SEO оптимизация на сайт

Ако търсите сериозен бизнес растеж, SEO оптимизация за търсачки е стратегията за вас. Защо работи? Просто услугата е насочена към потребителите, които е най-вероятно да извършат реализация на вашия уебсайт, и ги отвежда там.

Персонализирана кампания за SEO оптимизация с eXtremeSEO е насочена към SEO на страницата и извън нея, която включва неща като проучване на ключови думи и внедряване на съдържание, за да помогне на най-ценната ви аудитория да ви намери онлайн.

Не само това, но  нашият екип от експерти по SEO оптимизация ще анализират резултатите от стратегията за SEO оптимизация на вашия бизнес, за да гарантира, че вашата кампания се представя най-добре.

Готови ли сте да започнете да оптимизирате сайта си за органично търсене? Свържете се с нас онлайн, за  да разговаряте с опитен стратег от нашия екип за SEO оптимзиация не само за подобряване на класирането в търсачките на вашата компания, но и за печелене на повече приходи от тях.

Ключов момент е, че този трафик се генерира от таргетираната от вас аудитория и посредством една, няколко или всички от познатите търсачки (Google, Bing, Яндекс, DuckDuckGo и други). Същевременно, друга важна задача на SEO оптимизацията е подобряването на онлайн позицията ви, което подобряване става чрез зададени от вас (предварително и след щателен анализ на вашата пазарна ниша) ключови думи или фрази. Това са думите и фразите, с които вашите таргетирани потребители ще ви търсят в посочените по-горе търсачки. Следователно, добрата SEO оптимизация на сайт означава бързо намиране на вашия сайт от потребителите и изкачване на този уеб сайт нагоре в резултатите от търсене на интернет търсачките (на възможно най-много думи / фрази, лонг тейл фрази).

Какво представляват услугите за SEO оптимизация?


Услугите за оптимизация за търсачки са услуги за  дигитален маркетинг,  които подобряват класирането в резултатите от търсенето за ключови думи, подходящи за даден бизнес. Тези подобрени класации увеличават видимостта на бизнеса в търсачките и привличат квалифициран трафик към уебсайта му. За най-добри резултати SEO услугите трябва да включват персонализирана стратегия и различни видове тактики за SEO оптимизация, включително  на страница on Page SEO,  извън страницата Off Page SEO и  техническо Technical SEO.

Търсите повишена възвръщаемост на инвестициите / ROI? Намерихме се!

Ако искате да се възползвате от предимствата на кампания за SEO оптимизация, имате нужда от компания, която може да предостави услуги за управление на SEO, които ви носят възможно най-високата възвръщаемост на инвестициите (ROI). Нашите услуги за SEO оптимизация могат да направят това.

В eXtremeSEO нашите експерти за SEO оптимизация са разработили перфектната комбинация от действия водещи до устойчиви и прозрачни резултати. С нашите персонализирани, ориентирани към ефективността планове за SEO оптимизация, вашият бизнес може да види резултатите от оптимизирането на вашия сайт не само в страниците с резултати от търсачките, но и в крайния общ резултат – имидж, бранд развитие и положителна репутация.

Независимо дали сте местен бизнес или международна корпорация, SEO може да ви превърне в лидер в индустрията.

Персонализирани пакети за SEO оптимизация на прозрачни цени

Ние разработваме персонализирани стратегии за всеки бизнес, с който си партнираме, но  резултатите в нашето портфолио  ви дават представа за дълбочината на услугата, която нашият екип за SEO оптимизация предоставя.

Оптимизирането за органично търсене обхваща редица SEO техники и нашата SEO маркетингова агенция използва всяка от тях, за да помогне на вашия бизнес да расте и да изпъква пред вашите конкуренти.

Ние проектираме нашите услуги за SEO оптимизация, за да постигнем максимални резултати за нашите клиенти. Ние се гордеем с нашата печеливша комбинация от проучване на ключови думи, създаване на съдържание, анализ на конкуренти, прозрачно отчитане, изграждане на връзки и анализ на данни, които помагат за увеличаване на приходите за вашия бизнес.

Нашият технологичен процес за SEO оптимизация

TYPE OF SEO DEFINITION OPTIMIZATION EXAMPLES
Technical SEO Focuses on backend website and server optimizations Page speed Internal linking Sitemaps
On-Page SEO Focuses on frontend website optimizations Title tags Content Meta descriptions
Off-Page SEO Focuses on optimizations outside your website Link building Social sharing Guest blogging

ИЗСЛЕДВАНЕ, ОДИТИ и АНАЛИЗИ

Когато стартираме кампания за SEO оптимизация, вашият специален SEO консултант започва с дълбоко гмуркане във дълбините на вашата компания, вашия уебсайт, вашите конкуренти и вашата индустрия. Слагаме нашите детективски шапки и използваме данни, за да съставим пътна карта за SEO оптимизация на вашия уебсайт.

  • Задълбочен анализ на конкурентите
  • Анализ на сайтове и сървъри
  • Анализирайте 200+ SEO фактора на място

ОПТИМИЗИРАНЕ

От IA до UX, ние правим стотици големи и малки промени във вашия уеб сайт (ако не е добра изработката на сайта), за да помогнем на Google да разбере по-добре кой сте. Със специален екип за уеб разработка, нашата агенция за SEO оптимизация може да се погрижи и за вашето техническо SEO, като ви помага да увеличите използваемостта, скоростта и функционалността на вашия уебсайт.

  • Привличащи вниманието заглавия и мета описания
  • Подобрете използваемостта
  • Актуализирайте архитектурата на сайта

СЪДЪРЖАНИЕ

Съдържанието на вашия уебсайт е това, на което потребителите разчитат, за да им помогне да обучават и да ги насочват през фунията за закупуване. Независимо дали обсъждате уникалното търговско предимство на вашата компания или предоставяте образователно съдържание чрез публикация в блог, ние ще предоставим предложения за теми, професионален копирайтинг / качествено съдържание, за да стимулираме не само класирането на вашия уебсайт, но и растежа на вашата компания като цяло.

  • SEO копирайтинг за уебсайт, който конвертира
  • Формат, който обучава
  • Информативни публикации в блога, които интригуват

КЛЮЧОВИ ДУМИ

Нашият щателен процес на изследване на ключови думи е в основата на нашите  услуги за SEO оптимизация. Конкретните ключови думи, към които се насочваме, ни помагат да определим нашата аудитория и да привлечем ценен трафик към вашия сайт. С подходящ трафик, насочен към вашия уебсайт, вашата компания може да осигури нови потенциални клиенти, продажби с висока стойност и много други.

