6 ефективни техники за линк билдинг за недвижими имоти

От уста на уста, добра репутация и ценни линкове са някои от ключовете към успешния бизнес с недвижими имоти. Но как можете да използвате тези неща в своя полза в дигиталния свят? Е, като проучите линк билдинга за недвижими имоти и накарате хората да говорят за вас онлайн.

Знаем, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Но дори и да не сте запознати със света на дигиталния маркетинг, пак можете да постигнете добри резултати със собствените си усилия. Нуждаете се само от няколко съвета и тласък в правилната посока. Ето защо ние сме тук, за да ви дадем някои прости, но ефективни техники за придобиване на препратки към недвижими имоти . Нека да започнем.

Какво представлява линк билдинга за недвижими имоти?

Нека започнем от самото начало и обясним какво всъщност означава линк билдинга за недвижими имоти. Просто казано, препратките към недвижими имоти, известни също като входящи линкове, са линкове от други уебсайтове, които сочат към вашия уебсайт. Те служат като малко виртуално кимване на одобрение и доверие към вашия уебсайт.

В света на недвижимите имоти има различни видове препратки, но всички те служат на една и съща цел – да покажат на търсачките, че уебсайтът ви е доверен и ценен ресурс. В известен смисъл препратките действат като реферал за вашия сайт, показвайки на търсачките, че други уебсайтове намират вашето съдържание за полезно и подходящо.

Видове препратки към недвижими имоти

Какъв вид препратки можете да се надявате да придобиете в световната мрежа? Има различни места, където можете да свържете с уебсайта си и да получите повече трафик към страницата си. Ето няколко примера.

  • Редакционни обратни линкове – линкове, поставени в статия или публикация в блог по естествен и уместен начин, осигуряващи стойност за читателя и подкрепящи свързания уебсайт.
  • Директории – онлайн директории, които изброяват фирми, включително уебсайтове за недвижими имоти, в конкретна категория или местоположение.
  • Сайтове за обяви – уебсайтове, които ви позволяват да изброявате имоти за продажба или отдаване под наем. Много от тези уебсайтове предоставят и препратки към уебсайтове за недвижими имоти като предимство от използването на тяхната платформа.
  • Блогове за гости – писане на статии или публикации в блогове за други уебсайтове за недвижими имоти и включване на връзка към вашия сайт в публикацията.
  • Социални медии – силното присъствие в социалните медии може да стимулира трафик и да изгради обратни линкове към вашия уебсайт.
  • Участие във форуми и общности – участието в онлайн форуми и общности за недвижими имоти също може да ви помогне да изградите препратки, като се утвърдите като осведомен и надежден ресурс.

Значението на линк билдинга в SEO за недвижими имоти

Обратните линкове са нещо като кой кой е в интернет света. Колкото повече хора (прочетете: висококачествени, подходящи уебсайтове) свързват обратно към вашия сайт за недвижими имоти, толкова по-търсен и надежден става вашият сайт в очите на търсачките. И всички знаем чудесата, които могат да направят за вашия бизнес – по-добра видимост, повече органичен трафик и постоянен поток от възможни клиенти . Какво повече бихте искали?

Така че, помислете за препратки, тъй като вашият VIP преминава към върха на класирането в търсачката. Просто се уверете, че се свързвате само с правилната тълпа – куп нискокачествени линкове всъщност могат да навредят на вашето SEO.

Как да печелите препратки към недвижими имоти

За да привлечете повече внимание към вашия сайт, вие искате да бъдете темата за разговори, карайки всички да се свързват към вашия уебсайт. Но как можете да станете агентът по недвижими имоти, за който всички говорят? Нека ви преведем през някои ключови техники, за да започнете ефективно да изграждате линкове възможно най-скоро.

Работата в мрежа е ключова – започнете да се смесвате

Какво е в основата на недвижимите имоти? Изграждане на трайни взаимоотношения както с клиенти, така и с агенти. Е, същото важи и при линк билдинга. Вероятно вече имате списък с контакти в индустрията, така че защо да не го използвате добре?

Едно нещо, за което помага изграждането на взаимоотношения с други играчи в индустрията, е увеличаването на шансовете ви да спечелите висококачествени обратни линкове за вашия уебсайт. Работата в мрежа ви дава достъп до по-широка мрежа от контакти, ресурси и възможности , което я прави съществена част от инструментариума на всеки специалист по недвижими имоти.

Така че не се страхувайте да протегнете ръка и да започнете да изграждате своята общност. Мислете за смислените взаимоотношения като за един от стълбовете на вашата работа.

