SEO оптимизация и изработка на уеб сайтове: Всичко, което трябва да знаете

SEO оптимизирането е важно за всеки бизнес, който работи онлайн, но мнозина не осъзнават, че оптимизацията за търсачки трябва да бъде вградена в процеса на уеб дизайн – а не да се добавя по-късно. Ето едно изчерпателно ръководство за SEO и уеб дизайн.

Всичко което трябва да знаете за SEO и уеб дизайн

Вашият уебсайт е центърът на вашия свят на дигитален маркетинг – мястото, към което се вливат всички дигитални потоци. И разбира се, най-големият от неговите източници на трафик обикновено е органичното търсене.

И все пак твърде често фирмите не мислят за SEO оптимизация, докато не направят уебсайт, проектиран (или преработен), а тези сайтове често за съжаление липсват на фронта на SEO и дигиталния маркетинг. Може да изглеждат лъскави, но ако маркетинговите хитрости не са приготвени по време на проектиране, тогава вие ще участвате маркетинговата надпревара с дървен крак. Или най-малкото, изправени пред връщане към чертожната дъска и загуба от време и пари.

В тази публикация имамe поглед върху това как SEO оптимзиацията трябва да бъде неразделна част от процеса на дизайн (или редизайн) на вашия уебсайт. Ще разгледаме какво трябва да имате предвид, за да имате сайт, който е създаден за сърч маркетинг и генериране на потенциални клиенти – и как фокусирането върху щастливите потребители държи боговете на Google на ваша страна.

Също така ще разгледаме някои от често срещаните клопки, които могат да сполетят бизнеса, който иска да изгради нов уебсайт, който е централно депо за вашите усилия за дигитален маркетинг.

Накратко, ще ви помогнем да гарантирате, че следващият ви сайт е стройна, средна SEO оптимизирана и машина за дигитален маркетинг.

Това, което обикновено се случва…

В централата на eXtremeSEO звъни телефон.

Маркъс:  „Хей, шапка eXtremeSEO. Как можем да помогнем?“

Обаждащ  се: „Здравей. Току-що създадохме уебсайт и… изглежда, че сме загубили значително количество трафик.“ ИЛИ „… ние не се класираме за ключовите думи, за които сме били видими.“ ИЛИ „… ние просто не получаваме никакви запитвания.“ ИЛИ „… искаме да разгледаме какво можем да направим, за да подобрим нашето SEO.“

Маркъс: „А, добре. Ако можете да ми кажете вашия URL адрес и номер, на който да ви се обадя, мога да разгледам и да направя някои предложения.

Тук има проблем. SEO не е някакъв стикер, който можете просто да залепите върху съществуващ сайт. SEO оптимизацията на уебсайтове е от основно значение за успеха онлайн за по-голямата част от бизнеса. И същите концепции, които подхранват солидно SEO, помагат при платено търсене, социални и всякакви други входящи маркетингови усилия. Разберете ли това погрешно, то със сигурност няма да успеете да постигнете целите си за дигитален маркетинг.

Разработване на удобен за SEO оптимизиран уебсайт; изработка на уеб сайт по SEO правилата

На фундаментално ниво, удобният за SEO сайт е този, който позволява на търсачката да изследва и чете страници в сайта. Гарантирането, че търсачката може лесно да обхожда и разбира съдържанието ви, е първата стъпка към гарантиране на видимостта ви в страниците с резултати от търсачката.

Търсачката използва уеб робот за тази задача и ние се опитваме да работим с търсачките, а не срещу тях. За съжаление има много начини за създаване на уебсайт и не всички технологии са създадени със SEO оптимизацията за търсачки.

Създаването на удобен за SEO оптимизация сайт изисква внимателно планиране и структуриран подход за представяне на вашия бизнес и услугите, които предоставяте. За много фирми това може да бъде сложно – не винаги е лесно да се документира точно това, което правите.

Като маркетингов инструмент, вашият уебсайт трябва да бъде изграден върху солиден дигитален маркетингов план (интегирана, дигитална, маркетинг комуникационна стратегия) с ясен бизнес модел и стойностно изражение. Ако това не е ясно, първо трябва да го прегледате отново.

Ако приемем, че имате всички тези добри идеи в главата, нека се потопим.

