Как една фитнес знаменитост успя с маркетинговите услуги на eXtremeSEO в социалните медии

Поръчителката ни, представляваща компанията искаше да разпространи осведомеността, да увеличи последователите си в Instagram и Facebook, да увеличи участниците в техните месечни предизвикателства, да увеличи продажбите на онлайн програми и да помогне при пускането на нови продукти.

Решение

Тя избра пакет от услуги, който включваше разработване на органично съдържание и стратегическа платена рекламна кампания. Пакетът също така включваше редовни препоръки за стратегия, мониторинг, както и месечни аналитични отчети.

Разрастване на социална общност във фитнес индустрията

Специалист по социални медии от eXtremeSEO помогна на тази фитнес знаменитост да създаде 3-4 публикации седмично за своя Facebook профил, както и да наблюдава ангажиментите за публикации в този канал.

Наред с това развитие на съдържанието, eXtremeSEO разработи и управлява богат асортимент от рекламни кампании в социалните медии, докато A/B тества различни вариации:

 • Кампания за растеж на последователите:
  Целта на тези реклами беше спечелването на последователи. Те бяха насочени специално към онези, които имат потенциален интерес към услугите и съдържанието, които консултантската фирма споделя на своята страница.
 • Кампании за осведоменост за марката/трафик на уебсайтове:
  Целта на тази кампания беше да разпространи осведомеността за наличните и предстоящите програми и предизвикателства и, на второ място, да привлече трафик към уебсайта. Рекламите бяха насочени специално към тези, които може да са се интересували от тяхната марка, и сегментирани въз основа на всяка конкретна програма.
 • Реклами за ремаркетинг за реализация за програми за продажби и регистрации за промоции, награди и предизвикателства:
  Във всяка конкретна дигитална програма и кампания за групови предизвикателства беше въведена преднамерена и обмислена стратегия, за да се максимизират продажбите и участието.
 • Органично повишаване на ефекта от публикациите:
  „Повишаване“ на конкретно бранд съдържание във Facebook и Instagram, за да се увеличи обхватът и ангажираността на публикациите, превръщайки ги в „краткосрочна“ реклама. Насочихме тези подобрения специално към тези, които може да са се интересували от конкретната тема или продукт, подчертан във всяко съдържание.

В допълнение към тези публикации и кампании, eXtremeSEO също така систематично преглежда всички коментари и взаимодействие във Facebook профила на компанията, отговаряйки на всички въпроси и продължавайки разговора, иницииран от последователи. Клиентът беше отговорен за обработката на собственото си съдържание в Instagram Story и ангажираността с публикации в Instagram.

Резултати от управлението на социалните медии

Facebook:

 • Въпреки че марката имаше създаден бизнес акаунт във Facebook, тяхната база последователи и процент на ангажираност бяха много ниски, тъй като те не публикуваха активно в този канал. В рамките на първите няколко седмици на работа с eXtremeSEO, ангажираността и базата от последователи на компанията започнаха да се увеличават драстично.
 • Благодарение на увеличаването на публикациите и кампанията за увеличаване на последователите, тази фитнес знаменитост спечели 6 129 нови последователи във Facebook, откакто стартира с eXtremeSEO, за по-малко от месец.

Instagram:

 • Преди eXtremeSEO тази фитнес знаменитост имаше доста голям брой последователи в Instagram (50K) и вече много активен профил. Чрез платена реклама и увеличаване на публикациите в този канал, ние увеличихме нейното следване с ~8000 нови хора, за по-малко от месец.

Резултати от рекламирането в социалните медии:

  • Кампании за осведоменост за марката:
   Тези стратегически насочени реклами и подобрени публикации, генериращи значителни гледания и импресии на видеоклипове, а също така доведоха до огромен тласък на трафика извън сайта към уебсайта на компанията.
   Обхватът на съдържанието, ангажираността с публикациите, показванията на видеоклипове и трафикът на уебсайта продължават да се подобряват постоянно всеки месец.
  • Кампании за преобразуване на покупка на уебсайт:
   Преди да работи с eXtremeSEO, тази фитнес знаменитост изобщо не е пускала никаква платена реклама в социалните медии и е работила изключително с инфлуенсъри. Въз основа на резултатите, които успяхме да създадем за тяхната компания, те постоянно увеличаваха рекламния си бюджет всеки месец и ползваха инфлуенсър маркетинг.

Заключение:

Ако имате бизнес в сектора за фитнес, здраве и уелнес и имате цели 1) да увеличите последователите си, 2) да изградите общност за клиентите си, 3) да се насочите конкретно към тези, които се интересуват да използват закупуването на вашите продукти, и 3) да споделяте историята на вашата мисия онлайн, тогава маркетингът в социалните медии с eXtremeSEO може да бъде страхотно решение за вашия бизнес!

Специалистите в социалните медии на eXtremeSEO могат да ви помогнат да придобиете нови клиенти и да ангажирате по-добре целевите си групи относно вашите финансови решения. Свържете се с нас за повече информация днес!

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.