Интегрирана дигитална маркетинг и комуникационна стратегия – формиране и изпълнение

Продължаващото преминаване към дигитална маркетингова комуникация промени в последните години начина, по който вашата аудитория намира споделя и обсъжда на информация. Сега онлайн потребителите ви започнаха (аудиторията) да споделят, оценяват и обсъждат съдържание и/или просто го консумират. Ето защо организациите са принудени да въведат ефективна комуникационна стратегия, за да извадят максимални ползи от дигиталните платформи, които отварят нови модели за ангажираност, конверсия и печалби. Професионално организираната комуникационна стратегия помага на бизнеса да достигне до своята аудитория, да вдига стойността на марката си и да развива бранда в пълнота.

Защо е необходима ефективна маркетинг и комуникационна стратегия?

Ефективната комуникационна стратегия е насочена към доставяне на правилното съобщение в точното време на точните хора.

  • С кого общуваме сега?
  • Какво комуникираме?
  • Какви канали използваме?
  • Какво работи или не работи?

Правилната комуникационна стратегия е нещо, което помага на стопанските субекти да информират, убеждават и напомнят на потребителите – пряко или косвено – за продуктите и услугите, които предлагат.

  • За да се гарантира, че комуникацията предоставя ясна и добавена стойност за потребителите;
  • За да доближите максимално близо аудиторията до вашия бизнес и предложения;
  • За да оставите публиката да почувства, че играете истинска роля в живота й;
  • Да създава общуване, което отговаря на интересите на потребителя.

Процес на дигитална маркетингова комуникация:

Ние разбираме от значението на предаването на правилното послание на точните хора. По този начин нашите експерти по дигитален маркетинг очертават ефективен начин за осъществяване на комуникация възможно най-ефективно.

Определяне на Вашите бизнес цели

За нас е важно да разберем вашия бизнес, преди да проведем работата по изработка на комуникационна стратегия. След като открием точната идея зад вашите бизнес мотиви, ще можем да изградим концепцията за комуникационния процес.

Обгрижване на целевата аудитория:

Вашата аудитория е ядрото на вашата комуникация. Ние идентифицираме конкретната група хора, които трябва да бъдат комуникирани, и комуникационните канали, които да се използват. Без да дефинирате правилния пазар, е почти възможно да се изработи комуникационен план.

Разработване на ключови съобщения за предаване:

Фазата е посветена на разработване на послания, които изграждат информираност и информират аудиторията. Необходимо е въздействащо послание за създаване на положително преживяване. Отделно това е важна част от цялостната репутация на компаниите.

Предлагане действие във времето:

Нашият график за комуникация е процес стъпка по стъпка, който диктува колко време трябва да отнеме за изпълнение на всяка стъпка.

Различни канали за изследване и работа с тях:

След като стратегиите са в сила, ние избираме много от наличните дигитални маркетингови канали, за да започнем с действителната комуникация. Изборът на правилния канал подобрява способността ни да достигаме до правилната аудитория с правилното послание. Трябва да се отбележи, че естеството на използваните канали се различава от бизнес на бизнес, според приетите бизнес цели.

Основни активи на нашите стратегии за дигитално общуване:

Нашата комуникационна стратегия дава възможност за генериране на дигитални, маркетингови кампании чрез множество рекламни обезпечения и комуникационни активи:

Банер реклами:

Банерната реклама е важен елемент от нашата дигитална, маркетингова, комуникационна стратегия. Нашите експерти проектират атрактивни банери във всякакви форми и размери. Те са достатъчно привличащи вниманието и примамливи, за да грабнат вниманието на зрителите. За повишаване на представянето на вашата марка и привличане на потенциални клиенти, банерните реклами са най-полезния метод. Освен че показваме банери на онлайн търговски сайтове, ние използваме Google Дисплейна мрежа и реклами Bing, както и за максимално ипредставяне. Нашите дигитални търговци избират различни новинарски сайтове и блогове, за да показват тези реклами за по-пълно и точно, каччествено, релевантно присъствие.

Текстови реклами:

Нашият екип от криейтъри на съдържание създава персонализирани текстови реклами, които се открояват за вашата целева аудитория. Създаваме три до четири реклами, състоящи се от различни съобщения, насочени към вашата аудитория. Това дава възможност да видите коя текстова реклама работи най-добре. Веднъж създадени, ние избираме различни новинарски сайтове, специализирани в нишата ви сайтове и блогове, върху които да показваме тези реклами.

Текстови съобщения:

Може да се каже, че мейлърите са най-силната среда, използвана от дигиталните търговци за създаване на максимален обхват на целевата аудитория. Те са гигантски стълбове на всяка дигитална, маркетингова, комуникационна стратегия, така че ние проектираме вашите имейл кампании, като имаме предвид всеки аспект от вашия бизнес, аудитория и имейл списък, до които трябва да се изпращат съобщенията.

Публикации в блогове:

Излагането на услуги на широката аудитория с помощта на блогове за гости е друга ключова стратегия, която разглеждаме. Като пишем качествени публикации в блогове и ги публикуваме на тези авторитетни уебсайтове, ние инициираме взаимна дискусия за продукти и услугите ви там.

Съобщение до печата:

Това е всеобхватна, дигитална, маркетингова, комуникационна стратегия. Независимо дали да обявите нов продукт или услуга или да стартирате бизнес събитие, прессъобщението незабавно ще представи вашите новини/анонси/промоции във всички основни търсачки и социални мрежи. Писането и разпространението на прессъобщение е сигурен начин да предадете вашето послание и новинарски и други истории на аудиторията, както и да подобрите имиджа на вашата марка.

Инфографики:

Инфографиката е визуално представяне на информация във визуална форма, включваща изображения, текст и цифри. Сега това е широко приет инструмент за съобщаване на сложни данни в проста форма на по-голямата аудитория. Инфографиката дава на бизнеса възможност да пусне на пазара своето послание с комбинация от дизайн и текст.

Видео клипове, видео маркетинг:

Напоследък търсачките започнаха да дават дължимото предимство на видеоклиповете в класацията за търсене и по този начин носителят се превърна в солиден инструмент за комуникация на стратегическо, маркетингово послание на потенциалната аудитория. Видеоклиповете са важен елемент от нашата дигитална, комуникационна стратегия. Ние разработваме марково цифрово съдържание за вашите видеоклипове, използвайки скрипт, графики, изображения и текст и го разпространяваме в популярните видео канали YouTube, Metacafe и Vimeo за максимално представяне пред аудиторията.

Нашата интегрирана, комуникационна, стратегия и дизайнерски услуги са създадени от експерти, дигитални маркетолози и се прилагат в определени моменти по време на маркетингова кампания. Това е, за да се гарантира, че съобщението е изпратено до правилната аудитория в точното време и евентуално получено от тях. Стратегията има за цел да стимулира ангажираността на потребителите и да стимулира продажбите. Бранд стратегия и комуникационна стратегия са неща, които се сливат в едно и следва с интегрирани усилия да водят в синхрон до общ просперитет.

Обадете ни се ако можем да помогнем

Вашите стремежи за дигитален маркетинг имат голямо значение за нас. Стартирането на нова кампания за дигитален маркетинг онлайн вече няма да е проблем. Нека първо проектираме вашата дигитална, маркетингова, комуникационна стратегия и ще видите как вашият бизнес процъфтява. Обадете ни се на 0888 55 71 55 и говорете с някой от нашите представители, за да научите повече.

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.