Основи

Има няколко основни елемента, които поставят началото на добре оптимизиран процес на проектиране на уебсайт.

домейни

Вашият бизнес може да използва example.com като основен домейн. Но може да имате и други. Много е важно да се уверите, че вашият домейн има смисъл и свързан с това, което правите. Важно е да се гарантира, че всички вариации и поддомейни правилно сочат към основния сайт и пренасочват към единична канонична версия на сайта.

Ако вие работите в България. Вие сме уеб-базиран бизнес. Естествено следва, че вашият домейн да е .bg. Всичко това има смисъл.

Не се заблуждавайте да мислите, че наличието на my-keywords-in-my-domain.com помага. Просто изглежда тъпо. Това може да помогне малко за местния бизнес, но се уверете, че се съпоставяте с реалния свят. Бъдете разумни.

Хостинг

Вашият хостинг също е важен. Бавният сайт прави нещастни потребителите. Вашият хостинг трябва да следва правилата на здравия разум. Бъдете разположени там, където е разположена вашата аудитория. Бъди бърз. Бъдете специфични за платформата, ако е необходимо. WP Engine е чудесен пример, тъй като предоставя платформа, съобразена с уебсайтове на WordPress.

CMS

CMS (системата за управление на съдържанието), която изберете за вашия бизнес, може да повлияе значително на това колко успешни сте. WordPress е чудесна опция в много ситуации, но не е единствената. Със сигурност е WP свързан на основно ниво по начин с търсачките, Google го познава. Това не означава, че е най-добрият избор за всички ситуации, но със сигурност е добра отправна точка за повечето фирми. Просто се уверете, че избраният от вас CMS е правилният за вашата ситуация, а не този, с който избраната от вас уеб компания предпочита да работи.

Обхождане и достъпност

Първата стъпка е да гарантирате, че търсачката може да обходи вашия сайт и да разбере какво правите (и къде го правите).

Индексация

За да разберат вашия сайт, те трябва да могат да четат съдържанието на страницата. Това означава, че основното съдържание на вашия сайт трябва да бъде базирано на текст. Не изображения. Не светкавици и анимации или видео. Дори в този непрекъснато напредващ свят, основното ви съдържание все още трябва да е текстово. Има някои страхотни инструменти, като уеб шрифтове за разкрасяване и вашите изображения имат място, но не забравяйте да говорите на ясен език за това, което правите, за да може търсачката да прочете и разбере вашето предложение .

Изображенията, видеоклиповете, PDF файловете и съдържанието също са важни и могат да бъдат източник на трафик от търсачките. Отново, те трябва да бъдат откриваеми и индексируеми.

Структура на връзките

За да индексирате съдържанието си извън началната страница, имате нужда от вътрешни връзки, които търсачката може да обхожда. Вашата основна навигация, директиви на търсачките и инструменти като XML карти на сайта помагат на търсачката да обходи вашия сайт и да открие нови страници. Инструменти като Screaming Frog могат да ви помогнат да гарантирате, че вашият сайт може лесно да бъде обходен от търсачка.

Информационна архитектура и структуриране на вашия сайт

Винаги сме харесвали аналогията с картотеката за структурата на уебсайта. Вашият сайт е картотеката. Основните категории са чекмеджетата. Подкатегориите са папките в чекмеджетата. Страниците са документи в папките.

 • Кабинет: вашият уебсайт
 • Чекмедже: категория от високо ниво
 • Папка: подкатегория
 • Документ в папката: отделен документ/лист хартия/страница

Контекстът се посочва не само от сайта, на който съществува, но и от позицията в този сайт. Нашият собствен сайт има чекмедже за услуги, а всяка услуга има под-услуги в папки. Вашият сайт ще бъде до голяма степен същият.

Ако разгледаме следната структура на сайта Bowler Hat като пример:

У дома

– Услуги

– – Зона на обслужване

– – – Индивидуално обслужване

У дома

– Услуги

– – SEO

– – – SEO одити

И така, има страница в тази информационна архитектура, която е просто /одити/.

Страницата /одити/ съществува в папката SEO в чекмеджето за услуги. Приятно и организирано. Това може да последва с други SEO елементи, за да посочи ясно контекста далеч отвъд този, който може да бъде посочен само от документа.