  • Анализ на ключови думи на конкурентите
  • Отчет за съпоставяне на ключови думи с конкурентите
  • Разширено проследяване на ранг в търсачките по семантично ядро от думи

СПЕЧЕЛЕНИ МЕДИИ И ВРЪЗКИ

Спечелените медии и offPageSEO са от решаващо значение за представянето на вашия сайт пред вашата целева аудитория. Нашият специализиран екип за маркетинг на съдържание ще създаде нови възможности за растеж на уебсайтове ви, като помогне на вашата компания да изгради връзки (и взаимоотношения) с доверени експерти във вашата индустрия.

ТЕСТВАНЕ

Получаването на подходящ, квалифициран трафик от търсене към вашия сайт е само началото на нашите услуги за SEO оптимизация. Ние си партнираме с вас, за да сме сигурни, че вашият уебсайт води посетителите през фунията за закупуване по ясен, ефективен и бърз начин. Вярваме в тестването на всичко и в непрекъснатите подобрения на вашата SEO маркетингова стратегия.

  • Анализ на пътя на конвертиране, потребителска пътека
  • Подобрения с призиви за действие / call to action
  • Постоянни подобрения чрез проследяване на ROI

Как услугите за управление на SEO оптимизация могат да подобрят моето онлайн присъствие?

SEO оптимизацията е една от най-добрите онлайн маркетингови стратегии, която помага на вашия бизнес да подобри онлайн присъствието си, да привлече повече трафик към сайта си, да се насочи към квалифицирани потенциални клиенти и да спечели повече реализации и приходи. Ето защо SEO оптимизацията е критична част от успешния бизнес модел.

Въпреки това, SEO оптимизацията е нещо повече от една стратегия.

Всъщност SEO оптимизация означава или описва общ термин за много по-малки стратегии, които работят заедно, за да подобрят вашето класиране в Google (или класирането в друга търсачка), за да създадат ефективна машина за преобразуване и генериране на приходи – вашия уебсайт.

Нека поговорим за някои основни стратегии за SEO оптимизация, които използваме в SEO кампаниите за оптимизиране на уебсайтове.

SEO одит на уебсайтове

SEO одитът на уебсайт служи като основа на вашия план за SEO оптимизация.

Одитирането на вашия сайт позволява на вашия специализиран експерт по SEO оптимизация да открие области за подобрение, както и възможности за вашата SEO стратегия. Ето защо нашите специалисти по SEO оптимизация започват с технически SEO одит, преди да изградят вашия план.

Като част от вашия SEO одит, вашият специално определен акаунт мениджър ще разгледа следното:

  • Анализ на вашия уебсайт
  • Вашите данни от Google Analytics, Google Search Console
  • И още много неща

За най-добри резултати и поглед върху вашия уебсайт, нашият екип за SEO оптимизация използва различни SEO инструменти. С тези ресурси можем да приложим многостранен подход към SEO одита на вашия уебсайт и да предоставим на вашата организация конкурентна стратегия за SEO оптимизация.

Проучване на ключови думи

Без проучване на ключови думи няма да се класирате или да се появите в резултатите от търсенето, които имат най-голям шанс да достигнете до вашата целева аудитория. С всяка онлайн маркетингова стратегия, включително SEO, от съществено значение за вашия бизнес е да приспособите усилията си към идеалния ви клиент.

Ето защо изследването на ключови думи е от решаващо значение за успешната стратегия за SEO оптимизация.

Той помага на вашата компания да достигне до потенциални клиенти или потребители, като се адаптира към начина, по който търсят. Във вашето съдържание, като публикация в блог или страница за продажби, вие използвате ключовите думи, фрази или език, който използва вашата аудитория, което оптимизира съдържанието ви и убеждава потребителите, че вашата компания разбира техните нужди.

За вашата компания това се изразява в телефонни обаждания, посещения на магазини, покупки и др.

Какво е изследване на ключови думи обаче?

Изследването на ключови думи  е процесът на изследване на обема на търсене, конкуренцията и цената на клик на ключови думи, които означават много за вашия бизнес и вашата индустрия. Докато провеждате проучване на ключови думи, ще можете да получите ценна информация за това кои термини трябва да използвате във вашите заглавни тагове, съдържание и др.

Използването на тези ключови термини на важни места във вашия уебсайт ще ви помогне да се  класирате високо за тези ключови думи / термини  в страниците с резултати от търсачките, което е чудесен начин да получите повече трафик на сайта и в крайна сметка да конвертирате повече клиенти.

Създаване и публикуване на съдържание

Съдържанието  е това, което се класира в търсачките, така че без него ефективната кампания за SEO оптимизация е почти невъзможна.

Създаването на съдържание се основава на вашето проучване на ключови думи и включва термините, които смятате за най-важни за вашия бизнес и индустрия. Независимо дали управлявате бизнеса си онлайн или офлайн, можете да използвате съдържание, за да достигнете и конвертирате целевата си аудитория.

Има много видове съдържание, от публикации в блогове до онлайн ръководства, и всички са полезни за вашия уебсайт.

Например,  в SEO стратегия  може да използвате публикации в блогове, за да достигне до бизнес купувачи в ранните етапи на фунията за закупуване и онлайн ръководства за купувачи в по-късните етапи. Със съдържанието компаниите могат да се  насочат към всеки етап от фунията за закупуване / потребителската пътека иначе казано .

Ето някои от най-популярните видове съдържание и как те могат да бъдат от полза за посетителите на вашия сайт:

Блогове:  Google обича ново съдържание, така че естествено  блоговете са чудесен вариант, тъй като ги актуализирате и добавяте често нови неща. Блог статиите обикновено са кратки парчета съдържание, около 1000 думи или по-малко, които дават лична представа за тема, свързана с индустрията и фирмния ви живот. Хората обичат да  следват блогове,  защото съдържат полезни съвети и персонализирана информация за вашите целеви клиенти.

Сервизни страници:  Сервизните страници са страници на вашия уебсайт, които описват подробно услугите, които предлагате. Те са полезни, защото потенциалните клиенти обичат да четат за това, което получават, преди да се ангажират. Страниците ви за услуги са чудесно място да информирате посетителите за това какво е включено във всяко от вашите предложения за услуги, цените за тези услуги и др.

Продуктови страници:  Подобно на страниците за услуги, продуктовите страници дават описания и изображения на продуктите, които предлагате. Тези страници информират потребителите за конкретните артикули, които продавате, и включват информация като размери, наличност на цветове, наличност на размери, съставки или материали и т.н. Тези страници са важни, защото наистина могат да направят или да прекъснат продажбите в зависимост от информацията, която предоставяте.

