Local SEO оптимизация при мултилокации

Local SEO оптимизация – как се доминира в класирането на Гугъл за множество локации?

Red pushpin marking a location on a road map, selective focus

Великден предстой и предполагам, вие приятели го очаквате с нетърпение. Така и ние!! Спасителят е дар, смисъл, посока за голяма, целокупна част от човечеството – нещо глобално.

Обаче, когато стане въпрос за бизнес, управляван онлайн, нещата стават наистина доста локализирани.

Знаете ли, че?

 • 20% от търсенията са локални

 • 40% от търсенията от смартфони са локални

 • 97% от потребителите търсят резултати за местен бизнес

Тази информация е предоставена от Гугъл бизнес и както се вижда от нея, резултатите по търсенето са станали изключително локално насочени. Това значително ограничава потребителите да видят резултати за друг регион, различен от техния.

Когато бизнеса ви се разраства, вие искате той да бъде откриван не само във вашия град, но и в други градове и области. Естествено е да искате да се разраствате. Най-честия въпрос, който получавам от маркетингови специалисти и притежатели на бизнеси е: „Как мога да класирам бизнеса си във всеки град, който искам?“

Локалното СЕО е правилната алтернатива за бизнес, локализиран на едно място. Локалните сигнали определят града, в ко

йто бизнеса е ситуиран физически и това може да бъде използвано като добавка във всяка една от страниците на уебсайта му. Така много по-лесно се постига свързаност на местно ниво. Писал съм статия на тази тема наречена: „Колко е важно локалното SEO и 7 най-добри локални SEO трика“. Макар и писана отдавна, тя има голяма доза истина и днес.

Нещата стават значително по-усложнени, когато един бизнес се разполага в повече от една локации. Следвайки Изложението за Маркетинг на Търсенето (SMX) имах един уникален разговор с маркетингов стратег. Той се занимаваше с бизнес, който имаше повече от 1000 локации в уебсайта си. Това си е до голяма степен предизвикателство! Така да създадеш локална свързаност е много по-трудно, когато именно локацията е повече от една.

И така, реших да изброя всички най-добри трикове, които могат да помогнат за класирането на един уебсайт във всеки град и област, които желаете. Пиша това, като специален празничен подарък към вас, така че оставете си малко време преди да празнувате, за да го прочетете. Знам, че ще го намерите за полезно.

Съдържание на материала:

 1. Местоположение, местоположение, местоположение

 2. Свържи уебсайта си с локалните сигнали

 3. Попълни правилно информацията си в локалната листа на Google Plus
 4. Добави локация към заглавието на страницата си и заглавни тагове за местно СЕО

 5. Използвай структурирани данни и означения за името на бизнеса си, адреса и телефонния си номер (не с

  е страхувай да ги огласиш на всеослушание)

 6. Създай си страници-вратички

 7. Добави местни прояви

 8. Създай местно съдържание

 9. Спечели си ревюта на локално ниво и такива от Гугъл

 10. Използвай Бизнес страницата си в Гугъл

 11. Направи си списък със задачи за локална SEO оптимизация

 12. Големите „НЕ“

 1. Местоположение, местоположение, местоположение

При локалното СЕО, местоположението ви и определянето на това местоположение, играе важна роля в показването ви сред търсенията за местни бизнеси.

Ако искате да се класирате в търсенията на международно ниво, много е важно да имате физическа локация във всички градове и области, където искате бизнеса ви да се показва сред местните резултати от търсения.

 • Обявете действителен физически адрес (Не използвайте съкращения тук, защото ще ви попречи в бъдеще – правете всичко на 100% легитимно)

 • Добавете постоянен локален телефонен номер, който е уникален за бизнеса ви и локацията му.

 • Минимално една страница 100% уникално SEO оптимизиране на съдържанието за преследваната от вас гео търсена ключова фраза ви е нужна.

 • Решете дилемата за URL структурата на сайта ( Поддомейн или Поддиректория)

Трябва да решите дали директориите (марка.com/град/или поддомейн (град.марка.com) ви устройват. Именно структурата на URL е най-доброто нещо за специфичната гео ориентация на сайта по градове в страниците му.

