SEO + Adwords реклама и SEO vs Adwords реклама

SEO + Google Ads

Процесът по оптимизация на сайт  може да бъде добре съчетан с промотирането на Вашия бизнес в рекламни мрежи чрез PPC. eXtremeSEO.net предлага използването на двете услуги едновременно с цел постигане на максимални резултати.

От една страна, процесът по оптимизация на интернет сайт – SEO – Ви позволява да се стабилизирате постепенно в търсещите машини при определени търсения,  направени от потребители. Този процес може да бъде наистина продължителен и няма как да успеете само за няколко дни да постигнете главозамайващи резултати. Наистина, трябва много сериозна отдаденост и сериозно търпение, за да започнат да се виждат първите позитивни резултати от процеса по оптимизация на сайт. Необходимо е да се предприемат множество действия, които постепенно да променят класацията на сайта и чрез тематизирането му с течение на времето се повиши посещаемостта от определени ключови думи и фрази.

Оптимизацията за търсачки обаче изисква постоянни инвестиции от страна на клиента, който пък иска на всяка цена да се подсигури и държи да види резултат. Ето защо е нелоша идея работата по оптимизацията да бъде комбинирана с PPC, което може да гарантира някакви приходи и съответно чиста печалба, за да се използва евентуално част от нея за финансирането на оптимизационната кампания. Освен това, чрез организираните рекламни кампании в рекламни мрежи става възможно да се прецени кои продукти се продават най-добре и какъв е потенциала за реализиране на приходи в нишата като цяло. Оттам нататък могат да бъдат измислени различни начини за привличане на вниманието на потребителите върху най-продаваните стоки и услуги и съответно организирането на различни отстъпки, които да ги стимулират да извършат покупка.

Ако пък продажбите от рекламните кампании, организирани в рекламни мрежи са прекалено малки, могат да бъдат взети подходящите действия за преустройство на сайта и пренагласяване на каталожните стоки, за да се постигне по-голям интерес и се подобрят възможностите за печалба. В противен случай дългосрочната оптимизация на сайт би била до голяма степен безпредметна, тъй като рекламните мрежи дават възможност за реална оценка на търсенето на въпросните стоки и услуги в интернет пространството.

Добра идея би било дори да се започва с PPC непосредствено след стартирането на интернет проекта, за да се направи проверка какви са конверсионните проценти и оттам нататък да се прецени дали си заслужава да се инвестират сериозни суми без изглед за кратка възвращаемост в оптимизация на сайта – SEO. Последното е добре да се практикува принципно, но обикновено от услугите в този им ред се възползват представителите на по-големи фирми или  собствениците на големи портали, които имат голям капитален портфейл и са готови да инвестират сериозни суми. Преди това обаче изследването на „почвата” чрез рекламни кампании в известни рекламни мрежи е наистина наложително.

Определено чрез комбинацията на двата подхода за набавяне на качествен таргетиран трафик могат да бъдат постигнати много добри резултати, но е важно по какъв начин точно се инвестират средствата, тъй като целият процес е съпроводен с постоянен анализ на текущите и предходните резултати, на база на които се взимат решенията за бъдещи инвестиции. Фирмата  ни разполага с  професионален екип, който може да Ви запознае с условията за оптимизация на сайт – SEO – и PPC, затова ако имате неясноти спокойно можете да се свържете с нас.

SEO vs Google Ads

Въпреки, че по принцип е нелоша идея двата метода за популяризация и генериране на приходи от интернет търговия да се използват едновременно, някои клиенти предпочитат да наблягат само на един от двата, в случай, че последният разбира се им носи задоволителни приходи.

Много от тях се спират предимно на процеса по оптимизация на сайт за търсачки, тъй като смятат, че той има по-голям потенциал в дългосрочен план и инвестираните средства задължително ще бъдат възстановени в пъти след определен времеви срок. Това е така, но пък често се случва клиентите да нямат търпение и да искат да видят някакви постигнати резултати колкото се може по-бързо, тъй като в противен случай се чувстват несигурни и не знаят какво ще се случи с онлайн бизнеса им. Следователно, немалко клиенти искат да използват и други методи на популяризация, като например инвестирането в рекламни кампании, пускани онлайн чрез рекламни мрежи като Google Ads. По този начин при правилна преценка и настройка на кампаниите може да се постигнат задоволителни резултати, без да е необходима каквато и да била оптимизация на сайта – SEO.

PPC се различава от процеса по оптимизация на сайт по няколко различни показателя. На първо място резултатите при плащането за реализирани кликове върху текстова връзка или Ваш банер, са инстантни, т.е. всичко се случва на момента. На второ място, една PPC кампания може да бъде тактически използвана с цел преценка на дадена по-голяма ниша преди сериозна инвестиция в последната. Ако рекламните кампании покажат нишов потенциал, заделянето на пари в тази сфера  би си заслужавало, ако ли не, то по-добре да открием друга ниша, в която наистина могат да  бъдат реализирани достойни печалби.

Оптимизацията на сайт пък изисква по-големи парични инвестиции в самото начало, когато нещата трябва да се задвижат. Добавя се съдържание често, генерират се обратни линкове към сайта ежедневно чрез публикуване на вътрешните връзки из социални мрежи и написването на промо статии, които да бъдат публикувани в артикъл директории и т.н. Това обаче изисква време, което не всички клиенти приемат за нещо нормално. Важно е да осъзнаете, че е невъзможна манипулацията на резултатите чрез позволени техники в сферата на търсещите машини. Целта е сайтовото развитие да бъде колкото се може по-натурално и естествено, за да се постигнат максимални успехи.

При SEO оптимизация на сайт, рано или късно идва моментът, в който сайтът има нужда само от малко ново съдържание от време на време – на всеки няколко дена – като освен това трябва да се добавят няколко обратни линка на същия времеви интервал, чрез социалните мрежи например.

И докато рекламните мрежи позволяват подробно и задълбочено таргетиране на аудиторията, при оптимизацията за търсачки печелите органичен трафик, който се генерира вследствие на релевантно потребителско търсене. Това значи, че потребителят първи е направил някакво действие и поради тази причина се подразбира, че последният се нуждае от Вашите стоки и услуги. Въпрос на презентация е кой сайт ще бъде избран за изпълнение на поръчката от потенциалния клиент.

eXtremeSEO предлага пълна гама услуги по интернет реклама.

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.