10 съвета за SEO оптимизация в Etsy

SEO за Etsy
SEO за Etsy
С отчетените 3,68 милиона активни продавачи в Etsy, може да е обезсърчително да разберете как ще си осигурите видимост / дял там.

Как новите клиенти ще намерят вашия магазин с хиляди подобни предложения? Как гарантирате, че вашите продукти се появяват на първо място в списъка за търсене?

Отговорът на тези въпроси е прост: Нуждаете се от стратегия на Etsy SEO оптимизация (SEO оптимизация за търсачки / търсещи машини).

Защо имате нужда от SEO стратегия за вашия Etsy магазин

SEO оптимизацията за търсачки се отнася до практиката на разработване на съдържание, копия, визуални елементи, видеа и множество други елементи / фактори, съобразени с увеличаване на видимостта при търсене.

Докато темата за SEO обикновено се фокусира върху страниците с резултати от търсачките (SERPs), подобни стратегии могат да бъдат използвани от разумния собственик на магазин Etsy, за да се гарантират продуктите и обявите в магазина в горната част на функцията за търсене на сайта за електронна търговия.

Как работи Etsy Search

Функцията за търсене на Etsy е проектирана да свързва потребителите с продуктите, които търсят, използвайки два различни фактора: класиране и съвпадение на заявки.

Съвпадението на заявката се отнася до това колко ефективно думата за търсене на потенциалния потребител се свързва с списъците, с инвентара на Etsy. Функцията за търсене анализира атрибути, категории, тагове и заглавия, за да ги съпостави с всеки търсен термин.

След като се появи съвпадение на заявката, търсачката определя ранга на списъка, като обобщава осем характеристики за окончателен резултат :

Вижте как нашата агенция може да привлече огромни количества трафик към вашия уебсайт

 • SEO оптимизация – отключете огромни количества SEO трафик. Вижте реални резултати.
 • Маркетинг на съдържание – нашият екип създава епично съдържание, което ще бъде споделено, ще получи връзки и ще привлече трафик.
 • Платени медии – ефективни платени стратегии с ясна възвръщаемост на инвестициите.
 • Оценка на качеството на обявата.ю/ Quality of Listing Score: Този показател установява колко добре сконвертира дадена обява. Този резултат се увеличава, когато потребителят направи покупка, което води до по-високо качество на оценката в списъка.
 • Оценка за клиентски и пазарен опит / Customer and Market Experience Score: Всички магазини печелят оценка, изчислена чрез комбинация от отзиви на клиенти, отрицателна обратна връзка и попълване на частта „около“ от описанието на магазина.
 • Контекстно-специфично класиране (CSR) Технологичен резултат / Context-Specific Ranking (CSR) Technology Score: Изкуственият интелект (AI) работи, за да разбере интереса на потребителите и резултатите от предоставяните продукти да отговарят на тези нужди. По същество тази класация изучава миналото поведение, за да идентифицира настоящите желания.
 • Оценка на уместност: Ключовите думи с точно съвпадение печелят високо класиране в йерархията за търсене на Etsy. Ако не бъде намерено точно съвпадение, местата за търсене се присъждат на вторични източници на ключови думи, включително атрибути, тагове, заглавия и категории, съответстващи на заявката на потребителя.
 • Оценка на цената за доставка / Shipping Price Score: Магазините на Etsy често таксуват добра сума за доставка. Магазините, които доставят безплатно или с отстъпка, печелят по-високи оценка от по-скъпите си колеги.
 • Оценка за актуалност / Relevancy Score: Когато даден артикул е публикуван за първи път, той получава висок резултат за актуалност, което повишава продукта за кратко време след първоначалното изброяване.
 • Преводи и езикова оценка / Translations and Language Score: Информацията за магазина трябва да се предава на езика, избран от потребителя, когато е създал акаунт в Etsy.
 • Оценка за навиците на купувачите / Shoppers’ Habits Score: Подобно на оценката за CSR технологията, този показател се основава на миналото поведение, за да определи текущата вероятност от покупка.