Съдържание с  дълга форма: Съдържанието с дълга форма е съдържание, което е с дължина над 2000 думи и предоставя много полезно, полезно съдържание на читателите по теми, свързани с вашата индустрия. Например, ако управлявате производствен бизнес, можете да  напишете дълга статия  за конкретен вид материал, който използвате. Смисълът на дългоформеното съдържание е да бъде задълбочено разглеждане на подробна тема и да предостави единствения ресурс, от който потребителят трябва да се нуждае, за да разбере напълно тази тема.

С завладяващо и оптимизирано съдържание, плюс специфично насочване по ключови думи и специален експерт за SEO оптимизация, eXtremeSEO може да даде на вашия бизнес конкурентен план за SEO оптимизация, който осигурява постоянен източник на приходи за вашата компания.

Оптимизация на страницата

SEO оптимизация на страницата е съществена част от всички SEO стратегии. Независимо дали искате да се показват в търсенията с Google (или в резултатите от търсенето в други търсачки, като Bing или Yahoo!), трябва да оптимизирате сайта си за on Page SEO фактори.

За известна информация  on Page SEO отнася до извършване на SEO оптимизация на вашия уебсайт.

Това означава, че се фокусирате върху фактори като съдържанието, скоростта и дизайна на вашите уеб страници. Стратегиите за SEO оптимизация могат също да се насочат към функции за off Page SEO, което правят нашите SEO услуги. Можете да научите повече за факторите за Off Page SEO на тази страница по-долу.

Сега, като ваш доставчик на услуги за SEO оптимизация, ние прилагаме 360-градусов подход към SEO на страницата, като се фокусираме върху:

Скорост  на страницата : Ако страницата ви не се зареди за три секунди или по-малко, можете да се обзаложите, че някои потребители ще се откажат от страницата ви, за да намерят друг ресурс, който се зарежда по-бързо. Скоростта на страницата  е важен фактор за SEO оптимизация, защото не само помага на потребителите да имат добро изживяване, но и Google го оценява, ако страниците ви се зареждат бързо.

Включване на мултимедия:  Ако имате само големи секции с текст на уебсайта си, читателите ви вероятно ще се отегчат и не ще останат ангажирани с вашето съдържание. За да избегнете този проблем и да задържите потребителите на страниците си за по-дълго време, използвайте  елементи като изображения , графики и видеоклипове. Когато включите тези интерактивни елементи, вие позволявате на потребителите да станат напълно ангажирани с вашето съдържание.

Отзивчив на всички устройства / риспонс дизайн:  За да гарантирате, че потребителите на смартфони и таблети получават същото изживяване като потребителите на настолен компютър, важно е да се уверите, че уебсайтът ви  е отзивчив . Това означава, че вашите снимки изглеждат страхотно на мобилно устройство и че формулярите са достатъчно големи за попълване — дори на малък екран. Това е огромен плюс за посетителите на сайта и изпраща страхотни сигнали до Google за вашия уебсайт.

Качество на вашето съдържание:  Говорейки за  висококачествено съдържание , трябва да го създадете, ако искате да получавате висококачествени връзки. Трябва да се уверите, че вашият уебсайт  предоставя съдържание  с голям брой думи (Google обича дълго съдържание), лесна четливост, бърза скорост на зареждане и уникална информация. Всичко това изпраща страхотни сигнали до Google и ви помага да се класирате по-високо в страниците с резултати.

Това са само три от многото тактики за SEO оптимизация на страницата, които нашите дигитални стратези използват, за да оптимизират вашия уебсайт като част от нашите маркетингови услуги по SEO оптимизация. Ако се интересувате да научите повече, то попитайте ни или ни поканете на работна среща, за да ви разкажем.

Как да изберем най-добрата компания за управление на SEO оптимизация

Има няколко качества, които ще откриете в най-добрите SEO компании . Когато сравнявате SEO агенции, от решаващо значение е вашият екип да мисли за тези функции, защото оптимизацията за търсачки е дългосрочна стратегия. Искате опитен партньор, а не някой, който просто продава SEO за бързи пари.

Когато започнете търсенето на услуги за оптимизация на търсачките, имайте предвид тези задължителни функции в доставчик на услуги за SEO оптимизация:

1. Те ​​са прозрачни

Когато става въпрос за услуги, които ви помагат да управлявате SEO оптимизацията, вие искате агенция, която ще бъде прозрачна за процеса от началото до края – като се започне с тяхното ценообразуване. Независимо дали сте малък местен бизнес до международна компания с марка, искате агенция, която е отворена и честна.

Ще искате да намерите компания за управление на SEO оптимизация, която предоставя информация за начина на ценообразуване предварително на техния уебсайт. Това спестява време и на двете страни в дългосрочен план и ще ви даде добра представа дали агенцията е подходяща или не по отношение на бюджета. Това също е начин на агенцията да отсее клиенти, които може да не са в състояние да си позволят услугите им.

2. Имат над 10 препоръки

Препоръките са начин предишните клиенти да разкажат на потенциалните клиенти за прекрасното преживяване, което са имали с агенция. Те идват директно от реални клиенти, които са работили с компания за управление на SEO преди, и действат като вот на доверие за компанията.

Те също така хвърлят светлина върху онлайн репутацията на тази SEO агенция.

Ако доставчик на услуги за SEO оптимизация има по-малко от 10 препоръки, те може да не са били в бизнеса достатъчно дълго, за да знаят как да осигурят невероятни резултати за своите клиенти, или може да не предоставят висококачествена работа, когато става въпрос за техните управлявани услуги за SEO оптимизация.

Така или иначе, трябва да помислите за работа с компания за управление на SEO оптимизация, която има над 10 препоръки на уебсайта си.

Просто разгледайте нашите препоръки, за да видите какво казват други собственици на бизнес, търговци и компании за партньорството с нашия екип от специалисти по SEO оптимизация.

Как услугите за управление на кампании по SEO оптимизация могат да помогнат на вашия бизнес да расте?

С всички тези разговори за положителните ефекти от управлението на SEO, как можете да знаете със сигурност, че това ще помогне на вашия бизнес да процъфтява и расте? Въпреки че няма кристална топка, която да даде осезаеми цифри за това колко ще се разрасне вашият бизнес с услуги за SEO оптимизация, можете да бъдете сигурни, че вашият сайт ще скочи в класацията на търсачките, ще спечели повече трафик и ще конвертира повече клиенти.