Това е свързано с публикации в блогове, статии, съдържание с често задавани въпроси, услуги, местоположения и почти всичко друго, което е обект във вашия бизнес. Търсите да структурирате информацията за вашия бизнес по начин, който я прави разбираема.

Някои сайтове може да предприемат задълбочен подход към структурирането на съдържанието. Други могат да използват широк подход. Важният извод тук е, че нещата трябва да бъдат организирани по начин, който има смисъл и опростява навигацията и откриването.

Подход от три до четири нива като този гарантира, че повечето съдържание може лесно да се навигира в рамките на четири щраквания и има тенденция да работи по-добре от по-задълбочения подход към навигацията на сайта (за потребители и търсачки).

URL адреси

Контекстът се обозначава допълнително от URL адреса. Разумната конвенция за именуване помага да се осигури още повече контекст за хората и търсачките.

Следват два хипотетични набора от URL адреси, които могат да се съпоставят с пътя за услуги > SEO > SEO одит, изложен по-горе – но единият има смисъл, а другият не помага с нищо.

www.example.com
www.example.com/services/
www.example.com/services/seo/
www.example.com/services/seo/audits/

www.example.com
www.example.com/s123/
www.example.com/s123/s1/
www.example.com/s123/s1/75/

Разбира се, вторият набор от URL адреси е умишлено глупав пример, но той служи на една точка – първата конвенция за именуване на URL адреси помага както на търсачките, така и на потребителите, а втората пречи.

Навигация

Вашата навигация е също толкова важна. Когато един сайт е добре структуриран, навигацията работи със структурата, URL адресите и други компоненти, като XML карти на сайтове, за да помогне да се утвърди какво представлява всяка страница или част от съдържанието.

Навигацията е нещо повече от менюто в горната част на вашия уебсайт. Това е начинът, по който насочвате потребителите към най-подходящата част от вашия сайт. Навигацията може да бъде инструмент за повишаване на осведомеността за допълнителни услуги и включва не само текстови връзки, но и съдържание на всички страници и в шаблонните елементи на дизайна на вашия сайт.

Винаги сме харесвали аналогията с указателните табели. Влизаме в супермаркет и търсим знаците, за да намерим това, което ми трябва. Вашият уебсайт не е по-различен. Ако потребител бъде препоръчан и търси името на вашата марка, тогава той ще кацне на началната ви страница. След това се нуждаят от указател, за да ги откарате до отделните услуги. И по-добре да бъде лесно да се намери!

Много е лесно да се сбърка това и трябва да се обмисли внимателно — преди да изградите сайта — относно нуждите и желанията на вашите потребители. Уебсайтът е дигитален организъм, който трябва да изпълнява стратегията от вашия маркетингов план. Разбирането на потребителите тук е от решаващо значение, за да можете да сте сигурни, че отговаряте на техните нужди.

Навигацията не трябва да се нуждае от разгадаване – не трябва да кара потребителя да се замисля. Следното изображение е знак от местен магазин за подобряване на дома. Коя посока ви отвежда до паркинга и коя до входа за доставки?

Мозъкът ми следва линията „паркинг за клиенти“ отляво надясно, така че, разбира се, завивам надясно. Паркингът за клиенти обаче е отляво. Там няма нищо, което да илюстрира ясно кое е правилно или грешно.

Трябва да помисля. Или на практика отивам в грешната посока няколко пъти, преди да се науча. Въпреки това, ако потребителите не намерят това, което търсят на уебсайт, те ще се върнат към големия океан от конкуренция, който представят резултатите от търсенето с Google.

Уверете се, че навигацията ви е кристално ясна – ако един потребител може да направи грешка, много други също могат.

Често срещани проблеми

Има много потенциални проблеми със съдържанието, което не може да бъде намерено или не може да бъде разбрано от търсачката, която може да работи срещу вас. Например:

 • Съдържание, което не може да бъде намерено
 • Съдържанието е достъпно само чрез търсене в сайта
 • Flash файлове, Java програми, аудио файлове, видео файлове
 • AJAX* и крещящи ефекти на сайта
 • Рамки — Съдържанието, вградено от друг сайт, може да бъде проблематично.
 • Поддомейни — съдържанието е разделено на поддомейни, а не на подпапки

* Google стана много по-добър в четенето на AJAX страници , но все още е възможно да се скрие съдържание с безсмислени ефекти.