10 съвета за SEO оптимизация на Etsy

Въпреки че тези показатели може да изглеждат невъзможни за повлияване, има стратегии за повишаване на вашето класиране в търсенето на Etsy. Чрез оптимизирането на тези 10 SEO области на Etsy можете да подобрите цялостното си класиране в магазина, потенциално да постигнете повишена видимост и обхват за вашите обяви.

Внимавайте за името на магазина си

Името на вашия магазин става заглавие на страницата ви в магазина, което се вижда в SERP. Когато създавате това изключително важно заглавие на магазина, уверете се, че това, което продавате, е ясно за потребителите.

Ако името ви е твърде причудливо, например, потребителите могат да подминат вашите продукти в търсене.

Например продавачът на Etsy The House Plant Nursery избра име, което ясно посочва какво ще срещне потребителят, когато влезе в магазина им.

Тази техника елиминира объркването и насочва потребителя директно към предназначения им източник.

Друго съображение при избора на име на магазина е неговата дължина. С ограничения на знаците на потребителските имена в платформите на социалните медии , от 15 в Twitter до 55 в Etsy и Facebook, си струва да помислите за кратко име, което няма да бъде отрязано от тези сайтове / платформи.

Включете висококачествени снимки

Както се казва, една картина струва хиляда думи. Когато става въпрос за снимки на Etsy, може да се спори, че една снимка струва безкрайно повече.

Като платформа само онлайн, снимките трябва да привличат внимание, да поддържат вниманието и да конвертират потребителите.

Според Etsy снимките на продуктите са решаващият фактор за закупуване на магазин, надвишават цената, цената за доставка и отзивите на клиентите.

Etsy позволява на продавачите да добавят до десет снимки на артикул, така че избирайте изображенията си разумно. Тъй като повече потребители са привлечени от снимки, цялостното ви класиране може да се увеличи.

Изберете внимателно ключовите думи на Etsy SEO оптимизиране

Ключовите думи са в основата на подобряването на Etsy SEO оптимизацията. Etsy предпочита да дава предимство на магазини, които включват директни съвпадения с ключови думи на купувачите.

За да откриете най-добрите ключови думи за вашия магазин, мислете като купувач.

Какво би търсил целевият ви клиент? Кои термини е най-вероятно да въвеждат в лентата за търсене?

След като идентифицирате ключови думи, като си представяте целевия потребител, проучете ключовите думи на преките конкуренти, за да се уверите, че са събрани всички подходящи термини.

Макар че органичните изследвания са чудесно отправно място, използването на SEO инструмент като Ubersuggest помага с задълбочени данни за ключови думи и предоставя показатели за препратки, идеи за съдържание и допълнителни предложения за ключови думи.

Използвайте ключови думи в тагове, заглавия, категории и атрибути за стабилна стратегия на Etsy SEO оптимизация, за да съпоставите по-ефективно вашите обяви със заявки на потребителите, което потенциално може да доведе до повишена видимост.

Въпреки това, не прекалявайте с ключови думи, като препълвате заглавия с тях, или други методи за пълнене на ключови думи. Etsy работи активно за намаляване на видимостта на заглавия, пълни с ключови думи.

Оптимизирайте секциите на вашия магазин

Секциите за пазаруване структурират продуктите в групи, които могат да се изследват. Потенциалните секции включват групиране по размер, тип, цвят и т.н. Тези секции се показват като връзки в лявата странична лента на магазина.

В допълнение към подпомагането на цялостната организация на магазина, секциите могат да помогнат за подобряване на вашето Etsy SEO.

Всеки раздел функционира като независимо местоположение, допълнено с уникална целева страница и заглавие, извлечени от името на раздела. Тези отделни целеви страници предоставят повече възможности за използване на вашите ключови думи.

Помислете за използването на заглавия на секции, които удвояват ключовите думи, като отново подобрявате организацията на магазина и вероятността да се появитеят в началото на търсенията.

Използвайте всички налични маркери и ги оптимизирайте 

Можете да имате 13 етикета в описанието на артикули. Използвайте тази възможност, за да се възползвате максимално от ключовите си думи.