Ето няколко причини защо:

  1. Когато насочите правилно важни ключови думи, ще имате по-добро разположение в страниците с резултати.  Когато намерите конкретна ключова дума, която е важна за вашия бизнес и вашата индустрия, искате да я насочите с вашето съдържание, вашите мета тагове, вашите alt тагове и вашия URL. Това означава, че включвате тази ключова дума на тези важни места, така че да имате най-добрия шанс да се класирате за нея, когато някой търси термина в Google.
  2. Когато се класирате високо за важна ключова дума, ще получите повече трафик на сайта.  Проучванията показват, че  първата позиция на страниците с резултати  получава приблизително 33% от кликванията, докато втората позиция получава около 15%, като оттам броят им намалява. Челната позиция наистина е ценно място в търсенето и ако успеете да стигнете до там, ще видите увеличение на трафика на сайта.
  3. Когато увеличите трафика на сайта, ще видите увеличение на реализациите.  Когато повече хора посещават сайта ви поради високото ви класиране в резултатите от търсенето, това означава, че ще спечелите и повече реализации. Ако вашата страница се нарежда на първа позиция по органични  резултати от  SEO оптимизация, това е там с причина – създали сте страница, като публикация в блог, която е информативна, висококачествена и предоставя всичко, което потребителят търси, когато търсене на целевата ключова дума. Когато хората щракнат върху вашата страница, тъй като тя е толкова висококачествена, те ще бъдат по-склонни да прекарват време на вашия сайт и има по-голяма вероятност да закупят вашите продукти или услуги.
  4. Повишените реализации проправят пътя за разрастващ се бизнес.  Когато реализациите ви се увеличат, това означава, че вашата SEO кампания успешно води до резултати, например като се класира в резултати от търсене с висока стойност / честотност на търсене / конкурентност, и че вашият бизнес процъфтява. Колкото по-процъфтяващ е вашият бизнес, толкова по-голям потенциал има за растеж.

С персонализиран план за SEO оптимизация и нашите опитни SEO специалисти, вашият бизнес може да използва SEO в пълната си полза. Независимо дали искате да достигнете до купувачи наблизо чрез местни резултати или бизнес купувачи в цялата страна, можете да го направите с уебсайт, оптимизиран за търсачки и потребители.

За най-добри резултати от SEO оптимизация обаче компаниите се нуждаят от конкурентна стратегия.

Като агенция за SEO оптимизация с повече от 25 години опит, eXtremeSEO е доверен партньор за бизнеса по целия свят. Независимо дали сте нов или имате опит в SEO оптимизацията, нашият специален екип от SEO специалисти може да помогне на вашата компания да стартира и управлява топ стратегия.

Имате повече трафик на сайта, по-добро класиране и по-високи продажби, като се  свържете с нас онлайн  днес!

Защо да изберете eXtremeSEO за услугите по SEO оптимизация на вашия уебсайт?

Ако търсите агенция за SEO оптимизация от висока класа, която знае как да постига резултати, eXtremeSEO изпълнява критериите ви за търсене. Ние предоставяме изключителни услуги за SEO оптимизация на много клиенти в продължение на повече от почти 25 години и с всяка година ставаме все по-добри в занаята си.

Имаме маркетолози, които са експерти в своите области – те са сертифицирани за Google Analytics  и знаят как да предоставят и анализират резултатите, които постигат за вашия бизнес. Освен това разполагаме със специален екип за уеб разработка, копирайтинг и аутрич, за да предоставим пълен пакет от SEO услуги.

Тъй като ние сме агенция за дигитален маркетинг с пълен набор от услуги, SEO оптимизацията далеч не е единственото нещо, което предлагаме. Ние също така предоставяме следните услуги за интернет маркетинг, които работят изключително добре заедно с нашите услуги за управление на SEO оптимизация:

  • PPC (реклама с плащане на клик): С PPC или реклама  с плащане на клик, вашата компания може да използва форма на платена реклама, за да достигне до потенциални клиенти и клиенти чрез платено търсене. Открийте как нашите  услуги за управление на PPC реклама могат да увеличат крайния ви резултат.
  • Маркетинг на съдържание:  Подкрепете своята оптимизация за търсачки или план за SEO оптимизация с конкурентна  маркетингова стратегия за съдържание. Позволете на нашия екип да помогне на вашия бизнес да създаде завладяващо и оригинално съдържание, което вашата аудитория ще прочете, ще действа и дори ще сподели.
  • Дизайн и разработка  на уебсайт : Получете класиране на уебсайта си не само с SEO оптимизация, но и с  атрактивен, лесен за използване сайт,  който е в съответствие с най-добрите практики за SEO оптимизация. Нашият екип за уеб разработка може да ви помогне да стартирате мобилен дизайн, да ускорите скоростта на страницата и други, за да увеличите максимално крайния резултат.
  • Маркетинг по имейл:  Нашият специален екип от входящи маркетолози може също да ви помогне да привлечете, подхранвате и конвертирате ценни потенциални клиенти с  имейл маркетинг. Свържете се с потенциални клиенти чрез резултати от търсенето и след това продължете да изграждате връзка (и стимулирайте повторни покупки) с имейл.
  • Маркетинг в социалните медии:  Използвайте социалните медии в пълното им предимство с маркетинга в  социалните медии . Независимо дали искате да популяризирате бизнеса си с Facebook реклами или органични публикации в LinkedIn, нашият екип за социални медии може да изгради персонализирана стратегия за вас.

И това е само началото на услугите за онлайн маркетинг, които предлагаме, в допълнение към нашите услуги за оптимизация за търсачки. Ние също така предоставяме услуги, включително  дизайн на целеви страници,  видео маркетинг ,  управление на репутацията и други, което ни прави една от най-добрите агенции за SEO оптимизация не само за оптимизиране на вашия сайт, но и за увеличаване на вашите приходи.

Ако се интересувате от създаване на кампания за SEO оптимизация, която води до резултати, или се нуждаете от SEO помощ,  eXtremeSEO е агенцията за вас. Можете да се  свържете с нас онлайн,  като попълните формуляр за контакт, или можете да ни се обадите на 0888557155 . Нямаме търпение да започнем да водим резултати за вашия бизнес! Ако имате  проблеми  със SEO оптимизация по текуща кампания, eXtremeSEO също може да ви помогне!