Ако не направите изброените до тук първоначално неща, няма нужда да продължавате с поставените пред вас задачи по-натам в материала. Обричате се на провал, ако ги пропуснете.

 1. Свържи уебсайта си с локалните сигнали

Изградете своето местоположение, като го направите лесно видимо за клиентите си. Това би могло да стане, като поставите бизнес детайлите си във вашия уебсайт на повече места. Най-бързия и лесен начин да си изградите местоположение и да излизате в местните резултати е името на бизнеса ви, неговия адрес и контактите ви за връзка – отбелязани на края на всяка страница в уебсайта ви.

Има различни начини да оформите края на страниците в уебсайта си, но присъствието там на Бизнес име, адрес и детайли за контакт е задължително.

За да маркирате информацията за адреса си следвайте структурирано съдържание. Препоръчвам ви да говорите с човека изграждащ сайта ви и да му изпратите този линк. Помолете го да проучи този материал вместо вас, за да не губите часове време. Вие трябва да използвате времето си, за да градите бизнеса си, а не да проучвате как да приложите структурирана информация на уебсайта си.

Вашата локална бизнес страница в Гугъл е най-големия локален сигнал за съществуването ви. Но като цяло бизнеса и специалистите по оптимизация пренебрегват G+. Сложете иконата му до тази на социалните мрежи!

Много е важно името на бизнеса ви да съответства на името на локалната ви бизнес страница в Гугъл+. Ако се различават, то вероятно информационния панел на страницата ви ще остане скрит ( този панел се показва отдясно на потребителите, когато те напишат името на бизнеса ви в търсачката.)

Ако сте вградили правилна карта, която да показва името и локацията на бизнеса ви, в бизнес страницата ви в Гугъл, то ползвайте я и в сайта си също.

Това може да се използва и да предостави ревюта, като структурирана информация, под формата на натрупващ се рейтинг. Този рейтинг ще излиза под формата на звезди, когато фирмата ви се покажете в резултатите за търсене.

Всичко отново е, за да се свържете със сигнализацията на местния бизнес и да усилите присъствието си на локално ниво!

Изображение 1: Пример за схематично маркиране на NAP (Име, Адрес, Телефон), локация на картата и линк към локална листа със страници на Гугъл+

 1. Попълни правилно информацията си в локалната листа на Google Plus

Има няколко често срещани капана, свързани с попълването на информацията за Бизнес профила ви в Гугъл.

 • Име. Името си е име. Точното име на бизнеса ви е това, което трябва да отбележите тук. Не попадайте в капана да въведете местоположението си, нито пък името на бизнеса ви и ключови думи. Под никакви обстоятелства не трябва да въвеждате куп ключови думи, които са като спам тук. Не мога да изразя това по добре от – Вашето име, трябва да е просто името на бизнеса ви. Нищо друго. Това важи за всички местоположения. Сериозно.
 • Адрес. Гугъл харесва точността и коректността. Уверете се, че вашия бизнес адрес е точен и правилен. Той трябва да е точно такъв, какъвто присъства навсякъде другаде в интернет (това важи за вашия уебсайт и всички други онлайн препратки).

Много е важно търсачката да има чисто разбиране на адреса на бизнеса ви. Може да се наложи да преместите кабърчето на картата, за го нагласите правилно.

 • Телефон. Вашия телефонен номер трябва да бъде местен. Той трябва директно да свързва потребителите ви с локалния ви бизнес център или магазин. Като детайлите на адреса ви, телефонният ви номер трябва да е същият, като навсякъде другаде в мрежата, като на локалната страница в сайта ви. Където и да присъства в мрежата, този номер трябва да е еднакъв.

Трябва да осъзнаете, че ако имате само един телефонен номер за различни локации, то това няма да работи.

