6 експертни съвета за SEO стратегия на малкия бизнес през 2022 г

Готови ли сте за SEO оптимизация на малкия бизнес през 2022 г.?

Ако все още се опитвате да формулирате стратегия, не сте сами. Несигурността от продължаващите прекъсвания на бизнеса, свързани с пандемията, и промените в поведението на потребителите карат маркетолозите и професионалистите по SEO на нокти.

За да помогнем на малките и средните предприятия и професионалистите по маркетинг, ние попитахме нашата мрежа от експерти: „Кой е най-добрият ви съвет за SEO за малки и средни предприятия за 2022 г.?“

От бизнес мрежи до споделяне на истории на клиенти, ето най-добрите съвети за малките фирми, които искат да подобрят своето класиране при търсене.

1. Бъдете в крак с тенденциите в търсенето

Джеф Ридал , старши продуктов мениджър в OneLocal, съветва всички фирми да се съсредоточат върху оптимизирането около тематични групи от ключови думи, базирани на намерения, на всеки етап от потре бителската пътека на своите клиенти, тъй като Google продължава да усъвършенства своя алгоритъм и способността да определя какво наистина търсят търсещите съдържание.

„Малките фирми трябва да търсят възможности за ключови думи и пропуски в съдържанието, където могат да добавят стойност, като отговарят на конкретни въпроси, които имат клиентите им“, казва той.

В допълнение, Riddall съветва малките фирми, които въвеждат електронна търговия чрез Shopify, Amazon или други подобни платформи, да осъзнаят какво е необходимо за оптимизиране на техните продуктови страници в тези среди и за съдържанието, необходимо за допълване и поддръжка на страниците с техните продукти.

„Модерното SEO оптимизиране е свързано с оптимизиран маркетинг на съдържанието; и тези, които са в състояние да предоставят на клиентите си своевременно, подходящо съдържание и отговори на техните въпроси, свързани с продуктите, най-вероятно ще подобрят видимостта си в търсенето“, добавя той.

2. Планирайте съдържанието си разумно

Кларентино Адук , управляващ директор в Clarini Online Marketing, препоръчва на местните фирми да започнат да произвеждат редовно съдържание на уебсайта си, ако вече не го правят.

SEO консултантът Анатолий Улитовски казва: „SEO оптимиззацията е дълга игра, но е възможно да се увеличи скоростта с правилната стратегия и прилагане.“

„Влезте дълбоко, а не нашироко в стратегията си за съдържание. Създайте авторитетно съдържание. Локализацията е от ключово значение за откриваемостта“, казва Сигхарт Айер , ръководител на SEO в Resulta.

Той добавя: „Бъдете лидер на мисълта във вашата ниша и покажете своя опит. Сигналите за доверие ще бъдат инструмент за господство. Вземете тези отзиви, препоръки и признание в индустрията. Дайте приоритет на достъпността, включването и потребителското изживяване във вашите съобщения, процес на продажби и пътуване на клиента.”

Ребека Конуей, изпълнителен директор на съдържанието в Sweet Digital, препоръчва на малките предприятия да предприемат холистичен подход.

„Свържете своите имейл, социални, PPC и стратегии за съдържание заедно, за да увеличите обхвата и ангажираността и да увеличите шансовете за постигане на целите на кампанията“, казва тя.

3. Използвайте правилните ключови думи

Шива Кумар Вогалабойна  старши анализатор по дигитален маркетинг (PPC експерт) във Visaka Industries Limited, предлага на малките предприятия да се съсредоточат върху ключови думи с дълга опашка, когато създават съдържание. Тази стратегия ще ви помогне да спечелите повече featured snippets , които ще привличат добро количество трафик към вашия уебсайт.

Улитовски добавя: „Съдържанието и връзките все още са основните фактори за класиране. Така че, покриването на тези ключови думи помага за по-бързото получаване на позиции в класирането. Платените инструменти осигуряват добра работа за намиране на такива ключови думи. След това проверете ръчно и филтрирайте неуместните.“

Придвижете бизнеса си напред с маркетинг на съдържание
Подобрете своята видимост онлайн, достигнете до нови клиенти и стимулирайте продажбите с този универсален инструментариум за маркетинг на съдържание.

„Последната стъпка е да изберете приоритетите. По-малко, но качеството все още е ключово“, подчертава той.

Rod Loop предлага, когато изпращате връзки за преглед на Google на клиентите си, трябва да използвате заявката за търсене в бекграунд, фонов режим, за да свържете марката си с основната си ключова дума и да наблюдавате как резултатът идва.

Освен това, „Ще постигнете 100/100, когато имате правилния URL адрес на домейн на ключова дума. Извършването на по-малко от осем модификации на която и да е страница прави вашето SEO по-лесно“, казва Анна Евънс .

4. Свържете се с фирми във вашия район

Светлана Станкович, съветва малките фирми да не копират големите.

„Намерете своята ниша и изградете връзки с други малки предприятия във вашия район. Ангажирайте се с другите, за да направите нещо за вашата общност. Колкото и малък да е един бизнес, винаги има уникални теми, които да бъдат обхванати по смислен начин“, обяснява тя.

5. Споделете истории на клиенти

Консултантът по дигитален органичен растеж Сухруд Потдар насърчава предприемачите да започнат да пишат кратки истории за ежедневните си взаимодействия с клиенти на всеки етап от техния бизнес, от запитване и сравняване на продукти до реални продажби или следпродажбени дейности.

„Направете тези истории част от вашия уебсайт с основно приложение на SEO оптимизацията и ги споделете в социалните медии. Колкото и проста и малка стъпка да звучи в началото, тя може да привлече повече хора към вашата марка и да ви отведе дълъг път“, добавя той.

Riddall се съгласява и казва на бизнеса да „Улесни клиентите, като включиш напомняния и връзки към вашия бизнес профил в Google, Facebook или други подходящи страници за рецензии“.

Всъщност Аманда Лийман, SEO мениджър в Adept Marketing, казва, че вашият бизнес профил в Google може да бъде по-важен за генериране на потенциални клиенти от вашия уебсайт.

„Уверете се, че е напълно попълнен. Уверете се, че използвате ключови думи в описанията на бизнеса си. Поискайте отзиви и не забравяйте да добавите и попълните всичките си услуги“, предлага тя.

6. Бъдете находчиви

„Всичко, което трябва да класирате в Google, е достъпно за вас, когато правите някои стратегически търсения в Google. Формулата е точно там“, казва Бренди Харуърт, собственик на LocalAdz.

Riddall препоръчва на малкия бизнес и SEO професионалистите да се възползват от силата на инструментите, които автоматизират заявките за онлайн ревюта / прегледи и управлението, тъй като рецензиите имат значително влияние върху местното търсене или видимостта на пакета от карти, но управлението им може да отнеме известно време.

„Заявките за преглед могат лесно да се задействат въз основа на конкретни действия на клиента, като покупки или завършени срещи.

Подобни решения могат да се използват за подпомагане на отговорите на рецензии, което също е важно по отношение на демонстрирането на отзивчивостта на бизнеса.

Отвъд увеличения органичен авторитет и видимост, получаването и отговарянето на онлайн прегледи е все по-критична движеща сила за растежа на бизнеса“, обяснява той.

Единственото сигурно нещо за 2022 г. е, че носи исвестна несигурност. Въпреки това, онези малки предприятия, които са настроени към нуждите на клиентите и търсещите и са позиционирани да отговорят, ще постигнат най-големи печалби и тази година. Винаги в така, не печелят най-силните, а най-адаптивните.

Още ресурси:

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.