Какво превръща SEO оптимизацията в ключов момент за дигиталния маркетинг? МАЛКО ТЕОРИЯ


SEO е абревиатурата, стояща зад така наречената Search Engine Optimization, позната в българския език като SEO оптимизация за търсачки. SEO е един от съвременните начини за привличане на повече трафик към вашия сайт.

Няколко са факторите, които обуславят добрата SEO оптимизация на сайт като начин за покачване на приходите в даден онлайн проект, респективно за затвърждаване високите позиции в резултатите от търсене на вече изградил се като лидер бранд:

  • Правилното таргетиране на интернет потребителите – каквото питате, за това и отговор получавате:);

  • Изключително висока конверсия и в сравнение с други маркетингови канали;

  • Чудесна алтернатива както за по-малки, така и за нововъзникнали фирми да се справят със съществуващата конкуренция;

  • Уникален начин за брандиране в интернет търсачките;

  • ФАКТ: Повечето клиенти правят покупка на продукт, който се предлага в сайт, появил се на първа страница на търсачката след въвеждане на определени ключови думи и фрази.


„С ДРУГИ ДУМИ, НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ, ЧЕ САЙТЪТ ВИ ИЗГЛЕЖДА СТРАХОТНО  И ЧЕ В НЕГО ПРЕДЛАГАТЕ СТРАХОТНИ УСЛУГИ И ПРОДУКТИ, АКО ДО НЕГО НЕ СТИГНАТ ТАРГЕТИРАНИ ПОТРЕБИТЕЛИ.“


SEO оптимизация на сайт – типове
Според типа стратегии и подходи, приложени към даден сайт, SEO оптимизацията на сайт се дели на два типа:

On Page SEO – този тип оптимизация цели перфектното изграждане на всяка страница от сайта ви, включително и на цялостната му визия с идеята да го прати на максимално висока позиция в търсачката, с което да го направи  достъпен и за отделния юзър. В тази връзка, On Page SEO техниките са основно следните:

  • SEO одит – представлява пълен анализ на сегашното състояние на вашата страница, възможните подобрения в него, основните му слаби и силни страни в представянето му  в мрежата;

  • Keywords research – изграждане на пълен набор от максимално подходящите ключови думи и фрази (наричан още клъстър), с които сайтът ви да бъде търсен от потребителите;

  • Валидация – отново анализ, но този път с по-техническа насоченост и с главни акценти категории като HTML и CSS стандарти;

  • Използване на инструмента Microdata за детерминиране на отделните елементи в страницата ви с цел по-висока степен на яснота спрямо съдържанието ви от страна на аудиторията, която пък да накара и повече потребители да я посещават;

  • Скоростен анализ – набор от мерки необходими за по-бързото възпроизвеждане на сайта ви;

  •  Уникализация на текстовете, изграждане на семантично ядро от фрази и думи за търсене, маркетинг на съдържанието;

  • Други

Off Page SEO

Съвременните търсачки работят на социален принцип. Какво имаме предвид? Ами това, че колкото да твърдите, че сте добри в това, което правите, някой трябва да го потвърди, за да стане факт или поне за да достигне положителната оценка за вас и до други потребители. Това е така нареченият принцип на обществото, който машините използват, за да анализират отделните страници, като отделните мнения за тях сформират и крайната  оценка. Оценката се базира на потребителската обратна връзка, която пък е в основата на OffPage оптимизацията. Като надеждна агенция за SEO оптимизация, eXtremeSEO.net се наема да изгради максимално добра оценка за вашия сайт, продукт или бранд, тоест да ви докара положителна потребителска обратна връзка. Правим това единствено и само с позволените от Google методи за Off Page SEO оптимизация, с което едновременно помагаме на потребителите, но и играем по установените правила.

Стъпките на SEO оптимизацията на сайт

Като комплексна и изискваща доста време услуга, SEO оптимизацията се състои от различни мерки и подходи за утвърждаването позицията на всеки индивидуален клиент, който се възползва от нея като вид маркетингова стратегия. ExtremeSEO.net е дигитална агенция, която има достатъчно опит и свежи идеи за висококачествена SEO оптимизация на сайт или лендинг пейдж, предлагана в персонализиран вид за отделния потребител. Ние се стараем да предлагаме услугата си в максимално кратки срокове, но без да претупваме нещата и винаги търсейки обратна връзка от вас, клиентите. За тази цел, ние следваме план от задължителни и основни стъпки на съвременната SEO оптимизация на уеб сайт:

  • Проследяване на моментното състояние на страницата, включително и извършване на пълен SEO одит;

  • Подбор на нужните и подходящи ключови думи и фрази;

  • Анализиране на сайтове от вашата ниша, представляващи ваши конкуренти;

  • Елиминиране на бъгове и грешки в кода на сайта;

  • Усъвършенстване, респективно оптимизиране на уеб контента. Цялостна дигитална маркетингова стратегия с уеб контент.

  • Ling Building или така нареченото комплексно изграждане на специално поставени из интернет пространството връзки, водещи към вашата страница, за да се генерира и повече трафик към нея;

  • Приобщаване на инструментариума на социалните мрежи към оптимизирането на сайта ви с цел популяризиране на бранда ви;

  • Постоянно наблюдение на сайта ви за неговото бъдещо представяне и изпращане на доклади за предвижването му напред в класацията, според новите зададени ключови думи и фрази всеки месец.

Агенция eXtremeSEO.net разполага с нужния опит в сферата на SEO оптимизацията, придобит както на наша територия, така и в чужбина, в това число и в САЩ, на Острова и в Страна Огромная. Ако искате и за вас да научат повече потребители, време е да направите нещо по въпроса, а именно да заложите на най-класическия и ефикасен маркетингов подход в интернет – SEO оптимизацията на сайт!

Свържете се с нас и ние ще ви дадем още десетки причини да изберете именно eXtremeSEO.net!

Или просто ни се обадете на 0888 55 71 55

АКО РЕШИТЕ ДА СВЪРШИТЕ ЧАСТ ОТ НЕЩАТА ИНХАУС


Независимо дали вече работите, живеете и дишате в интернет или ако сте на път да създадете своето онлайн присъствие, има един магически термин, за който вероятно сте чували – SEO оптимизация.

SEO означава оптимизация за търсачки и от мнозина се счита за някаква манипулативна техника, която може да окаже влияние върху това как уебсайтовете се класират от търсачките.

Само част от това е вярно.

Наистина, оптимизацията за различни търсачки (напр. Google, Bing, Yahoo), ако се направи добре, може да подобри видимостта на уебсайта в SERPs (страници с резултати от търсачките). Въпреки това, в днешно време SEO оптимизацията вече не е за Black Hat техники, които имат за цел да измамят търсачките и техните потребители.

