Бизнес с електронна търговия

Клиент за електронна търговия, който продава кафемашини от висок клас, дойде в eXtremeSEO, за да му помогнм със SEO оптимизация за търсачки, като искаше да увеличи видимостта органично, тъй като повечето клиенти намираха кафемашините на компанията само чрез търсене в името на бизнеса. Няколко месеца в стратегията за SEO, той също помоли eXtremeSEO да помогне с PPC кампания.

Получи се уникално добра мулти, онлайн маркетинг кампания, каот се ползва SEO и PPC. В перформънс маркетинга, eXtremeSEO отбеляза страхотни резултати в AdWords. Годишните подобрения на AdWords включват:

  • Разходи : -46%
  • Средна позиция в SERP: +76%
  • Средна CPC: -4,5%
  • Честота на кликване: +138% ( Кампании за търсене: +449%)
  • Цена на придобиване: -14% ( Кампании за търсене: -21%)
  • Разходи за търсене: -31%
  • Общ процент на реализация: +11% ( Кампании в мрежата за търсене: +33%)

Изпълнение на стратегията

Като част от реализираната SEO стратегия, eXtremeSEO оптимизира изображенията на бизнеса за електронна търговия, предостави идеи за съдържание и изгради връзки (link building) за компанията. eXtremeSEO се свърза с няколко водещи блогъри, за да осигури важни връзки, които да му помогнат да се класира по-високо в търсенията по ключови думи. eXtremeSEO също така включи интересна информациа за кафето на уебсайта (+рецепти за лате, капучино и др. кафета с аромати и есенции), за да увеличи и органичното класиране. Усилията се изплатиха, като eXtremeSEO помогна на бизнеса с кафемашини и да се конкурира органично с тежки категории в електронната търговия в сайтове като Amazon, Walmart.

eXtremeSEO извърши PPC одит първоначално, след като бизнесът за електронна търговия започна да използва услугата. eXtremeSEO незабавно създаде списъци с отрицателни ключови думи, постави на пауза припокриващи се/дублирани ключови думи, създаде ново рекламно копие и коригира проследяването на реализациите /convertion tracking. След това eXtremeSEO започна да подобрява честотата на кликване на рекламите и рейтинга за качество на ключовите думи. eXtremeSEO създаде ново рекламно копие във всички рекламни групи, използвайки ключовата дума в заглавието, описателния ред и включително подканващата за пазаруване фраза. Продажбите чрез PPC на компанията се удвоиха в сравнение с предходната година, а разходите за PPC реклами намаляха с 400 процента.

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.