Уверете се, че важното съдържание е лесно откриваемо, разбираемо и се намира в цялостната структура на сайта по начин, който има смисъл.

Резюме

Ако всичко е направено добре, човекът и търсачката трябва да имат доста добра представа за какво е дадена страница, преди дори да я погледнат. Вашият типичен SEO начален тласък просто се основава на тази солидна основа, която е поставена от вашата информационна архитектура и структура на сайта.

Удобен за мобилни устройства дизайн

Популярното устройство, използвано за търсене в интернет и за разглеждане на уебсайтове, е мобилният телефон. Живеем в епоха на дадено първо място за мобилни устройства. Сайтовете, оптимизирани за търсачките, трябва да обръщат еднакво внимание на мобилните версии на своите уебсайтове (вместо просто да използват прост адаптивен дизайн на уебсайтове).

И все пак през 2021 г. отзивчивият дизайн не е достатъчен. Вашите бъдещи клиенти използват мобилното устройство като първото и често единствено устройство за взаимодействие с вашия бизнес.

За да създадете наистина удобен за мобилни устройства дизайн и да увеличите максимално резултатите от мобилното търсене, трябва да помислите за нуждите и желанията на мобилните потребители. Това, което потребителят ще прави на телефон, често е далеч по-различно от това, което ще прави на компютър. И дори ако вашите реализации обикновено са на настолен компютър, тази решаваща, първа, гореща точка на взаимодействие може да бъде на мобилно устройство.

От гледна точка на SEO оптимизацията, заслужава да се отбележи, че удобството за мобилни устройства е потвърден фактор за класиране за мобилно търсене и именно мобилната версия на вашия сайт ще бъде използвана от търсачката за преглед и класиране на вашия сайт. Много по-важно обаче е, че мобилното устройство е как вашите бъдещи клиенти търсят и разглеждат вашия сайт.

Работете усилено върху оптимизирането на потребителското изживяване за мобилни потребители и ще пожънете наградите за усилията си по отношение на трафика и ангажираността на потребителите.

Скорост на страницата

Друго ключово съображение в мобилната ера е скоростта на страницата. Потребителите може да са нетърпеливи или може да не винаги имат страхотна мобилна връзка за данни.

Страхотна отправна точка е тестът на Google за мобилни устройства . Този инструмент ще ви даде обратна връзка относно удобството за мобилни устройства, скоростта на мобилни устройства и скоростта на работния плот. Той също така превръща всичко в удобен малък отчет, който описва подробно какво точно можете да направите, за да ускорите нещата.

Ползваемост

Уеб ползваемостта е комбинация от други фактори: специфичен за устройството дизайн, скорост на страницата, конвенции за проектиране и интуитивен подход за поставяне на сайта заедно с крайния потребител.

Основните фактори, които трябва да се вземат предвид, включват:

 • Оформление на страница.  Важните елементи трябва да имат по-голямо изпъкване.
 • Визуална йерархия.  Направете по-важните елементи по-големи!
 • Навигация в началната страница и сайта.  Ясно указателни указания за потребителите.
 • Търсене в сайта.  Големите сайтове се нуждаят от разумно позиционирана опция за търсене.
 • Въвеждане на формуляр.  Направете формулярите възможно най-леки и лесни за попълване.
 • Дизайн.  Страхотният дизайн прави всичко по-лесно.

Това е само нахвърляне на най-важнотою, а ползваемостта наистина трябва да бъде персонализирана към отделния сайт. Няколко ресурса, които бихме разгледали, са книгата „Не ме карай да мисля : подход на здравия разум към използваемостта в мрежата  от Стив Круг.

Фунията за маркетинг на съдържанието

Вашият уебсайт има дяволски много работа: той трябва да помогне на вашия бизнес да излезе пред бъдещи клиенти в търсачките, а след това трябва да ангажира и конвертира тези клиенти.

Вашият сайт се нуждае от съдържание, което да помогне на всички тези етапи от пътуването на клиента + маркетинг на съдържанието. Съдържанието и SEO оптимизацията са важна комбинация тук, тъй като може да се изправите пред клиент, докато търси подобни услуги от друга компания, която вече се обмислят.