Всъщност причината Google да актуализира своите алгоритми толкова често е, че иска да гарантира, че само добри (White Hat – бяла шапка) практики за SEO оптимизация се прилагат от собствениците на уебсайтове ежедневно. Правилните техники са тези, които не само помагат на уеб страниците да се класират по-високо, но най-вече на тези, които помагат на хората да намират подходяща информация без усилия.

С други думи, SEO оптимизацията е тук, за да обслужва не само вас – собственик на уебсайт , блогър , предприемач, но най-вече потребителя, който в същото време е вашият потенциален посетител , последовател , щастлив клиент и всеотдаен защитник на марката .

Започнете вашето приключение по SEO оптимизация

По-долу събрахме някои от най-проверените, работещи съвети за SEO оптимизация, които ще помогнат на вашите онлайн ресурси да станат едновременно по-видими в дълбините на Интернет и по-удобни за потребителя .

За да поддържаме нещата организирани и възможно най-ясни за вас, нашият списък е разделен на няколко секции. (Да, SEO е сложен и дългосрочен процес.) Започваме с някои малки и лесни за прилагане промени, които биха могли да окажат голямо влияние върху SEO оптимизацията на вашия уебсайт. Докато навлизаме по-дълбоко, ще научите повече за SEO, как работят търсачките и как да изградите стабилна стратегия за SEO оптимизация.

Докато прилагате тези съвети, не забравяйте, че най-добрите спътници във вашето приключение ще бъдат: постоянство и последователност в оптимизирането на вашия уебсайт.

Основи на SEO оптимизацията на уебсайтове на страница

Забележка: В днешно време начинът, по който структурираме URL адресите, пишем етикети за заглавия и мета-описания, оптимизираме изображения на уебсайтове и така нататък, става по-малко важен, тъй като Google се фокусира върху други фактори за SEO оптимизация (най-вече върху техниките за изграждане на съдържание и връзки). Въпреки това, тъй като научаваме основите на SEO оптимизацията, единственият начин, по който трябва да го направим, е да научим за добрите практики .

Точно това предстои да направим сега.

1. Направете структурата на вашия уебсайт ясна, интуитивна и актуална.

Начинът, по който организирате архитектурата на сайта и навигацията му е от решаващо значение както за SEO оптимизацията, така и за вашите посетители. Търсачките преминават през структура на връзки, за да намерят и индексират страници. Ако вашият сайт е структуриран добре, всички страници и подстраници ще бъдат лесно намерени и индексирани от роботите на търсачките.

Освен това интуитивната навигация ще работи за вашите посетители, тъй като ще им помогне да намерят това, за което са дошли за възможно най-малко време. Правилото за „три кликвания“ гласи, че всяка информация на уебсайт трябва да бъде достъпна за потребител в рамките на не повече от три щраквания. Ето как трябва да го планирате.

URL адрес на страницата

2. Включете една основна ключова дума в URL адреса на страницата.

Уеб страниците във вашия домейн може да са оптимизирани за много различни ключови думи. Твърди се, че най-добрият начин е да се фокусирате само върху една ключова фраза и да я включите директно в URL адреса. Използвайте тирета (-) вместо долни черти (_) в URL адресите. Съвсем буквалистиките имена обаче, вече не се толерират, най-добре е да заложите на бранд име.

3. Използвайте тирета (-) вместо долни черти (_) в URL адресите.

Когато използвате долни черти за разделяне на думи в име на URL, Google ще го прочете като една единствена дума. Това означава, че the_best_seo_practices ще бъдат третирани от роботите за търсене като „ thebestseopractices“ . Това е трудно за четене, нали?

4. Изберете статичен URL адрес вместо динамичен.

Има два типа уеб адреси: статични и динамични .

Статичният URL адрес изглежда така:

your-domain-name.com/category/the-best-seo-practices

Динамичен може да изглежда така:

your-domain-name.com/category/?p=028705

Докато търсачките могат лесно да разберат и двата URL адреса, за хората динамичните URL адреси са напълно нечетливи.

Например, ако имате блог в WordPress, можете да видите, че URL адресът по подразбиране на определена публикация е динамичен.

Когато щракнете върху бутона „публикуване“, WordPress автоматично ще го преобразува в статичен адрес. Той обаче ще избере произволни ключови думи от заглавието на блога. По отношение на SEO оптимизацията би било по-добре, ако сами редактирате името на URL, което е възможно, както се вижда по-горе.

5. Поддържайте URL адреса кратък, описателен и уместен.

Посетителят трябва да може да каже с един поглед какво представлява конкретен уебсайт. Ако изберете сами да редактирате URL адрес, вие не само ще работите в полза на оптимизацията на ключовите думи, но също така ще улесните потребителя да разбере какво може да намери на конкретен уебсайт. По този начин ще улесните живота на търсещия.

Title-tag, мета-описание и ALT-атрибут

6. Създайте готин етикет за заглавие за всяка отделна страница от вашия уебсайт.

Таг за заглавие описва за какво е вашият домейн. Това е едно кратко изречение, в което описвате вашето онлайн пространство. Той ще се появи на няколко места, като например: SERPs, социални медии, външни страници и в браузъри.

Тя трябва да бъде достатъчно кратка и оригинална, за да привлече вниманието на онези хора, които са вашата целева аудитория. Да, това означава, че трябва да говорите техния език и да представите уебсайта си по начин, който би бил привлекателен за тях.

7. Използвайте мета-описание, за да представите марката си по-добре.

Мета описанието е кратък параграф, който се показва под етикет за заглавие в SERP. Мета-описанието ви дава възможност да представите вашата марка, преди търсещият да посети вашия сайт и действително да види продуктите, които предлагате.

Оптималната дължина на мета-описание е между 150-160 знака.

8. Не забравяйте да използвате ALT атрибути за всички изображения.

Търсачките не четат изображения, а вместо това четат ALT текста. Трябва да използвате атрибут ALT, за да помогнете на обхождащите машини да разберат по-добре значението на изображението и какво представлява то. Разбира се, добре е да използвате ключови фрази, към които сте насочени (за каквото става дума), за да опишете изображенията на самата уеб страница.

Също така е добре да поставите ключови думи в текста, който заобикаля изображенията и да го направите удебелен. По този начин обхождащите машини ще знаят, че тази част от публикацията е особено важна за читателите.

Каквато и CMS (система за управление на съдържанието) да използвате, всеки път, когато качвате изображение, ще имате шанс да го оптимизирате с подходящи ключови думи. Това е лесно.