 • URL на сайта ви. Това е адреса на сайта ви (URL). Той трябва да бъде адреса на точния ви уебсайт. В един перфектен свят, адреса трябва да бъде специфичната, локална страница на бизнеса ви съдържаща неговото име, адрес и телефон (NAP).
 • Категории. По-малкото е по-доброто. Отбележете най-подобаващите и точни категории най-напред. Използвайте само най-подходящите категории и ограничете листата си до бизнес функциите, които са ядрото на бизнеса ви.
 • Съвместимост. Много е важно да създадете съвместима листа за всички локации на бизнеса си. Всяка локация трябва да има едни и същи имена и категории, докато местните номера и локалното URL име могат да бъдат използвани, за да диференцират всяка локация.
 • Пълнота. Уверете се, че профилът ви изглежда професионално и е напълно попълнен. Добавете релевантно изображение и професионално описание. Вероятно си струва да вмъкнете виртуален тур, ако си мислите, че си заслужава.
 1. Добави локация към заглавието на страницата си и заглавни тагове за местно СЕО

Всяка страница трябва да има уникално заглавие, което най-добре я описва, както и услугите или продуктите представени в нея. Включвайки местоположението си във вашите заглавни тагове на целевата ви страница, това е добре за клиентите и търсачката. Така те знаят, че вашия бизнес е локализиран в специфична географска зона.

Заглавна страница: Господин Cheap Rubbish премествания– Сидни CBD, NSW

За вътрешните страници с услуги: Премествания на боклук Грийн – Сидни CBD, NSW – Господин Cheap Rubbish премествания

Проверете дали вашия град и област (страна) са представени в заглавието, Заглавие 1 и Заглавие 2 на таговете в целевата ви страница. Така търсачките разбират предназначението на страниците.

За заглавните страници, вашето заглавие 1 трябва да включва името и услугите ви като цяло. Заглавие 2 трябва да включва град и област. На специфичните страници за продуктите, заглавие 1 би било самият продукт/услуга и заглавие 2 в идеалния случай би съдържало областта отново.

Нищо не е твърдо закономерно и може да лавирате със заглавните тагове, но бъдете информирани за правилната им структура.

 1. Използвай структурирани данни и означения за името на бизнеса си, адреса и телефонния си номер (не се страхувай да ги огласиш на всеослушание)

Покажете локацията на бизнеса си в края на страниците на сайта си. Ако имате презентация на национално ниво във всички или повечето главни области, ние ви предлагаме да използвате JSON-LD схемата на означение, за да оповестите информация за бизнеса си. Това е по-добрият вариант наместо да увеличавате дължината на страниците в сайта си с поставянето на адреса ви в края им.

JSON-LD криптирането може да се добави към заглавието и края на страниците в уебсайта ви, без да показва информацията за всички адреси и контакти визуално на посетителите на сайта ви.

Проверете с www.schema.org дали вашия бизнес се поддържа от тази схема. Ето и някой бизнес означения

https://schema.org/Dentist – Зъболекар

https://schema.org/MovingCompany – Компания за преместване

https://schema.org/AutomotiveBusiness – Автомобилен бизнес

https://schema.org/HealthAndBeautyBusiness – Бизнес за здраве и красота

https://schema.org/LegalService – Правни услуги

https://schema.org/ProfessionalService – Професионални услуги

Ако не използвате определените схематични означения за Локален бизнес като тези, то…

 1. Създай си страници-вратички

Най-добрата стратегия, за да класирате уебсайта си в съседен град или област е да изградите уеб страница на сайта си, която специално цели именно този град и ключовата ви дума. Примерно, ако искате да се класирате за Преместване в Parramatta, въпреки че бизнеса ви се локализира в Rosehill, то можете да направите страница специално целенасочена с ключовата фраза, „Преместване Parramatta“.

Страници, като тази са наречени страници „вратички“. За да се класират подобни страници, те просто трябват да имат уникално и качествено съдържание. Ако използвате едно и също копие за всичките си страници-вратички и просто заменяте името на града, то това няма да проработи. Глобалната търсачка Гугъл просто ще вижда дубликати на съдържание на страниците в уебсайта ви. Така те ще бъдат класирани съобразно една спрямо друга (ако се класират изобщо).

