Отключване на силата на SEO оптимизацията за висши учебни заведения

Институциите за висше образование непрекъснато търсят начини да увеличат приема. Един често пренебрегван метод е използването на стратегии за оптимизация за търсачки (SEO оптимизация). Използването на SEO оптимизация за висши учебни заведения може да подобри онлайн видимостта в търсачките, да привлече повече бъдещи студенти и в крайна сметка да увеличи броя на записаните.

Уебсайтовете за висше образование често са сложни, с множество отдели и кампуси. Образователните тактики за SEO оптимизация трябва да се прилагат с оглед на тази сложност.

Нека се потопим!

Разбиране на SEO оптимизацията за колежи

SEO оптимизация включва оптимизиране на уебсайт, за да се класира по-високо в страниците с резултати от търсачките (SERP), което води до увеличен органичен трафик. За институциите за висше образование една ефективна стратегия за SEO оптимизация може да помогне на вашия уебсайт да се показва по-видно в съответните резултати от търсенето, което ви позволява да достигнете до повече потенциални студенти.

Значението на SEO оптимизацията във висшето образование

Повечето кандидат-студенти използват търсачки като Google, за да намерят информация за образователни институции и програми. Като оптимизирате уебсайта си за висше учебно заведение за търсене, можете да гарантирате, че вашата институция се появява в тези резултати от търсенето, подобрявайки шансовете си за привличане и записване на тези студенти.

Ключови стратегии за SEO оптимизация за заведения за висше образование

 1. Изследване на ключови думи

Изследването на ключови думи включва идентифициране и анализиране на термините, които хората въвеждат в търсачките. За SEO за учебно заведение за висше образование това може да включва термини, свързани с конкретни академични програми, живот в колежа или процеси на прием. Инструменти като Google Trends могат да ви помогнат да идентифицирате популярни ключови думи и да разберете обема на търсене.

 1. Висококачествено съдържание

Създаването на висококачествено съдържание, което включва вашата фокусна ключова дума, е от съществено значение. Това съдържание трябва да е подходящо за намерението за търсене на вашите бъдещи студенти. Например, ако популярна заявка за търсене е „най-добрите научни програми“, статия, подчертаваща силните страни на научните програми на вашата институция, може да помогне за привличането на тези бъдещи студенти.

 1. SEO оптимизация на страницата

On-page SEO оптимизацията включва оптимизиране на отделни страници на уебсайтове за търсачките. Това включва използването на ключовите ви думи за фокусиране на стратегически места като заглавието на страницата, заглавките и основния текст. Той също така включва технически аспекти като подобряване на скоростта на зареждане на страницата и премахване на повредени връзки.

 1. SEO оптимизация извън страницата

Усилията за SEO оптимизация извън страницата включват действия извън вашия уебсайт за подобряване на класирането в търсачките. Една често срещана SEO тактика извън страницата е да генерирате препратки към вашия уебсайт от други уважавани сайтове. Те могат да включват местни бизнес указатели или страница в Wikipedia за вашата институция.

 1. Мобилна оптимизация

Тъй като много заявки за търсене идват от мобилни потребители, гарантирането, че вашият уебсайт е удобен за мобилни устройства, е от решаващо значение. Оптимизираният за мобилни устройства сайт предоставя по-добро потребителско изживяване, което може да повлияе на класирането ви в търсачките.

 1. Локална SEO оптимизация

Местното SEO се фокусира върху подобряването на видимостта в резултатите от местното търсене. Това е особено важно за институции, които искат да привлекат студенти от околността. Местните стратегии за SEO могат да включват създаване на Google My Business списък за вашата институция или оптимизиране на вашия сайт за местни ключови думи.

Какви са видовете ключови думи за SEO оптимизация за училища и как да ги използвате за оптимизиране на вашето съдържание

Ключовите думи за SEO оптимизация за училища са доста подобни на тези, използвани за други уебсайтове. Въпреки това е важно да се вземат предвид уникалните нужди на институциите за висше образование, когато се избират ключови думи. Уверете се, че това са ключови думи за органично търсене, което означава, че са много подходящи за съдържанието на вашия уебсайт.