Ключови думи и ключови фрази

9. Намерете ключови думи, които ще работят за вас.

SEO до голяма степен се основава на ключови думи. Ключът към добрата стратегия за SEO оптимизация е да разберете какви думи въвеждат потребителите в лентата за търсене, когато търсят уебсайтове като вашия. Със списък с подходящи ключови думи в ръка ще стигнете до половината път.

Един (и най-често срещаният) начин за извършване на проучване на ключови думи е да използвате Google Keyword Planner . Този безплатен инструмент е достъпен за всеки с акаунт в Google Ads който също е безплатен. След като настроите акаунта си и дадете повече подробности за уебсайта си, ще получите списък с предложения за ключови думи.

Вашата задача е да изберете най-подходящите ключови фрази от списъка. Важно е обаче тези ключови думи да са популярни сред потребителите (имат относително голям брой средни месечни търсения). И накрая, те трябва да имат средна или ниска конкуренция (не много уебсайтове се опитват да оптимизират за тези ключови думи).

Това е лесно само на теория. Трудната част за Google Keyword Planner е, че той показва прогнозния брой на средната конкуренция за броя платени реклами за тази конкретна ключова дума. Що се отнася до състезанието за органичните резултати ще бъде съвсем различно.

Така че най-добрата идея е да използвате допълнителни (и обикновено платени) инструменти за проверка на действителния показател за трудност на ключовите думи.

Все пак Google Keyword Planner е добра отправна точка за проучване на ключови думи.

10. Смесете едновременно различни типове ключови думи.

По принцип има три основни типа ключови думи: общо, широко съвпадение и дълга опашка . Всеки от тях привлича малко различни видове и количество трафик. Най-сигурната и най-ефективна стратегия е да смесите тези типове ключови думи, за да получите различно разнообразие от трафик.

Общите ключови думи са неспецифични и много общи термини, например: „ маркетинг със съдържание “ или „ хакерство за растеж “ са тези видове ключови думи. Такива условия осигуряват наистина добър трафик, който в същото време не е много целенасочен. Общите ключови думи също са много конкурентни.

Ключовите думи с широко съвпадение обикновено осигуряват добър баланс между обема на трафика и неговата уместност за даден уебсайт. Те биха могли да звучат като:  „ най-добри практики за маркетинг на съдържание “. Трафикът, който идва от тези фрази, ще бъде по-добре насочен/ релевантен, което означава, че хората, които посещават, е по-вероятно да станат ваши бъдещи клиенти и последователи.

Ключовите думи с дълга опашка са дълги фрази (те могат да бъдат дори цели изречения), които хората въвеждат в лентите за търсене. „ Как да подготвим маркетингова стратегия за съдържание “ или „ как да използваме техники за хакване на растеж за разширяване на бизнеса “ са примери за ключови думи с дълга опашка. Те няма да донесат много трафик към вашия уебсайт. Въпреки това посетителите, които ви предоставят, е най-вероятно да станат ваши ангажирани потребители.

11. Не забравяйте да включите местоположение в ключовите си думи.

По този начин ще оптимизирате уебсайта и бизнеса си както за местни търсения, така и за местни клиенти. Например, ако предлагате услуги за маркетинг на съдържание и се намирате в Сан Франциско, добре е да уведомите потенциалните си клиенти и да поставите ключова дума такава очевидна ключова фраза като: „ маркетингови услуги за съдържание в Сан Франциско “.

12. Поставете ключовите си думи в заглавия, подзаглавия и анкор текстове.

Не всяко място на вашия уебсайт ще даде на ключовите ви фрази една и съща експозиция и SEO сила. В структурата на съдържанието най-добрите места за поставяне на вашите ключови думи са  заглавия, подзаглавия, получерни секции в текста и т.н.

Когато описвате връзки, никога не използвайте термина „щракнете тук“! Не дава абсолютно никаква информация за това какво може да се намери под определена връзка, плюс пропускате шанса да оптимизирате текстова връзка.

Освен това, ако е възможно, поставете най-важните ключови думи и в името на секциите на вашия уебсайт .

13. Поставете ключови думи естествено в съдържанието на страницата си.

Те трябва да се вписват в контекста. Ако прекалите с това и напълните съдържанието си с твърде много ключови фрази, ще направите вашата уеб страница да изглежда като спам и непривлекателна както за потребителите, така и за роботите на търсачките. Напълването с ключови думи ще доведе до отрицателно потребителско изживяване и със сигурност ще навреди на класирането на вашия сайт.

14. Опитайте се да се съсредоточите върху една ключова дума, докато оптимизирате уеб страница.

Добре е да оптимизирате уеб страница с една ключова фраза, а не с няколко наведнъж. Като се съсредоточите върху една ключова дума, ще бъдете сигурни, че тя получава цялата сила за SEO оптимизация, която може да получи. Оптимизирайте заглавието и мета таговете на страницата заедно със съдържанието й (заглавие, подзаглавия, основния текст, връзки и изображения).

15. Оптимизирайте всички изображения с подходящи ключови думи.

Не забравяйте да използвате ключови фрази не само в съдържанието на уебсайта, но и в описанието на изображението. Също така се смята, че е добра практика да използвате думи като: „изображение“, „снимка“, „картина“ заедно с избраната от вас ключова дума, докато описвате изображение с атрибут ALT .

16. Веднага щом започнете да правите SEO оптимизация, проследете ефективността на всичките си ключови думи.

Ако не следвате класирането при търсене на вашия уебсайт и не знаете как конкретни ключови думи работят за позициите ви в SERPs, можете също така просто да спрете да правите SEO напълно. Оптимизацията на уебсайта е дългосрочен процес, който изисква внимателно проследяване на всичките ви усилия. Когато става въпрос за ключови думи, трябва да знаете кои от тях работят в полза на вашето класиране.

Съдържанието все още носи короната в SEO оптимизацията.

17. Публикувайте само висококачествено, свежо и богато на ключови думи съдържание.

Един от най-важните SEO фактори в днешно време е съдържанието на уебсайта. Ако предоставите полезна и полезна информация за потребителите, търсачките ще класират уебсайта ви по-високо в SERPs. За да получите най-добри резултати от оптимизация, трябва също да актуализирате съдържанието си възможно най-често. По този начин ще поддържате уебсайта си свеж и ще заинтересувате аудиторията си.

18. Обърнете специално внимание на правописа и граматиката на вашето съдържание.