Структуриран начин да разгледате съдържанието, от което се нуждаете тук, е типична маркетингова фуния:

Осведоменост — върха на фунията

Съдържанието за информираност обикновено ще бъде вашият блог и информационни статии. Ние помагаме на бъдещия ви клиент да разбере проблемите, пред които са изправени, и илюстрираме вашия опит и надеждност при решаването им.

 • Публикации в блога
 • Информационни статии
 • Уебинари
 • Изчерпателни ръководства
 • ЧЗВ

Разглеждане — средата на фунията

Съдържанието на етапа на разглеждане помага на потенциалния ви клиент да ви сравни с другите предложения там. Това обикновено е практично съдържание, което помага на клиента да вземе решение.

 • Казуси
 • Информация за продукта или услугата
 • Демонстрационни видеоклипове на продукти
 • Ръководства за потребителя

Преобразуване — дъното на фунията

Съдържанието в долната част на фунията стимулира реализациите и трябва внимателно да насърчава продажба или потенциален клиент.

 • Отзиви
 • Препоръки
 • Безплатен пробен период
 • Безплатна консултация

Не забравяйте, че клиентите ще търсят в целия този спектър от типове съдържание. Следователно гарантирането, че всички тези области са покрити, помага за откриването чрез търсачките, разглеждането и преобразуването.

SEO оптимизационни гайки и болтове

Както можете да видите, има много неща, които трябва да обмислите, преди дори да разгледаме по-познатите елементи от оптимизирането на вашия сайт и страници. Трябва наистина да започнем да мислим за ключови думи и основна SEO оптимизация на страниците едва след като имаме тази солидна основа. И да се надяваме, че ако сме структурирали всичко правилно, тогава действителната оптимизация на страниците / On Page SEO става много по-лесна.

Насочване по ключови думи

Изграждането на вашата стратегия за ключови думи е много по-лесно, след като имате солидна структура без вътрешно дублиране. Ако разгледаме предишните ни примери за йерархия и структура на сайта, тогава добавянето на ключови думи е сравнително лесно (и е нещо, което често правим в предварителния дизайн на електронна таблица).

– Услуги
– – SEO
– – – SEO одити

www.example.com/services/
www.example.com/services/seo/
www.example.com/services/seo/audits/

Ако използвам тези страници като пример, имаме естествена прогресия от широки ключови думи към по-прецизни думи за търсене. Можем дори да разгледаме основни модификатори като местоположение, ако сме местен бизнес.

У дома

– агенция за дигитален маркетинг

– компания за дигитален маркетинг

+ София

+ България

Услуги

– маркетингови услуги

– услуги за дигитален маркетинг

+ София

+ България

SEO

– SEO

– Оптимизация за търсачки

+ Компания

+ Агенция

+ София

+ България

SEO одити

– SEO одити

– Технически SEO одити

+ Агенция

+ Компания

+ София

Въпросът тук е, че добре структуриран сайт ви дава добър начин да определите стратегията си за ключови думи. Все още трябва да направите проучване и копирайтинг, но можете да сте сигурни, че имате солидна стратегия за насочване към широки и по-подробни термини.

HTML заглавни тагове

Тагът <title> е основният таг зад кулисите, който може да повлияе на резултатите от вашата търсачка. Всъщност това е единственият мета таг, който действително влияе пряко на позицията.

Най-добрата практика за етикетите / мета описания за заглавие е както следва:

 • Поставете ключови думи в началото на мета тага.
 • Запазете дължината около 50 до 60 знака.
 • Използвайте ключови думи и ключови фрази по естествен начин.
 • Използвайте разделители, за да разделите елементи като категория и марка.
 • Фокусирайте се върху кликването и крайния потребител.
 • Имайте последователен подход в целия сайт.

Дори през 2021 г. все още виждаме много свръхоптимизирани заглавия на страници. Искаме нашите ключови думи в тага title, но не за сметка на кликване и човешка четливост. Търсачката може да класира вашето съдържание, но човек кликва върху него, така че имайте това предвид.

Мета описателни етикети

Метаописанията не влияят пряко на класирането. Всички знаем това, нали? Вашето мета описание е съдържанието на вашата реклама за тази страница в набор от резултати от търсачките. Вашето мета описание е това, което ви печели клика. И спечелването на тези кликвания може да помогне за подобряване на видимостта и е абсолютно жизненоважно за привличането на повече потребители към вашите страници.

