Уеб контент маркетинг

Напоследък, маркетингът придоби много по-общ смисъл от досегашните си теории и определения.

Той включва различни компоненти, но главното действащо лице продължава да бъде именно онлайн съдържанието, уеб контента. То е начин да привлечете потребителя и да спечелите доверието му. А само така една компания може да изгради постоянна клиентела. Ето защо обръщането на специално внимание на уеб контент маркетинга е повече от необходимо и до ден днешен.

Уеб контент маркетинга има няколко важни, ключови моменти с особено силен заряд

 • Главно заглавие и вътрешни подзаглавия;

 • Тематичните акценти на текста според конкретната таргетирана аудитория;

 • Нивото на текста, грамотност, тежест, сила на посланията;

 • Коефициент на полезност на текста;

 • Периодика на постовете ;

 • Внедряване на конкретен брандинг подход;

 • SEO friendly или успешно изграждане на семантично ядро от основните ключови думи и фрази;

 • Ангажиране на аудитория със зададените теми;

 • Други

Въпреки че уеб контент маркетинга съвсем не е нов метод за привличане на потребителското внимание, в последно време той придоби особено висока степен на значимост.
XtremeSEO е една от водещите дигитални агенции у нас и като такава ние продължаваме да полагаме високи усилия по посока маркетингово съдържание, осъзнавайки колко важно е то за спечелването на сърцето на клиента, с което той бива спечелен като бъдещ лоялен и постоянен потребител.

Причини да ползваме именно контента за основните си маркетингови цели?

 1. Данните сочат, че  потребителят оформя крайния си избор на базата на опита на другите. Това означава, че ако някой вече е харесал даден продукт и го е описал, този потребител също ще закупи продукта. А кое по-добре би се справило от корпоративният блог в личното описване на продукти, използван и от потребителите – артикъл маркетинг?

 2. Когато едно съдържание е смислено и качествено, то всъщност дава отговорите на основните въпроси, които един потребител би си задал, анализирайки вашия продукт. Ако отговорите го задоволяват, той ще си купи продукта.

 3. Съдържанието е начин да кажете директно на аудиторията си с какво превъзхождате своите конкуренти. Най-добре това се получава не като описвате функциите на продукта си, а като им казвате защо този продукт ще им влезе в употреба и ще направи живота им по-добър.

Защо да изберете eXtremeSEO?

eXtremeSEO отдавна работи с множество фирми, регистрирани на територията на България. В допълнение, като дигитална агенция с огромен опит в областта, ние имаме сериозна практика на руския, на английския и на американския пазар. Знаем кои са ефикасните методи за подобряване на позициите на даден бранд и репутацията на онлайн бизнеса. Ние знаем пътя към високите продажби. Агенцията ни не спира да се учи от големите имена в бранша и подобряването на контент маркетинговите ни стратегии е доказателство за това. Ние гарантираме професионализъм и надеждност на своите потребители.

Ние не ви обещаваме… Ние ви гарантираме, че свързвайки се с нас и доверявайки ни се, започва нов етап за развитието на бизнеса ви!