Всеки маркер има право 20 знака, така че се съсредоточете върху ключовите думи с дълга опашка и помислете отвъд съществуващите си ключови думи.

Etsy насърчава използването на регионални фрази , синоними и фрази от няколко думи при изграждането на тагове. Платформата обаче обезкуражава повтарящото се маркиране, умишлените правописни грешки, множеството езици и множествените ключови думи.

Чрез оптимизирането на тези тагове можете по-добре да идентифицирате продукта си, позволявайки на потребителя да намери по-лесно вашия магазин, което може да подобри вашето SEO. SEO за Etsy.

Актуализирайте своите обяви често

Когато подновите съществуващи обяви в Etsy, те получават малък тласък в класацията за търсене на сайта.

Въпреки че тази практика не е дългосрочно решение на Etsy SEO оптимизиране, тя може да увеличи видимостта при търсене за по-конкурентни ключови думи.

Като дадете допълнителен тласък на вашата обява в периоди на висока потребителска активност (напр. празници), можете да увеличите броя на потребителите, които виждат вашите обяви.

Спечелете обратни връзки

Обратните връзки или входящите връзки са връзки към вашия магазин или продукти от външни сайтове. Те са жизненоважни за стратегията на Etsy SEO оптимизацията, тъй като повишават доверието на търсачките в даден сайт.

Можете да печелите обратни връзки , дори и да не сте добре позната марка, като използвате тези три стратегии:

 • Изградете своя блог: Блоговете могат да разширят аудиторията ви, да увеличат вашия SEO резултат, да изградят присъствието ви като лидер в индустрията и да ви помогнат да постигнете качествени обратни връзки. Създавайки уникално, ценно съдържание, други могат да линкнат вашия магазин или конкретни продукти, за да го покажат като ценно.
 • Работете в социалните мрежи: Когато споделяте връзки към вашия блог и пазарувате в Instagram, Twitter, Pinterest и други канали в социалните медии, вие увеличавате вероятността да достигнете до нови потребители, които могат да препратят към вашия магазин.
 • Обърнете се към: Идентифицирайте медии, които вероятно биха представили вашия магазин или вашите продукти. Тези търговски обекти могат да включват блогове, публикации и акаунти в Instagram. След като направите този списък, започнете да ги достигате / контактувайте с тях. Стимулирайте тези хора да поставят връзка към вашия сайт, като им предложите отстъпказа даден артикул например.

Създайте безпроблемно клиентско преживяване

Etsy иска потребителите да имат приятно изживяване при пазаруване, поради което резултатът от преживяването на клиента и опита натрупан от това е включен в алгоритъма за търсене на платформата.

Ако магазините се придържат към политиките на Etsy и имат силен опит за обслужване на клиенти, те могат да получат тласък в Etsy SEO.

За да помогнете на този фактор да подобри вашето Etsy SEO, попълнете всички секции в магазина си, като обърнете особено внимание на плащането, доставката, информацията, поверителността и връщанията и рекламациите.

Не забравяйте да отговорите бързо на съобщенията за обслужване на клиенти и да разрешите всяка отрицателна обратна връзка.

Пуснете реклами на Etsy за вашия магазин

Докато рекламата от уста на уста може да ви отведе далеч, пускането на реклами на Etsy може да ви помогне да постигнете останалата част от пътя – като същевременно засилите удобно вашето SEO на Etsy.

Използвайте платена реклама , за да увеличите обхвата на търсенето. Когато изберете да представите артикул като Популяризирана обява, плащате на щракване за артикула, за да запазите челната позиция в резултатите от търсенето.

След като увеличите видимостта и продажбите чрез популяризирани обяви, започнете да питате за рецензии, за да подобрите оценката от вашите клиенти и пазарен опит и цялостното ви SEO – SEO за Etsy.

Заключение 

Когато започнете да изграждате своята маркетингова стратегия , приложите горните методи, за да увеличите SEO – SEO за Etsy.

Докато оптимизирате своя магазин и обявите си, видимостта ви при търсене трябва да расте, привличайки нови потребители и разширявайки обхвата ви в платформата.

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.