Местоположение, местоположение, базирано на местоположение съдържание

Къде си базиран? Ако сте брокер, който работи в Ориндж Каунти, няма смисъл да публикувате съдържание, свързано с Върмонт например. Вместо това се съсредоточете върху това, което знаете и което е от значение за вас и вашата общност. Това е мястото, където географско насоченото съдържание влиза в игра.

Започнете да пишете качествено съдържание за вашия квартал. Можете да създавате публикации за най-новите обяви, най-добрите ресторанти в района, дейности и събития наблизо и т.н. Възможностите са безкрайни. Създайте увлекателно, информативно съдържание, към което хората ще искат да направят връзка.

Освен това, като споделяте съдържанието си в социалните медии и споменавате хората или местата, за които говорите, можете да спечелите и няколко ценни и подходящи линкове! Хората, които търсят жилище във вашия квартал, ще ви видят като надежден източник и ще ви смятат за опитен и находчив брокер. Така че, започнете да пишете!

Започнете гостуване в блогове

По-пряк начин за получаване на качествени препратки е чрез публикуване като гост. Какво означава това? Е, воденето на блог като гост е почти това, което можете да си представите – писане на публикации като гост за блогове за недвижими имоти на други хора. Отново, това се връща към тези взаимоотношения и работа в мрежа.

Когато се свържете с хора в индустрията, това е възможност да споделяте знания в платформите на другия и да разширите аудиторията си. Блоговете за гости са чудесен начин да популяризирате уебсайта си и да достигнете до хора, които иначе не бихте направили. Така че, свържете се с колегите си и си помагайте взаимно да развивате бизнеса си.

Помогнете на репортерите – използвайте HARO

Ако искате да потопите пръстите си в PR водите и да изпробвате как това може да е от полза за вашия бизнес, има доста прост начин да започнете. Използването на услуга като HARO (Help a Reporter Out) е чудесен начин да се свържете с журналисти, да започнете да създавате нови линкове и да бъдете споменавани в подходящи новинарски издания.

Като изпращате вашите истории на журналисти във вашата ниша, можете да получите статии за вашия бизнес, споменавания и линкове в подходящи публикации. Така че, протегнете ръка и започнете да разпространявате информация за вашия бизнес. Ако намирате PR света за плашещ, винаги можете да получите дигитални PR услуги и да разчитате на професионалистите.

Участвайте във форумни дискусии

Когато сте ветеран в индустрията, имате много опит и знания, които можете да споделите с другите. Така че защо да не направите точно това? Можете да споделяте мъдростта си с хора във форуми, да отговаряте на техните въпроси, да давате съвети, да споделяте своите прозрения и да се утвърдите като надежден експерт във вашата област. Не забравяйте да включите връзката към вашия уебсайт в коментарите си. В резултат на това ще станете разпознаваема фигура във вашата индустрия, ще изградите взаимоотношения и ще накарате хората да искат да се свържат с вашата страница.

Бизнес цитати

Бизнес цитат е споменаване на името, адреса и телефонния номер (NAP) на вашия бизнес в други уебсайтове. Колкото по-точна и последователна е вашата NAP информация в интернет, толкова по-авторитетен и надежден ще изглежда вашият бизнес в търсачките. Когато някой се свърже с вашия уебсайт в бизнес цитат, това действа като вот на доверие от този уебсайт, което може да подобри класирането ви в търсачката.

Някои примери за уебсайтове, където можете да създадете бизнес цитат, са местни бизнес директории, онлайн жълти страници и уебсайтове, специфични за индустрията. Като изградите силна мрежа от бизнес цитати, можете да увеличите броя на препратките към уебсайта си и да утвърдите бизнеса си с недвижими имоти като доверен и уважаван играч в индустрията.

Създайте своята стратегия за линк билдинг днес

Това са само някои от най-ефективните техники, които можете да използвате, за да придобиете качествени препратки и да подобрите SEO класирането на уебсайта си и познаваемостта на марката. Така че, като използвате тези съвети, можете успешно да започнете своето пътуване за линк билдинг и да си създадете име в индустрията за недвижими имоти.

Разбира се, това е само началото – има много начини да получите висококачествени линкове и да привлечете трафик към уебсайта си. Не забравяйте, че винаги можете да разчитате на експертите, които предлагат услуги за линк билдингЕкипът от експерти на Linkovete Net може да измисли стратегия за обратна връзка за вашия уебсайт и да помогне на бизнеса ви да достигне нови висоти – свържете се с нас днес!

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.