Изграждане на по-голяма клиентска база със SEO оптимизация за подови настилки

Една от основните причини, поради които SEO за компаниите за подови настилки е толкова решаващо за успеха на вашия бизнес е, че повечето потребители в наши дни ще купуват само след проучване онлайн.

Това означава, че ако искате да генерирате повече потенциални клиенти и да увеличите клиентската си база, вашият сайт трябва да се класира в горната част на страниците с резултати.

Наличието на силно онлайн присъствие и оптимизирането за търсачките са ключовете, за да сте сигурни, че ще бъдете открити първи, когато потенциални клиенти търсят продукти и услуги за подови настилки онлайн.

Освен това потенциалните клиенти за SEO оптимизация имат 14,6% процент на конвертиране. Имате 7 пъти по-голяма вероятност да сключите сделка, когато използвате SEO оптимизация за вашата компания за подови настилки, отколкото когато използвате традиционни маркетингови методи!

В тази статия ще обсъдим как можете да изградите по-голяма клиентска база и да увеличите продажбите си със SEO за подови настилки.

Какво е SEO оптимизация за фирми за подови настилки?

SEO означава оптимизация за търсачки. SEO оптимизацията за компании за подови настилки е набор от практики, предназначени да помогнат на вашия сайт да се класира по-високо в търсачките и да привлече повече трафик към вашия сайт.

68% от онлайн преживяванията също започват с онлайн търсене, а 53,3% от целия уеб трафик идва от органично търсене.

Тъй като органичното търсене е най-популярният начин хората да откриват и получават достъп до онлайн съдържание, добрата стратегия за SEO оптимизация за вашата компания за подови настилки е от решаващо значение, за да сте сигурни, че привличате потенциални клиенти и генерирате клиенти за вашия бизнес онлайн.

Защо SEO оптимизацията е важна за компаниите за подови настилки?

Знаете ли, че SEO стимулира 1000%+ повече трафик в сравнение с органичните социални медии?

Без съмнение SEO оптимизацията има значение в днешния дигитален свят. За да ви помогнем да разберете колко важно е SEO оптимизацията за всеки бизнес, който иска да оцелее и да процъфтява през идните години, ще обсъдим предимствата на SEO:

  • Дава ви повече видимост онлайн. Чрез класиране в горната част на резултатите от търсенето, потенциалните клиенти могат да видят вашия сайт веднага. Това ви дава повече шансове да привлечете трафик, потенциални клиенти и клиенти към вашия сайт.
  • Помага на вашия сайт да се открои от вашите конкуренти онлайн. Със солиден план за SEO оптимизация можете да поставите бизнеса си пред конкурентите си.
  • Позволява ви да генерирате постоянен поток от квалифициран трафик към вашия сайт ежедневно. Колкото повече можете да генерирате потенциални клиенти, толкова повече възможности имате да ги превърнете в лоялни клиенти и да увеличите клиентската си база.

5 SEO съвета за изграждане на по-голяма клиентска база

SEO оптимизацията въздейства върху генерирането на потенциални клиенти чрез увеличаване на броя на перспективите и клиентите, които вашият бизнес улавя.

Когато вашият сайт се класира високо в търсачките, за потенциалните клиенти е по-лесно да ви разпознаят, да ви намерят и да научат повече за вашия бизнес. Това повишава разпознаваемостта на вашата марка и увеличава обхвата ви.

Ето някои съвети за SEO оптимизация, които можете да използвате, за да увеличите клиентската си база и да увеличите продажбите си:

  1. Публикувайте оптимизирано за търсещи машини съдържание  

Един от най-добрите начини да увеличите видимостта си онлайн е да създадете активен блог, в който публикувате оптимизирани за SEO статии.

Чрез блоговете можете да образовате, забавлявате и популяризирате своите продукти и услуги за подови настилки.

Това също е ефективен начин да покажете знанията и опита си във вашата област, което спомага за изграждането на доверие във вашия бизнес.

SEO-оптимизираният блог съдържа ключови думи, обратна връзка, изображения и други, които помагат за подобряване на класирането ви в страниците с резултати от търсачките.

Ето някои най-добри практики за оптимизиране на вашия блог за SEO:

  • Направете проучване на ключови думи , за да намерите най-ценните ключови думи във вашата индустрия. След това включете вашите целеви ключови думи в заглавието си и в съдържанието на вашия блог. Само не забравяйте да избягвате препълването с ключови думи и да го поддържате възможно най-естествено, за да не повлияе негативно на потребителското изживяване.
  • Публикувайте редовно съдържание, защото това помага на вашия сайт да бъде обхождан и индексиран по-често. Търсачките обичат свежо съдържание, така че редовното публикуване на висококачествено съдържание ще помогне на вашия ранг да се повиши.
  • Използвайте подзаглавия, за да направите съдържанието си сканируемо. Това помага за подобряване на потребителското изживяване и позволява на Google лесно да разбере какво представлява вашият блог.
  • Връзка към друго подходящо съдържание на вашия сайт, за да помогнете на потребителите лесно да открият друго свързано съдържание. Това също помага за увеличаване на показванията на страници и разпространение на сок от връзки.
  • Форматирайте съдържанието си по начини, които улесняват читателите да приемат и усвояват информацията, която се опитвате да комуникирате. Колкото по-лесно е за хората да четат вашия блог, толкова по-ангажиращ е той за тях.
  1. Подобрете скоростта на вашия сайт

Скоростта на сайта е важна за положителното потребителско изживяване и за подобряване на вашата SEO оптимизация.

Как? Е, ако вашият сайт не се зареди в рамките на три секунди или по-малко, потребителите няма да се поколебаят да го напуснат. Ако потребителите напуснат сайта ви веднага след кацане, това ще увеличи степента ви на отпадане и ще се отрази негативно на класирането ви.