Висококачествено съдържание означава безупречен правопис. Вярно е, че хората често грешно изписват думите, които въвеждат в лентите за търсене. Някои от не толкова препоръчаните техники съветват да оптимизирате уебсайт и за грешно написани ключови думи, така че потребителите, които не са добри в граматиката, лесно да го намерят. Прекомерните правописни грешки и лошата граматика обаче могат само да навредят на класирането на вашия уебсайт.

19. Уверете се, че съдържанието ви е уникално и ценно.

Най-трудната работа за всеки, който управлява онлайн бизнес, е да изпъкне с уебсайт в дълбините на интернет. Няма магическа рецепта, която може да се приложи и да даде устойчиви резултати. Въпреки това, търсачките са склонни да възнаграждават тези уебсайтове, които носят реална стойност на своите потребители.

Сайт, който има информация, която е уникална и ценна (информативна, полезна и разбираема), ще получи по-голяма експозиция в SERP. Търсачките класират по-високо тези уебсайтове, които се опитват да направят разликата в качеството (в добър смисъл, разбира се!) и предоставят реална стойност за хората.

20. Подгответе съдържание, което се харесва на вашата целева аудитория.

Не всяко съдържание ще бъде интересно за всеки потребител. Вашият уебсайт ще се изправя пред произволна публика от време на време. Вашата работа обаче не е да угодите на всички, а да създавате съдържание, съобразено с нуждите на вашите клиенти.

Създайте образ на купувача, преди да започнете да инвестирате ресурсите си в създаването на съдържание. Публикувайте само онези типове от съдържание, които имат значение за вашата аудитория.

21. Планирайте внимателно своята стратегия за съдържание.

Да, трябва да имате стратегия за съдържанието, което публикувате на уебсайта си. Не само трябва да знаете точно какъв вид информация искате да предоставяте, но и колко често. Това важи особено, ако водите блог в уебсайта си. Започнете със създаване на кънтент планинг / календар за създаване на съдържание.

22. Направете съдържанието си лесно за четене.

В интернет хората са склонни да сканират текст, вместо да го четат от край до край. Ето защо трябва да предоставите ясна структура на всяка част от съдържанието. Използвайте заглавия, подзаглавия, водещи символи и болд в най-подходящите секции на вашето копие.

Също така, опитайте се да направите съдържанието си малко по-ярко – използвайте снимки, примери от реалния живот, инфографика или видеоклипове, за да илюстрирате по-добре информацията и да направите съдържанието си запомнящо се. Също така не забравяйте да поставите правилни ключови думи в съдържанието.

23. Погрижете се за дублирано съдържание на вашия уебсайт

Дублираното съдържание – същото съдържание, което се появява на множество уникални URL адреси – не е добре дошло от търсачките и може да доведе до сериозен спад в класирането на уебсайта. Въпреки това, понякога е трудно да се избегне дублиране на съдържание, особено в уебсайтове за електронна търговия, където един и същ продукт е представен на други, конкурентни уеб страници.

В случаи като този трябва да използвате каноничен маркер, който посочва коя страница трябва да се счита за оригинална по отношение на дублираното съдържание. Можете също да използвате пренасочване 301, за да сте сигурни, че SEO сокът е насочен към един адрес / страница от сайта, а не е разделен на няколко уеб страници.

Изграждането на връзки има голямо значение

24. Създайте силен линк профил за вашия сайт.

Входящите връзки, които идват към вашия сайт, са вторият най-важен фактор за SEO оптимизация (непосредствено след съдържанието), който оказва голямо влияние върху класирането на вашия уебсайт. Още от първите дни на изработването на стратегия за SEO оптимизация за вашия бизнес трябва да планирате в какви стратегии за изграждане на връзки ще инвестирате.

Изборът на надеждни и подходящи уебсайтове, от които искате да получавате препратки, ще бъде добро начало.

25. При активно набиране на връзки се стремете само към качествените.

Само връзки от качествени и надеждни уебсайтове, които привличат голямо количество трафик, могат да окажат сериозно и добро влияние върху класирането на вашия уебсайт. Ако авторитетен уебсайт има връзки към вашия, част от този „авторитет“ се прехвърля към вашия сайт.

Търсачките започват да се доверяват малко повече на вашия сайт. И когато го смятат за добър източник на информация / знания, те също са по-склонни да го класират по-високо в своите SERP.

Запомнете: качеството винаги е по-важно от количеството, когато става въпрос за връзки, съдържание и SEO оптимизация като цяло. Множество спам връзки могат само да навредят на класирането ви, а не да ги направят по-високо.

26. Не инвестирайте в спонсорирани връзки.

Много по-добре е да се съсредоточите върху достигането до авторитетни блогове и да им предоставите реална стойност, вместо да плащате за спам или силно промоционални статии с обратна връзка към вашия уебсайт. Подобна публикация няма да ви донесе голям трафик, нито ще ви даде доверие в очите на читателите.

Много по-добре е, ако намерите уважаван блог или медия от вашата ниша и представите обширния си опит по конкретна тема под формата на публикация в блог, казус, инфографика, презентация и т.н.

Истинската стойност генерира трафик, последователи, ангажираност и обратни връзки. Когато дадете нещо, което си заслужава, в замяна ще получите качествен обратен трафик. Никакви пари няма да ви дадат устойчиви SEO резултати и качествени входящи връзки като това.

27. Връзка към други качествени уебсайтове.

Ако правите връзки към други уебсайтове, вие не само помагате за популяризирането на тяхното съдържание, но също така уведомявате другите, че съществувате. Просто толкова. И ако предоставяте качествено съдържание, хората, чиято работа сте споделили, ще бъдат по-склонни да популяризират и вашия уебсайт.

Качественото изграждане на връзки е по-скоро за създаване на взаимоотношения, а не за обмен на връзки.

28. Печелете връзки, като помагате на хората

В света на SEO валутата са връзките. Когато помагате на другите, например като споделяте своите знания, ценни прозрения, лесни за прилагане съвети и безплатни инструменти, винаги получавате нещо в замяна. Потребителите обикновено изпитват благодарност и нужда да ви дадат нещо в замяна – дават връзки.

Ако решите да харчите пари за платени кампании, помислете дали да не ги харчите само за получаване на обратни връзки, но и за да помогнете на хората. Има много благотворителни и нестопански организации, които търсят спонсори. В замяна те ще ви споменават на своите уебсайтове.

Добрата новина е, че домейните, които завършват с .org (за организация), .edu (за образование), .info (за информация), .gov (за правителство), имат по-висок авторитет на домейни от търговските уебсайтове и им се доверява много по-добре при търсене  в търсачките. