно ще се класира по-високо в SERP. Част от тази корелация е, защото много от тези рецензии ще съдържат подходящи ключови думи, особено ключови думи с дълга опашка, които хората използват, за да изразят мнението си.

Когато Google премахна анонимни отзиви, в резултат на това много уебсайтове бяха понижени в класацията. Само това показва, че обемът на онлайн рецензиите пряко влияе върху класирането на уебсайта. Освен това, той също така подчертава факта, че алгоритмите предпочитат както качеството, така и количеството отзиви .

Онлайн управление на репутацията

Отзивите, добри и лоши, влияят върху репутацията на бизнеса. Придобиването на нови отзиви на авторитетни платформи като TrustPilot, Google My Business и Yelp е жизнената сила на SEO. Това естествено повдига въпрос – какво да кажем за лошите отзиви?

Като се има предвид досегашната дискусия, би било логично да се заключи, че класирането ще падне поради отрицателни отзиви в Google. Това обаче не е така. Търсачката проверява автентичността и разнообразието на отзивите, преди да предприеме подобно действие.

Един странен, отрицателен епизодичен преглед не води до загуба на позиция. Например, преглед, оставен поради забавен пакет или случайна среща с груб мениджър, обикновено няма да повлияе на репутацията на бизнеса или класирането му в Google. Въпреки това, убедителните и достоверни доклади за финансови нарушения ще доведат до изключително негативна репутация и могат да доведат до спад в класирането.

Следователно не само броят на рецензиите е от значение за SEO оптимизацията, но и естеството на самите рецензии.

Последни размишления и изводи

Въздействието на рецензиите на Google върху SEO класирането не може да бъде подценявано. Клиентите, сега повече от всякога разчитат на онлайн оценки и отзиви, за да оценят репутацията на марката и качеството на техните продукти или услуги. Следователно е редно да се каже, че голям брой положителни, но автентични рецензии биха довели до по-високо класиране в SERP.

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.