SEO за застрахователни компании: Ние помагаме на застрахователните брокери и професионалистите да растат със SEO оптимизация

Компоненти на страхотно SEO решение за застрахователни компании

Независимо от индустрията, няколко основни области трябва да бъдат фокусът за добра SEO оптимизация. Това включва прецизно проучване на ключови думи, техническа оптимизация, подходящо съдържание и придобиване на връзки. Застрахователните компании, които се стремят да бъдат конкурентоспособни на своите местни пазари, трябва да обърнат голямо внимание на местните фактори и знаци, за да се асоциират по-добре с местния и регионален пазар.

По-долу ще представим всеки основен компонент и ще обсъдим как се прилага за застрахователните компании и вашия бизнес.

Проучване на ключови думи за застрахователни компании

В зависимост от конкретните услуги, в които се специализирате, тази област на изследване може да варира. Има различни различни категории ключови думи, които обичаме да разглеждаме за застрахователни компании, които са общи ключови думи с голям обем, локални гео-модифицирани ключови думи и поддържащи ключови думи с дълга опашка.

 1. Общи ключови думи

Тази група от ключови думи са по-общите ключови думи с по-голям обем, към които ще се насочите, които вероятно ще включват видовете услуги, в които сте специализирани. Някои примери могат да бъдат:

Застраховка
Застрахователни компании
Застрахователни оферти
Автомобилна застраховка
Здравна застраховка
Застрахователни компании близо до мен

Въпреки че на пръв поглед тези ключови думи може да изглеждат много конкурентни, разберете, че Google знае, че има местно намерение за тези ключови думи – например: резултатите, които се показват за някой в ​​София, може да са доста различни от тези за някой, който търси в Пловдив.

 1. Местни гео-модифицирани ключови думи

Тази група ключови думи са подобни на горните общи ключови думи, но включват гео-модификатор, който може да бъде местният град или предградие, в което се състезавате.

Подобно на горното, това може да бъде:

[град] застрахователни компании
Застрахователни компании в [град]
[град] автомобилни застрахователни компании

Въпреки че класирането ви вероятно ще бъде много корелирано между тези две групи (ако класирате локално за общите термини, шансовете са, че ще се класирате и за гео-модифицираните термини за търсене), разбирането, че има няколко разлики е важно.

 1. Поддържане на ключови думи с дълга опашка

Ключовите думи с дълга опашка могат да формират отлична стратегия за местно съдържание и основа за подпомагане на обучението на вашите потенциални клиенти. Гледайте на тези ключови думи като много рано в решението за покупка и обикновено се появяват по време на фазата на проучване. Излизането пред потенциални клиенти на този етап помага за повишаване на информираността за вашата марка, както и за установяване и изграждане на доверие по време на тяхното пътуване до покупка.

Някои от тези ключови думи може да включват:

Колко струва автомобилната застраховка?
Как да изберем застрахователна компания?
Имам ли нужда от здравна застраховка?
Кой е най-добрият начин да пазарувате за застраховка?
Мога ли да използвам една и съща застрахователна компания за всички мои застрахователни нужди?

Човек, който търси едно от горните, може да не е готов веднага да се обади или да направи покупка. Въпреки това, те активно търсят информация за застрахователни компании. Откриването на тези възможности и изграждането на съдържание ще ви утвърди като авторитет във вашата конкретна индустрия, като същевременно ще подобри цялостната видимост за други ключови думи.

След като преминете през правилно проучване на ключови думи, не забравяйте да следвате нашите съвети за картографиране на тези ключови думи – тогава подготовката на главен документ, който да следва процеса на картографиране, ще помогне за оптимизирането на страницата, както и за създаването на съдържание.

Технически оптимизации и оптимизации на уебсайтове за застрахователни компании

Въпреки че проучването на ключовите думи ще помогне да се определят някои от оптимизациите, които правим на уебсайта, идентифицирането на технически ограничения и проблеми на сайта може да помогне да се разкрият някои слабо висящи плодове, които могат да бъдат полезни за видимостта.

Има буквално десетки инструменти, които можете да използвате, за да направите този тип анализ. Обичаме да използваме инструмента Sitebulb, тъй като ни позволява да се впуснем дълбоко в данните, като същевременно ефективно ги визуализираме, когато стават приложими.

Въз основа на техническия одит и вашето проучване на ключовите думи, сега трябва да имате доста стабилен документ за картографиране на ключови думи, който можете да използвате, за да добавите информация за оптимизация на ниво страница в допълнение към някои технически оптимизации, които могат да бъдат направени на ниво уебсайт, за да помогнете за подобряване видимост.