Метаописанията трябва:

 • опишете вярно съдържанието на страницата.
 • рекламирайте страницата и подобрявайте честотата на кликване.
 • помислете за мисловния процес на потребителя и защо те ще щракнат върху тази страница.
 • включете ключови думи, където е уместно и естествено за това.

Търсачката ще подчертае думите за търсене в заглавието на вашата страница и мета описанието, което помага на потребителя да сканира страницата. Не използвайте това като извинение за спам в мета описанието, в противен случай Google вероятно ще го игнорира и няма да доведе до това изключително важно щракване!

Има и ситуации, в които може да има смисъл да не се създава мета описание и да се остави на търсачката да изтегля съдържание от страницата, за да образува описание, което по-точно съответства на търсенето на потребителя. Краткото ви мета описание не винаги може да покрие всички опции за по-дълго съдържание, така че имайте това предвид.

Етикети за заглавия

Етикетите за заглавия помагат за структурирането на страницата и показват йерархията в документа: H1, H2, H3 и т.н. Текстът в заглавните тагове корелира с идеята за подобрено класиране (макар и леко), но това, което наистина има значение, е това подравняване в структурата на сайта, оптимизация като заглавия на страници и мета описания и самото съдържание. Подредете всичко и нещата стават по-смислени за потребителите, и така помагаме на търсачките да категоризират нашето съдържание, като същевременно извличат до последния къс от оптимизацията на страницата, която можем.

Не забравяйте да подравните заглавните тагове с визуалната йерархия. Това означава, че най-важното заглавие на страницата (обикновено <h1>) трябва да бъде и най-големият текстов елемент на страницата. Вие правите документа визуално лесен за разбиране тук и допълнително гарантирате, че дизайнът и съдържанието работят заедно за най-добрия краен резултат.

Съдържание на страницата

Като цяло съдържанието трябва да бъде най-важната част от страницата. Все още обаче виждаме архаични SEO практики като явна плътност на ключовите думи и думи за търсене с липса на свързващи думи, използвани в копието. Това не работи. Това със сигурност не помага за вашето SEO оптимизиране. И това води до лошо потребителско изживяване.

Искаме да сме сигурни, че контекстът на нашата страница е ясен. Нашата навигация, URL адреси, заглавия на страници, заглавки и така нататък трябва да ви помогнат тук. И все пак искаме да пишем естествено, използвайки синоними и естествен език.

Съсредоточете се върху създаването на страхотно съдържание, което ангажира потребителя. Внимавайте с ключовите думи, но със сигурност не прекалявайте.

Съображения за съдържанието на страницата:

 • Ключови думи в съдържанието (но не прекалявайте)
 • Структура на страницата
 • Позиция на ключовите думи в съдържанието — по-рано може да бъде по-добре
 • Синоними и алтернативи
 • Съвместна поява на ключови думи — какво друго биха включвали други висококачествени документи?

Богати фрагменти / Rich Snippets

Богатите фрагменти са мощен инструмент за увеличаване на честотата на кликване. Ние естествено сме привлечени от обяви, които се открояват в резултатите от търсачките. Всичко, което можете да направите, за да подобрите честотата на кликване, привлича повече потребители и кара вашите обяви в търсачките да работят по-усилено. Вземете предвид възможни подобрения в класирането от повишена ангажираност и можете да имате тактика за SEO с ниски razhodi и високи резултати.

Фрагментите, които са най-подходящи за вашия бизнес, ще зависят от това, което правите, но schema.org е чудесно място за начало .

Оптимизация на изображението

SEO оптимизацията може да стимулира значително количество трафик при правилните обстоятелства. И отново, нашите мисли относно контекста са важни тук. Google (все още) не използва съдържанието на изображения, така че контекстът в сайта и страницата и основната оптимизация са от решаващо значение тук.

Като пример търся игра за забавление за моето петгодишно дете и търсенето извежда резултати с изображения.

Мога да се потопя направо в тези резултати от изображения и да намеря множество опции, след което да използвам изображението, за да ме отведе до сайта, който продава къщата за игра. Оптимизирането на вашите изображения увеличава шанса за подобряване на изпъкването в резултатите от търсенето на изображения.