За да си дадете възможност да се класирате добре, то трябва да сложите в уебсайта си уникално, качествено съдържание, което е свързано с вашата специфична ключова дума, „Преместване Parramatta“

Ако трябва да създам съдържание за страница-вратичка, за услуги по преместване в определена област или град, бих направил съдържанието уникално, като въведа информация на страницата свързана с локацията – информация като:

 • Статистическа информация за хора, местещи се именно в тази област

 • Лесна за следване насока към депото на фирмата в тази област

 • Отзиви от клиенти, които са се местили ползвайки услугите ви в тази област

 • Специални услуги, които предлагате и ви дават предимство пред другите фирми за преместване в областта. Например, часовете ви по преместване, може да са по гъвкави.

 • Всичко друго, което би дало уникална гледна точка към предлаганите от вас услуги пред тези на конкуренцията

Едно препятствие, което бихте имали при създаването на подобни страници-вратички в сайта ви е липсата на физическа локация в града или областта, където се опитвате да се класирате. Това би означавало, че не можете да представите на клиентите си вашата Бизнес страница в Гугъл+.

Докато страниците-вратички ще ви помогнат да класирате добре уебсайта си в търсачките, те никога не могат да бъдат отбелязани в листите на локалният бизнес в Гугъл плюс, както е на изображението по долу.

 1. Добави местни прояви

Използвайте структурирана информация за събития, за да може бизнес събитията да се показват директно в страничния панел за информиране на търсачката (панела се показва от дясно при генерирано Гугъл търсене и показване на резултатите, когато потребителите търсят за вашето бизнес име).

Да, това също включва и Прояви за разпродажби. Така че, ако имате нещо планирано, което да се случва около празника, помолете екипа управляващ сайта ви да създаде събитие за разпродажба и структурираното му отбелязване. Колкото по скоро е индексирано, толкова по-рано ще се появи проявата ви за разпродажба в споменатия информативен панел…готово!

Просто искам да ви информирам, че тази екстра може да се използва за в бъдеще, за да разраснете бизнеса си ефективно.

Проверете: https://schema.org/Event – събития

Изображение 2: Схемата за маркиране на събития ви помага да покажете събитията, организирани от вас и те се появяват под формата на информативна графика в дясната страна на търсачката и резултатите показани от нея.

 1. Създай местно съдържание

Ако не го публикувате, няма начин за Гугъл и за останалите търсачки да знаят какво предлага вашия бизнес и къде го предлага. Мислете за вашите клиенти и от какво имат нужда да получат от вашето съдържание.

Какво искат клиентите да научат за вашите категории, продукти и услуги?

Нека си го кажем направо, не всеки бизнес е „секси“, така да се каже. И като чуете хората (вашите SEO специалисти или управляващите уеб бинарите ви) да говорят за важността на публикуваното от вас съдържание, вие определено не знаете за какво да пишете. Вие може и да сте фирма за преместване, механик или да имате бизнес с косачки за трева. Какво може да публикувате и да кажете, за да излезе напред именно вашето бизнес съдържание?

Това, което изглежда очевидно за вас, може и да не е за вашата бъдеща клиентела. Може просто да се запитате, какво вашите клиенти искат да знаят за вашия бизнес. Направете си бележки на всички въпроси, които клиентите ви са ви питали за бизнеса ви (в магазина или по телефона). Това е съдържанието, което клиентите ви искат да научат. Когато имате време, може да го добавите към уебсайта си.

Ако клиентите ви са ви питали за него, то те няма да са единствените, които ще питат тези въпроси. Ако осигурите отговори на клиентските ви въпроси на сайта ви , вие ще изградите доверие и ще създадете възможност за повече продажби.

Когато имате време (може би през Новата година), вие може да добавите дори повече стойност към тези страници и съдържанието им. Това би станало, като отговорите на специфичните нужди на клиентите си, добавяйки и видео съдържание. Видео съдържанието е страхотна идея за местното търсене. Ако хората трябва да пропътуват няколко километра или трябва да използват автобус до физическия ви магазин, видео съдържанието наистина ще им помогне, окуражавайки ги да направят усилие.

Това определено е начин да постигнете интегриране на уебсайта ви и да добавите допълнително ниво на доверие за продажбите и вземането на решения за направата на покупка.

Започнете да изграждате своя бизнес днес, като разберете нуждите на вашите клиенти и задоволите именно тези им нужди, чрез вашето съдържание.