Например, ако предлагате образователна програма, включете ключови думи, свързани с тази степен, като „бакалавър по инженерни науки“ или „магистърска програма по бизнес администрация“.

Ето най-важните типове ключови думи, към които трябва да се насочите:

 1. Ключови думи с дълга опашка

Ключовите думи с дълга опашка са по-дълги, по-конкретни фрази, които могат да доведат до квалифицирани потенциални клиенти. Например „онлайн магистри по компютърно инженерство“ е ключова дума с дълга опашка. Друга е „достъпни онлайн степени по администрация на здравеопазването“. Това са всички ключови думи, които бъдещите студенти вероятно ще търсят, когато проучват възможности за висше образование.

 1. Ключови думи, базирани на местоположение

Базираните на местоположение ключови думи са важни за висши учебни заведения с множество кампуси или програми на няколко места. Тези ключови думи трябва да включват географски термини като имена на градове, пощенски кодове и щати. Например „Калифорнийски университет Лос Анджелис“ или „Харвардски университет Бостън MA“

 1. Брандирани ключови думи

Маркираните ключови думи са термини, свързани с името на вашата институция и нейните програми. Например, ако предлагате магистърска програма по бизнес администрация, бихте искали да включите ключовата фраза „MBA програма в университета XYZ“.

 1. Специфични за програмата ключови думи

Това са ключови думи, свързани с конкретни програми, предлагани от вашата институция. Например „диплома по психология онлайн“ или „програма за MBA в университета“.

 1. Конкуренти Ключови думи

Те са критични за включване, тъй като показват какво търси вашата целева аудитория. Като включите конкурентни ключови думи във вашето съдържание, можете да достигнете до по-широк набор от потенциални студенти.

 1. Ключови думи с къса опашка

Ключовите думи с къса опашка са общи термини, свързани с висшето образование, които могат да увеличат органичния трафик. Примерите включват „обучение в колеж“ или „онлайн дипломна програма“. Те обаче може да са трудни за класиране поради високото ниво на конкуренция. Все пак включването им във вашето съдържание е жизненоважно, тъй като те могат да доведат до някои квалифицирани потенциални клиенти.

 1. Въпроси

Въпросите също е важно да включите в съдържанието си, тъй като те могат да доведат до по-квалифицирани потенциални клиенти. Например „Каква инженерна степен да избера?“ или „Кои са най-добрите онлайн MBA програми?“

Как да включите ключови думи във вашето съдържание?

Много фирми, използващи SEO оптимизация за увеличаване на своята онлайн видимост, може да са проучили подходящи ключови думи, но не знаят как да ги включат в съдържанието си.

За да се откроите, ето как трябва да включите ключови думи в съдържанието си:

 • Добавете ключови думи към заглавия, заглавия и подзаглавия.
 • Използвайте подходящи фрази в основния текст.
 • Включете ги естествено; не ги натрапвайте насила във вашето съдържание, тъй като това може да наруши потока на вашето писане.
 • Използвайте синоними, за да сте сигурни, че няма да пренаситите нито една ключова фраза.
 • Поставете важни ключови думи в началото на изреченията за максимално въздействие.

Писане на висококачествени и ангажиращи публикации в блогове

Една от най-ефективните стратегии за SEO оптимизация за образователни институции е редовното писане и публикуване на висококачествени публикации в блогове. Те могат да се използват за насочване към конкретни ключови думи, подчертаване на нови програми или инициативи и привличане на бъдещи студенти.

Ето полезни съвети, когато пишете публикации в блогове за вашия уебсайт:

 • Създавайте съдържание, което е подходящо и информативно. Съсредоточете се върху теми, свързани с висшето образование, като студентски живот, съвети за колеж, нови програми или съвети за прием. Уверете се, че всяко съдържание отговаря на намерението за търсене на ученика. Например, може да искате да създадете публикация в блог за „как да изберем специалност в колеж“.
 • Направете заглавията си привлекателни. Заглавията са първото нещо, което читателите виждат и трябва да са достатъчно завладяващи, за да ги привлекат. Например „5 съвета за кандидатстване в колеж“ е по-ангажиращо от просто „Кандидатстване за колеж“.
 • Напишете увлекателно въведение. Не забравяйте да привлечете вниманието на читателя веднага. Например, започнете със статистика или цитат като „Знаете ли, че 80% от студентите са претоварени от процеса на кандидатстване?“
 • Обърнете се директно към вашите читатели. Използвайте „вие“ и „ваш“, за да направите публикацията по-лична и ангажираща.
 • Включете подходящи ключови думи в публикацията. Уверете се, че те се използват естествено и добавят стойност към статията. Не прекалявайте с тях, тъй като това може да понижи класирането на SERPs.
 • Уверете се, че съдържанието ви е без граматични грешки и лесно за четене. Няколко инструмента като Hemingway и Grammarly могат да ви помогнат с това. Не забравяйте обаче, че човешкото око все още е най-добрият коректор. Освен това използвайте подзаглавия, списъци с водещи символи или номерирани списъци и т.н., за да разбиете съдържанието и да го направите по-лесно за четене.
 • Включете визуални елементи като инфографики и видеоклипове, за да направите публикациите в блога си по-ангажиращи. Пишете както за читателите, така и за търсачките, като включите подходящи ключови думи в заглавията и основния текст.
 • Връзка към други публикации в блогове във вашия уебсайт или външни уебсайтове, когато е подходящо. Свързването към подходяща уеб страница на вашия уебсайт помага да се задържи читателят ангажиран и предоставя повече информация. В същото време включването на връзки към външни уебсайтове може да помогне за повишаване на класирането ви в търсачките. Уверете се, че тези уебсайтове са уважавани и подходящи за съдържанието.
 • Завършете с призив за действие. Помолете читателите да се абонират за вашия блог или да ви последват в социалните медии.

Техническа SEO оптимизация за стратегии за учебни заведения за висше образование

Техническата SEO оптимизация е част от оптимизацията на страницата, която включва оптимизиране на архитектурата на вашия уебсайт, структурата на кода и настройките на сървъра, за да се увеличи неговата видимост в SERPs. Роботите на търсачките могат лесно да открият, индексират и класират вашите уеб страници.

Ето съвети как да го направите:

Удобен за мобилни устройства уебсайт

Вашият уебсайт трябва да е удобен за мобилни устройства, тъй като повечето хора използват телефоните си за достъп до интернет. Уверете се, че уебсайтът ви реагира бързо и се зарежда бързо на всички устройства. Ако имате блог, уверете се, че е оптимизиран и за мобилни устройства.

Оптимизация на скоростта на страницата

Бавната скорост на страницата може да повлияе негативно на потребителското изживяване и класирането в търсачките. Използвайте Google PageSpeed ​​Insights или Pingdom Tools, за да тествате скоростта на зареждане на уебсайта си и да диагностицирате всички проблеми, причиняващи бавно време за зареждане.

URL структуриране

Уверете се, че всяка страница има уникален URL адрес с подходящи ключови думи. Например, ако имате онлайн MBA програма, URL адресът трябва да включва фразата „онлайн-MBA“, като например www.XYZuniversity.com/online-mba.

Оптимизация на изображението

Уверете се, че всички изображения на вашия уебсайт са правилно оптимизирани за SEO оптимизация. Това включва използване на подходящи имена на файлове, добавяне на alt тагове и надписи към всяко изображение и компресиране на размера на файла, където е възможно.

Гласово търсене

Гласовото търсене става все по-популярно и вашият уебсайт трябва да бъде оптимизиран за това. Това включва използването на ключови думи с дълга опашка, естествен език и директно адресиране на въпроси.

Какво е локална SEO оптимизация и как да я използвате, за да подобрите трафика от органично търсене

Локалната SEO оптимизация включва оптимизиране на вашия уебсайт за местни търсения. Първо искате да привлечете местна аудитория и да се показвате в резултатите от местното органично търсене.

Ето как:

Google My Business

Този безплатен инструмент позволява на фирмите да управляват начина, по който се показват в Google Търсене и Карти. Това включва добавяне на името на вашия бизнес, местоположение и работно време; управление и отговаряне на клиентски отзиви; добавяне на снимки; и научаване къде и как хората ви търсят.