Искате да задържите потребителите на сайта си по-дълго, за да намалите степента на отпадане и да ги насърчите да изследват страниците ви.

Когато посетител на сайта остане на сайта ви по-дълго, това сигнализира на Google, че вашият сайт може да предложи нещо ценно. В резултат на това е по-вероятно да се показвате в горната част на страниците с резултати от търсенето.

Така че подобряването на скоростта на вашия сайт е много важно, за да останат доволни както ботовете на търсачките, така и потребителите.

Ето няколко съвета как да увеличите скоростта на уебсайта:

  • Оптимизирайте сайта си за мобилни устройства.
  • Използвайте надежден доставчик на уеб хостинг.
  • Оптимизирайте изображенията си, като добавите описателни алтернативни атрибути.
  • Елиминирайте броя на ненужните HTTP заявки.
  • Оптимизиране на размера на изображението.
  • Използвайте CDN или мрежа за доставка на съдържание, за да оптимизирате доставката на файлове като изображения, шрифтове, CSS и JavaScript.
  • Минимизирайте CSS, JavaScript и HTML файлове.
  • Коригирайте повредени връзки и се отървете от спам коментари.

Използвайте инструменти, за да проверите скоростта на уебсайта си. След като разберете колко добре или зле се представя вашият сайт, започнете да работите върху подобряването на времето за зареждане въз основа на препоръките.

  1. Насърчавайте и управлявайте отзивите на клиентите

Отзивите на клиенти пряко влияят на вашата репутация, цялостното класиране и продажбите.

Когато имате много положителни отзиви, е по-вероятно потенциалните клиенти да купят вашите продукти и услуги за подови настилки.

Когато отговаряте на оплакванията с уважение и действате спрямо тях, можете да си върнете недоволните клиенти. Плюс това, колкото повече положителни отзиви имате, толкова повече Google ще счита вашия сайт за надежден и авторитетен.

Ето защо е изключително важно да управлявате отзивите си и да ги използвате във ваша полза. Ето няколко съвета как да използвате ефективно отзивите:

  • Помолете клиентите си за отзиви, но се уверете, че го правите възможно най-просто, лесно и удобно за тях. В противен случай те няма да мръднат.
  • Отговаряйте на всяка рецензия, която получавате, независимо дали е добра или лоша. Като отговаряте на всеки преглед, вие показвате на потребителите, че цените тяхното мнение и сте отворени за обратна връзка.
  • Позиционирайте бизнеса си в най-добра светлина, за да подобрите репутацията си и да подобрите SEO оптимизацията. Можете да постигнете това, като се уверите, че публикувате висококачествено съдържание последователно, отговаряте на запитванията на клиентите своевременно и предоставяте бързо обслужване на клиентите.
  1. Работете за придобиване на връзки от други уважавани сайтове

Връзките помагат на потребителите да навигират лесно между страниците в мрежата. Те също така помагат на ботовете на търсачките да обхождат между страниците на вашия сайт и други сайтове в интернет.

Когато уважаван сайт има връзка към вас, това увеличава шансовете страницата ви да бъде обходена. Това спомага за предаването на авторитет на тази страница, сигнализирайки на Google, че сте достойни за по-високо класиране.

Изграждането на връзки е друга страхотна тактика за генериране на потенциални клиенти чрез SEO оптимизация. Уверете се, че работите върху придобиването на връзки от други уважавани сайтове. Ето надеждни начини за изграждане на връзки:

  • Правете блогове като гости на реномирани и подходящи уебсайтове.
  • Създавайте и разпространявайте инфографики за подходящи статистики и информация.
  • Бъдете активни в социалните медии, като споделяте актуализации на състоянието, изображения, публикации и блогове.
  • Намерете страници в блогове с повредени връзки и предложете да ги замените с връзка към подобно съдържание на вашия сайт.
  • Развийте личната си марка, за да мотивирате другите да се свържат с вашия сайт.
  1. Използвайте местно SEO за компании за подови настилки

Много хора, които купуват продукти и услуги за подови настилки, търсят компании, които са близо до тях, защото обикновено са по-евтини и по-удобни.

Уверете се, че се появявате, когато потенциални клиенти извършват локално търсене, като оптимизирате за локално SEO. Местното SEO се фокусира върху това да ви помогне да се класирате високо в области, в които конкретно работи вашият бизнес.

Ето някои най-добри местни практики за SEO оптимизация, които трябва да следвате:

  • Включете бизнеса си в онлайн директории, особено в Google My Business. Това повишава вашата видимост онлайн и ви позволява да се рекламирате пред хората, които търсят вашите предложения.
  • Оптимизирайте съдържанието си за локално SEO, като добавите местоположението си към ключовите си думи и заглавия.
  • Работете върху получаването на положителни отзиви от местни клиенти, за да убедите други потенциални клиенти в района да изберат вас пред вашите конкуренти.

Изведете компанията си за подови настилки на следващото ниво със SEO оптимизация!

Добрият и здрав под е от решаващо значение, за да се гарантира, че една къща издържа изпитанието на времето, а правилният дизайн също играе решаваща роля, за да сте сигурни, че сте щастливи и доволни да живеете в тази къща.

SEO за компании за подови настилки работи по същия начин. Когато имате солидна стратегия за SEO оптимизация, останалата част от вашата маркетингова стратегия става по-силна.

В резултат на това получавате по-добри резултати и генерирате повече клиенти за вашия бизнес!

В eXtremeSEO нашите експерти по SEO оптимизация могат да изработят персонализиран план за SEO, който ще ви помогне да постигнете маркетингови и бизнес цели.

 

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.