Структурирайте локалното си съдържание систематично

Проблема не е толкова в това, което е на сайта ви, а в това което липсва на него. Даването на точна локация е просто, когато бизнеса ви оперира единствено на едно местоположение. Когато, обаче имате бизнес със стотици или дори хиляди местоположения, нещата са много по-комплексни.

Локалното съдържание е това, което може да направи разликата в случая. Плана да свържете бизнеса си с местното общество ще направи много, за да уплътните локалните си сигнали.

Аз съм привърженик на създаването на секции за всяка локация в сайта ви. Тези секции трябва да бъдат попълнени със съдържание специфично за местната общност и областта.

Тези секции ефективно се превръщат в мини сайтове, в общото цяло на структурата на уебсайта ви. Те добавят стойност и сила, за да се класирате, като предоставят допълнителни детайли отнасящи се за индивидуалните местоположения.

Ако включите специфични локални новини, комбинирани със социална интеграция, ще демонстрирате, че този бизнес е физически действителна компания, която съществува в реалния живот и може да и се вярва.

За да демонстрирам, какво имам предвид, погледнете следните примери:

www.yourdomainname/

www.yourdomainname /locations/

www.yourdomainname /locations/location-a/

www.yourdomainname /locations/location-a/gallery/

www.yourdomainname /locations/location-a/reviews/

www.yourdomainname /locations/location-a/directions/

www.yourdomainname /locations/location-a/clients/

www.yourdomainname /locations/location-a/news/

www.yourdomainname /locations/location-a/news/article-1/

www.yourdomainname /locations/location-a/news/article-2/

www.yourdomainname /locations/location-a/social/

Тази структура дава значителен обем от локално специфично съдържание, което ви обвързва с местната област. То предоставя цялото важно локално СЕО съдържание, за да докажете локацията си и вашата идентичност. Ако имате възможност да генерирате някакви местни издания на пресата или да намерите локални линкове да свържете към секцията на сайта си, тогава сте си вкъщи и закотвени.

Естествено е вашето съдържание да съответства на бизнеса ви и на нуждите на клиентите ви. Следващата листа трябва да ви наведе на някои идеи, за да тръгнете по този път:

 • Отзиви. Имате клиенти, които ви обичат, нали така? Тогава не бъдете срамежливи. Не ви струва нищо да помолите за отзиви от тяхна страна. Може да поставите на сайта си линкове от подходящи страници за локация или индивидуални бизнес сайтове, както и профили от социално естество в LinkedIn. Така ще демонстрирате връзка с реалния свят именно на тази локация.
 • Клиенти. Отбележете се и се свържете с местни клиенти, с които работите. Другите бизнесмени ще бъдат по склонни да работят с вас, ако работите добре с други мести фирми в региона.
 • Новини. Какво се случва в местната област? Възможно ли е и вие са се включите в него? Ако не, то поне може да пишете за него. Запомнете го, наистина формулата е проста – вашата местна локация ще ви донесе повече местна печалба, ако имате повече местно съдържание.
 • Казуси. Това е стратегия, която добавя легитимност и авторитет. Следенето на местни казуси дава на локалния ви бизнес автентично локално съдържание. Така авторитета ви сред местните клиенти ще е по-добър.
 • Галерия. Местно съдържание лесно може да бъде създадено, като направите галерия от изображения свързани с местни професии. По-добре ще е дори, ако можете да сложите гео тагове на тези изображения. Като първа стъпка уверете се, че цялото ви базово SEO съдържание е заключено: имена на снимки, описания на снимки, линкове към клиенти, разширен текст и други.

Както винаги успеха при класирането в търсачките се крие в предлагането на уникално и качествено съдържание. Освен това трябва да се изминат тези допълнителни стъпки, за да дадете на сайта си тласъка, който той заслужава. За по-големите бизнеси е от голяма важност да представят специфични доказателства за местоположението си.

Демонстрирането на интеграция на всяка една локация в дигиталната мрежа, помага на Гугъл да разпознае и да се довери на бизнеса ви на всички важни местни нива – и когато вече имате доверието на локалната общност в Гугъл, то те ви се отблагодаряват, чрез местен рейтинг.