Онлайн директории и цитати

Вписването на вашия бизнес в онлайн директории като Yelp , Yellow Pages, TripAdvisor и други местни бизнес директории помага да увеличите видимостта на вашия бизнес. Уверете се, че вашата бизнес информация (име, адрес, телефонен номер и т.н.) е последователна във всички платформи.

Отзиви и рейтинг

Отзивите на клиенти играят важна роля в местното SEO. Насърчавайте клиентите си да оставят отзиви в Google и други сайтове за отзиви. Отговарянето на отзиви също показва, че цените отзивите на клиентите си.

Местни ключови думи

Използвайте ключови думи, които са подходящи за местните клиенти, към които се насочвате. Те могат да включват вашия град, квартал или други местни термини и фрази.

Висококачествени препратки

Получаването на връзки от уебсайтове с висок авторитет във вашето населено място може да помогне за подобряване на класирането ви при местно търсене. Можете да използвате блогове за гости или да потърсите спонсорирани публикации на свързани уебсайтове.

Изброяване на вашето училище на страницата в Wikipedia

Wikipedia е чудесен източник на препратки с висок авторитет. Wikipedia е чудесен източник на препратки с висок авторитет. Освен това помага вашият уебсайт да се показва във функцията Google College Search, когато някой търси информация за колежи. Първо създайте страница в Wikipedia за вашето училище и добавете цялата информация, която искате. След това направете връзка от други подходящи страници в Wikipedia към вашата страница. Това ще спомогне за повишаване на неговата значимост и авторитет.

Измерване на успеха на вашите SEO усилия

Мониторингът на вашето SEO представяне е от решаващо значение за разбирането на ефективността на вашите SEO стратегии за заведения за висше образование. Инструменти като Google Analytics и Google Search Console могат да предоставят ценна информация за трафика на вашия уебсайт, моделите на търсене и колко трафик идва от органично търсене.

Анализиране на органичния трафик

Увеличаването на органичния трафик – посетители, които пристигат на вашия сайт чрез търсачка – може да означава успешни SEO усилия. Трябва също да разгледате тенденциите във времето; стабилното нарастване на органичния трафик предполага, че вашите стратегии за SEO оптимизация за училище работят.

Проследяване на класирането на ключови думи

С помощта на инструмент за SEO оптимизация можете да проследявате ранга на уебсайта си за различни ключови думи във времето. Ако класирането ви се подобрява, това е добър знак, че усилията ви за SEO оптимизация се отплащат.

Преглед на препратки

Обратните връзки или връзките от други уебсайтове към вашия собствен са ключов фактор при SEO оптимизация. Редовното преглеждане на вашите препратки може да ви помогне да разберете кои усилия за SEO оптимизация извън страницата са най-ефективни.

Трябва ли да наемете професионален специалист по SEO?

Дали трябва да наемете професионален специалист по SEO оптимизация или да го направите сами, зависи от вашия бюджет и сложността на проекта. Ако имате ограничени ресурси, няколко безплатни и платени инструмента са достъпни онлайн, за да ви помогнат с основните задачи за SEO оптимизация. Въпреки това, ако искате да увеличите видимостта си в SERPs, най-добре е да наемете опитен експерт по SEO оптимизация за образование, който разбира уебсайтове за висше образование и може да предостави стратегически съвети. В допълнение, те могат да ви помогнат да наблюдавате ефективността на уебсайта си във времето и да правите корекции, ако е необходимо.

В крайна сметка наемането на професионалист е най-добрият начин да гарантирате, че вашият уебсайт има правилното съдържание и технически елементи за оптимално класиране в търсачките. Освен това ви спестява време, така че можете да се съсредоточите върху други аспекти на управлението на успешен уебсайт за висше образование.

Обобщавайки

Внедряването на SEO оптимизация за учебно заведение за висше образование изисква стратегически подход и непрекъснато управление, но потенциалните ползи са значителни. Като подобрите своята онлайн видимост, можете да достигнете до повече бъдещи студенти, да увеличите записванията и да се откроите в конкурентната индустрия на висшето образование. Независимо дали сте нов в SEO оптимизацията или искате да подобрите текущите си усилия, помислете за партньорство със специалист по SEO оптимизация, който може да ви преведе през процеса и да ви помогне да постигнете максимални резултати.

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.