SEO оптимизация на сайт

SEO е абревиатурата, стояща зад така наречената Search Engine Optimization, позната в българския език като SEO оптимизация за търсачки. SEO е един от съвременните начини за привличане на повече трафик към вашия сайт.

Ключов момент е, че този трафик се генерира от таргетираната от вас аудитория и посредством една, няколко или всички от познатите търсачки (Google, Bing, Яндекс, DuckDuckGo и други). Същевременно, друга важна задача на SEO е подобряването на онлайн позицията ви, което подобряване става чрез зададени от вас (предварително и след щателен анализ на вашата пазарна ниша) ключови думи или фрази. Това са думите и фразите, с които вашите таргетирани потребители ще ви търсят в посочените по-горе търсачки. Следователно, добрата SEO оптимизация на сайт означава бързо намиране на вашия сайт от потребителите и изкачване на този уеб сайт нагоре в резултатите от търсене на интернет търсачките (на възможно най-много думи / фрази, лонг тейл фрази).

Какво превръща SEO оптимизацията в ключов момент за дигиталния маркетинг?

Няколко са факторите, които обуславят добрата SEO оптимизация на сайт като начин за покачване на приходите в даден онлайн проект, респективно за затвърждаване високите позиции в резултатите от търсене на вече изградил се като лидер бранд:

 • Правилното таргетиране на интернет потребителите – каквото питате, за това и отговор получавате:);

 • Изключително висока конверсия и в сравнение с други маркетингови канали;

 • Чудесна алтернатива както за по-малки, така и за нововъзникнали фирми да се справят със съществуващата конкуренция;

 • Уникален начин за брандиране в интернет търсачките;

 • ФАКТ: Повечето клиенти правят покупка на продукт, който се предлага в сайт, появил се на първа страница на търсачката след въвеждане на определени ключови думи и фрази.

„С ДРУГИ ДУМИ, НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ, ЧЕ САЙТЪТ ВИ ИЗГЛЕЖДА СТРАХОТНО  И ЧЕ В НЕГО ПРЕДЛАГАТЕ СТРАХОТНИ УСЛУГИ И ПРОДУКТИ, АКО ДО НЕГО НЕ СТИГНАТ ТАРГЕТИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ.

SEO оптимизация на сайт – типове
Според типа стратегии и подходи, приложени към даден сайт, SEO оптимизацията на сайт се дели на два типа:

OnPage – този тип оптимизация цели перфектното изграждане на всяка страница от сайта ви, включително и на цялостната му визия с идеята да го прати на максимално висока позиция в търсачката, с което да го направи  достъпен и за отделния юзър. В тази връзка, OnPageSEO техниките са основно следните:

 • SEO одит – представлява пълен анализ на сегашното състояние на вашата страница, възможните подобрения в него, основните му слаби и силни страни в представянето му  в мрежата;

 • Keywords research – изграждане на пълен набор от максимално подходящите ключови думи и фрази (наричан още клъстър), с които сайтът ви да бъде търсен от потребителите;

 • Валидация – отново анализ, но този път с по-техническа насоченост и с главни акценти категории като HTML и CSS стандарти;

 • Използване на инструмента Microdata за детерминиране на отделните елементи в страницата ви с цел по-висока степен на яснота спрямо съдържанието ви от страна на аудиторията, която пък да накара и повече потребители да я посещават;

 • Скоростен анализ – набор от мерки необходими за по-бързото възпроизвеждане на сайта ви;

 •  Уникализация на текстовете, изграждане на семантично ядро от фрази и думи за търсене, маркетинг на съдържанието;

 • Други

OffPageSEO

Съвременните търсачки работят на социален принцип. Какво имаме предвид? Ами това, че колкото да твърдите, че сте добри в това, което правите, някой трябва да го потвърди, за да стане факт или поне за да достигне положителната оценка за вас и до други потребители. Това е така нареченият принцип на обществото, който машините използват, за да анализират отделните страници, като отделните мнения за тях сформират и крайната  оценка. Оценката се базира на потребителската обратна връзка, която пък е в основата на OffPage оптимизацията. Като надеждна агенция за SEO оптимизация, eXtremeSEO.net се наема да изгради максимално добра оценка за вашия сайт, продукт или бранд, тоест да ви докара положителна потребителска обратна връзка. Правим това единствено и само с позволените от Google методи за OffPage оптимизация, с което едновременно помагаме на потребителите, но и играем по установените правила.

Стъпките на SEO оптимизацията на сайт

Като комплексна и изискваща доста време услуга, SEO оптимизацията се състои от различни мерки и подходи за утвърждаването позицията на всеки индивидуален клиент, който се възползва от нея като вид маркетингова стратегия. ExtremeSEO.net е дигитална агенция, която има достатъчно опит и свежи идеи за висококачествена SEO оптимизация на сайт или лендинг пейдж, предлагана в персонализиран вид за отделния потребител. Ние се стараем да предлагаме услугата си в максимално кратки срокове, но без да претупваме нещата и винаги търсейки обратна връзка от вас, клиентите. За тази цел, ние следваме план от задължителни и основни стъпки на съвременната SEO оптимизация на уеб сайт:

 • Проследяване на моментното състояние на страницата, включително и извършване на пълен SEO одит;

 • Подбор на нужните и подходящи ключови думи и фрази;

 • Анализиране на сайтове от вашата ниша, представляващи ваши конкуренти;

 • Елиминиране на бъгове и грешки в кода на сайта;

 • Усъвършенстване, респективно оптимизиране на уеб контента. Цялостна дигитална маркетингова стратегия с уеб контент.

 • Ling Building или така нареченото комплексно изграждане на специално поставени из интернет пространството връзки, водещи към вашата страница, за да се генерира и повече трафик към нея;

 • Приобщаване на инструментариума на социалните мрежи към оптимизирането на сайта ви с цел популяризиране на бранда ви;

 • Постоянно наблюдение на сайта ви за неговото бъдещо представяне и изпращане на доклади за предвижването му напред в класацията, според новите зададени ключови думи и фрази всеки месец.

Агенция eXtremeSEO.net разполага с нужния опит в сферата на SEO, придобит както на наша територия, така и в чужбина, в това число и в САЩ, на Острова и в Страна Огромная. Ако искате и за вас да научат повече потребители, време е да направите нещо по въпроса, а именно да заложите на най-класическия и ефикасен маркетингов подход в интернет – SEO оптимизацията на сайт!

Свържете се с нас и ние ще ви дадем още десетки причини да изберете именно eXtremeSEO.net!

Или просто ни се обадете на 0888 55 71 55