 1. Спечели си ревюта на локално ниво и такива от Гугъл

Ревютата са индикатор на внимание и са важни в местните карти и пакети услуги. Организацията Heat Map е изучила как потребителите в мрежата откриват местните бизнеси. Те го правят, чрез ревютата показващи се при търсене на техните бизнес листи в Гугъл. Трябва да имате поне 5 бизнес ревюта преди да имате звезда за ревюта, която да се показва до името на бизнеса ви в търсачката.

 • Вградете си стратегия за ревюта във вашите обслужващи имейли за клиенти

 • Реагирайте и отговаряйте на всички ревюта

 • Направете директен линк за клиентски ревюта към последващите ви имейли. Дайте възможност на клиентите си да оставят ревю за вашия бизнес на различни платформи

Именно ревютата помагат на клиентите в техните решения за финална покупка. Ревютата за продукти или бизнеси имат повишен конверсия с до 28%. И бъдейки местен бизнес ревютата ви в страницата ви на Гугъл Бизнес са важна част от местното SEO.

Трупането на ревюта от други, т. нар. „трети страни сайтове“, също помага да повишите сигнализацията си в областта. Можете да заложите на ревюта в социалните платформи, в локални сайтове, като productreviews.com.au, truelocal.com.au, yellowpages.com.au, tripadvisor.com и други

Изображение 3: Пример за уебсайта на доктор Naveen Somia и ревютата му. Те не са генерирани само от Фейсбук, а също и от бизнес ревюта в сайта www.realself.com

 1. Използвай Бизнес страницата си в Гугъл

Да, вашата страница на бизнеса в Гугъл е социална платформа, която често е пренебрегвана. Повечето бизнеси забравят да използват своите бизнес страници, след като обновят данните за бизнес информацията си. Бизнес страницата ви в Гугъл може и да не е толкова популярна, като Instagram, Facebook или Twitter, но има едно нещо, което ще ви заинтригува и то е: Постовете  именно на тази ваша страница са четени, разбрани и индексирани от Googlebot – роботите на Гугъл. Така именно търсачката разбира кои сте вие, къде сте и какво предлагате.

Така, че следващият път, когато публикувате в социалния си профил, обновете и вашата бизнес страница в Гугъл също.

 1. Направи си списък със задачи за локална SEO оптимизация

След като вече имате адрес, телефон, съдържание и URL структура, можете да се фокусирате над нещата, от които местното СЕО най-много се нуждае. Запомнете, че всяка от тези задачи трябва да бъде направена за всеки град или област поотделно, за да ги оптимизирате.

 1. Качвайте уникалното си съдържание по предназначение във всяка локална страница.

 2. Направете SEO оптимизация за всяка такава страница и за всичко свързано с нея.

 3. Уверете се, че NAP на местната ви локация (Име, Адрес и Телефон) са точно показани на всички различни страници за местоположения. Трябва на директорията и на под домейна да няма разлики в тази информация от страниците. Ако трябва да покажете местоположение наблизо, то свържете се с картите или пък ги отбележете, като изображения.
 4. Покажете адреса си, като използвате маркировката на Schema.org

 5. Конфигурирайте инструментите на Google Webmaster за всички местоположения.

 6. Направете местни страници за Google+ за всички локации. Осигурете се, че страниците ви за Google+ показват уникално URL за местоположението си, независимо от главния домейн.
 7. Възползвайте се от бизнес листата си на локално ниво в страници, като GetListed.org и други локални. Намерете местни сайтове на общността и бизнес ниши, където да се включите.

 8. Поставете цитати за местното отбелязване

Докато сме на темата за местните директории, искам да уточним важността на NAP и неговата съгласуваност в цитатите и цитирането на услугите, което може да помогне в рационализирането на процеса. NAP е акроним на име, адрес и телефонен номер.

Според много SEO специалисти по локално СЕО, NAP съгласуваността е ключа към изграждането на цитати. Не само данните трябва да са систематични, но форматирането на тези данни трябва да бъде направено и показано. Например ако отбележите адреса си като 444 Harris St, Suite 605 на уебсайта си – то няма да искате той да излиза другаде из мрежата, като 444 Harris St,., #605.