Не обезценявайте и не пропускайте тази стъпка в процеса. Наличието на добра информация от SEO одит и оптимизирането на техническите аспекти на вашия сайт могат значително да подобрят видимостта ви и да ви изпреварят пред вашите конкуренти в областта на застрахователните компании.

Добавяне и оптимизиране на съдържанието на уебсайта за поддръжка на SEO оптимизацията

Продължаваме да виждаме това като най-вероятно най-голямата проблемна област при работа със застрахователна SEO оптимизация. Наличието на добро съдържание за продукти и услуги с точно разположение на ключовите думи е важно за увеличаване на вашата видимост.

Вземането на тази крачка напред и изграждането на стратегия за съдържание, която включва писане по темите, разкрити по време на вашето проучване на ключови думи, ще ви помогне да се откроите от вашите конкуренти.

Не искаме да пишем само заради самото писане. Задължително е да се отбележи, че ако вашето съдържание не успява да добави стойност за посетителя на уебсайта ви – тогава го премахнете от уебсайта си. Бъдете сигурни, че вашето съдържание е първокласно, че отговаря на въпросите на вашите клиенти и че е ангажиращо по начин, който ги насърчава да предприемат действия.

Не се стресирайте от съдържанието. Започнете, като откъснете документа за оптимизиране или картографиране и оптимизирайте текущото си съдържание и поправете и оптимизирайте заглавия и метаданни. Добавете подходящи вътрешни връзки и включете ключови думи, когато са естествени и подходящи. Ще се изненадате колко положителна разлика можете да направите, като само оптимизирате съществуващото съдържание, преди да пишете повече.

Придобиване на връзки, цитати и промоция на уебсайтове в рамките на застрахователната индустрия

Пълно разкриване? Всички ние или сме били изгаряни, или познаваме някой, който е бил изгарян от остарели практики за SEO оптимизация и краткосрочно мислене. Има много различни начини за придобиване на връзки в застрахователната индустрия. По въпроса за класирането за термини за локално търсене, ето как да започнете:

 1. Вземете местни, национални и, ако е възможно, специфични за индустрията цитати. Цитатите са копия на името, адреса и телефонния номер на вашия бизнес, които се показват в мрежата. Поставянето на вашата бизнес информация в тези водещи директории е основната предпоставка за местно SEO. Това не е задължително да премести иглата значително, ако конкуренцията е висока, но е задължително за локална оптимизация.
  Не съм сигурен какво друго да кажа за това. Ако вашият бизнес все още не е в Google My Business, Bing Maps, Apple Maps и т.н., тогава трябва да направите това, преди да обмислите други аспекти на изграждането на връзки.
 1. Използвайте съществуващите си партньорства. След като се почувствате комфортно с това къде се намирате по отношение на цитиранията и видимостта на марката, е време да преминете към получаване на връзките с ниски резултати. Това обикновено са връзки от партньорски компании във вашата индустрия. Познавате ли майстор на покриви, към когото насочвате бизнес? Имате ли приятел брокер? Свържете се с тези хора и поискайте връзка към уебсайта си – може да бъде толкова проста, колкото връзка от страница с ресурси на техния сайт. Ще се изненадате колко връзки можете да придобиете чрез този метод.
 2. Ресурси за индустриални партньори. Продължавайки по темата за партньорството, видяхме много успехи в създаването на ценни местни и споделени ресурси, които можете да раздадете на вашите партньори в индустрията.

  Това може да е нещо като  това, което трябва да знаете за застраховката на собственика на жилище, преди да закупите нов дом, което предлагате на брокерите в района и ги карате да го представят на уебсайта си с обратна връзка.

 1. Браншови асоциации. Вашите национални, щатски или местни асоциации на застрахователни компании са чудесен източник за връзки. Независимо дали е толкова просто като списък с членове, или толкова стабилно като организиране на възможности за публикуване на гости, тези асоциации често търсят страхотно висококачествено съдържание, което да представят на своя уебсайт или за своите членове – размяната на това съдържание за връзки и видимост често може да си струва усилието.
 2. Изграждане на прекъсната връзка. Това вероятно е един от най-популярните методи за придобиване на връзки в SEO пространството днес и има защо – той е толкова безопасен, колкото може и е ефективен за постигане на резултати.

  Има много неща, които влизат в един добър процес на изграждане на неработещи връзки, които няма да разгледаме в тази публикация, но на високо ниво вие обхождате високо авторитетни уебсайтове на индустрията, за да идентифицирате всички повредени връзки, които може да имат. След това създайте ресурси за тези сайтове и ги представете като алтернативна връзка от неработещата – което води до голям авторитет с често много минимална работа.

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.