Оптимизацията на изображенията е технически лесна:

 • Име на изображението — посочете име, което ясно описва какво представлява изображението.
 • Алтернативен текст — използвайте описателен алтернативен текст, за да помогнете на тези, които не могат да видят изображенията, да подсилят съдържанието на изображението.
 • Добавете OpenGraph и Twitter карти, така че изображението да се използва в социалните споделяния.
 • Използвайте изображението в правилния физически размер, за да осигурите бързо изтегляне.
 • Оптимизирайте размера на файла на изображението, за да подобрите времето за зареждане.
 • Помислете за добавяне на изображения към вашата XML карта на сайта.

Оптимизацията на изображението е сравнително проста. Поддържайте изображенията подходящи. Не изпращайте спам имената на файловете и алтернативния текст с ключови думи. Бъдете описателни.

Често срещани проблеми

SEO проекти в eXtremeSEO често включват SEO одит като първи пристан. Тук не можем да обхванем всеки случай, но по-долу са обичайните заподозрени грешки, които се появяват и за които уеб дизайнерите трябва да имат предвид.

Дублирано съдържание

Има тенденция да има два вида дублирано съдържание: истински дубликати и почти дублирани. Истинските дубликати са там, където съдържанието съществува на множество места (различни страници, сайтове, поддомейни и т.н.). Почти дубликатите могат да бъдат частици съдържание или значително подобно съдържание — помислете за бизнес с множество местоположения или обувки, изброени на уникална страница в различни размери.

Канибализация на ключови думи

Канибализацията на ключови думи се отнася до ситуацията, при която множество страници са насочени към едни и същи ключови думи. Това може да повлияе на способността на вашия сайт да има една страница, която е силно насочена към даден термин.

Когато архитектурата и йерархията на сайта са внимателно планирани, трябва да премахнете това по време на етапите на планиране и проектиране.

Домейни, поддомейни и протоколи

Друг потенциален проблем, при който се появява дублиране, е къде сайтът е достъпен в множество домейни, поддомейни и протоколи.

Помислете за бизнес с два домейна:

 • example.com
 • example.bg

С www и без www версии:

 • example.com
 • example.bg
 • www.example.com
 • www.example.bg

И сайтът работи на HTTP и HTTPS:

 • http://example.com
 • http://example.bg
 • http://www.example.com
 • http://www.example.bg
 • https://example.com
 • https://example.bg
 • https://www.example.com
 • https://www.example.bg

Не след дълго можем да стигнем до ситуация, в която сайтът има осем потенциални варианта. Внимавайте за разрешаването на сайта на всеки поддомейн и няколко вътрешни връзки и често можем да добавим неща като „ww.example.com“ към списъка по-горе.

Тези видове проблеми просто се решават с пренасочвания на URL адреси , но отново заслужават внимание от всяка агенция за уеб дизайн, която се грижи за хостинг и се отнася сериозно към SEO оптимизацията на уеб сайтовете на своите клиенти.

Неправилни канонични URL адреси

Друг често срещан проблем, който виждаме, е неправилно внедряване на канонични URL адреси. Това, което обикновено се случва тук, е, че човекът, който изгражда сайта, разглежда каноничните URL адреси като работа с контролен списък за SEO. Те се реализират чрез динамично вмъкване на URL адреса в адресната лента в каноничния URL.

Това е фундаментално погрешно, тъй като можем да завършим със сайта, работещ на множество URL адреси, всеки с каноничен URL, който твърди, че те са авторитетната версия. Така че каноничното изпълнение изостря, а не разрешава проблема.

Каноничните URL адреси са мощен инструмент, когато се използва разумно , но те трябва да се използват правилно или могат да влошат нещата.

Въпроси или коментари?

Има много важни моменти при израбтока на уеб сайтове и SEO. Но да добре е да бъдете пподготвени и въоръжени с информация. Целта ни тук беше да ви предоставим ключовите SEO елементи, които да вземете предвид преди, по време и след проект за дизайн на уебсайт .

ExtremSEOАдрес
бул. Ал. Малинов 33, партер
Нашата локацияКъде да ни намерите?
Последвайте ниSocial links
ExtremeSEOАдрес:
бул. Ал. Малинов 33, партер
Нашата локацияКъде да ди намерите?
Последвайте ниSocial links
.