 1. Да поддържаш цитати за една локация е достатъчно трудно, а какво остава за повече. За да го направите по-лесно, има услуги по направата на цитати, като Yext (Те ви позволяват да управлявате 40+ листи от техния сайт), Localeze, и UBL. Въпреки, че тези услуги не са заместител на ръчното управление на бизнес детайлите ви по големите агрегатори, то значително улесняват работата ви.

 2. Започнете да изграждате линкове, както нормално бихте направили. Бъдете сигурни, че отделяте нужното внимание на всяка директория за локация или под домейн, както го правите към отделен уебсайт например.

 3. Когато добавяте съдържание винаги го правете географски насочено. Ако то не е локално насочено, по-добре го публикувайте на главния домейн, наместо в локална страница или под домейн.

 4. Използвайте и настройте инструментите на Гугъл за анализ, за да следите трафика по специфични локации.

 5. Като главно правило, третирането на поддиректориите или под домейните по градове, като че ли са отделни сайтове ще ви се отплати. Това се отнася и за качването на съдържание специфично за отделни местоположения, на правилното му място. Примерно, ако сложите снимкова галерия за сладкарницата си в Сидни, то ще поставяте съдържание от Сидни там. YummyCupcakes.com/Gallery or YummyCupcakes.com/Sydney/Gallery.

 6. Започнете с тези схематични ресурси:

Schema.org

Google Structured Data Testing Tool

Google schema.org FAQ

Structured Data Markup Helper

Schema Creator

 1. Големите „НЕ“

Ако не искате да съсипете цялата си досегашна работа по локалното SEO оптимизиране, то ето и неща, които да избягвате на всяка цена:

Имате дублиращо се съдържание някъде в сайта си, и по-специално на локалните ви заглавни страници.

Да, това означава, че ако замените няколко ключови думи тук и там и да направите страницата да изглежда различно, то вие си играете с огъня. Може и да се разминете за кратко с това ваше начинание, но Гугъл ще забележи, какво правите и ще ви накаже за това.

Както и да е дублираното съдържание на страниците в сайта ви, това изглежда непрофесионално и мързеливо. Може и да има събития, където трябва да имате част от съдържанието на повече от едно място, но тогава се уверете, че използвате rel=canonical tag-каноничен таг. Не забравяйте  и дублираната страница да не бъде индексирана от роботите на Гугъл във вашия robots.txt файл.

Поставяте информация за град или локация във вашите заглавни тагове на заглавната ви страница

Това е, ако искате да се класирате в търсачките в повече от два града. Аз препоръчвам да не се слага каквато и да била информация за градове или локация в заглавните тагове на заглавната ви страница. Изглежда като спам и имате ограничено поле за въвеждане на информация (60 знака). Реално имате място само за името на марката си, главните ви ключови думи и специална оферта или подканващо действие. Няма място за нищо друго.

Заключение

Сега имате всичко систематизирано, което аз следвам, за да помогна на бизнес клиентите си да се класират за множество бизнес локации. То се отнася за високо конкурентни ключови думи за множество градове и области.

Открил съм, че откриването на успеха за множеството ми клиенти, може да се сумира в по-долния текст.

Трябва да управляваш множество локации, като ги разглеждаш като отделни сайтове. Не трябва да правиш компромис с маркетинговата си стратегия и да пестиш усилията си за тях. Всеки пазар е уникален по свой собствен начин. Някой пазари и области са по-лесно достъпни, докато други не. Затова и някой градове или области се нуждаят от малко повече усилия за оптимизиране.

С индивидуален подход можете наистина да оптимизирате успешно страниците си. Имате силата да анализирате как точно всяка локация се представя индивидуално. Това ви помага да определите проблемните си местоположения при класирането им в търсачките, техния трафик и да си поставите цели.

Това ще помогне да спечелите повече посетители за сайта си, като локалното насочване ще ви донесе общуване с местната аудитория. Не само вие оптимизирате за търсачките, но внимателния анализ ще ви помогне да оптимизирате за клиентите също, освен за търсачките. Това е всичко. Локалния трафик в търсачките означава локални посетители, локални клиенти и по правило повече купувачи.

Ако имате нужда от Локалнa SEO оптимизация от eXtremeSEO, то обадете ни се!

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.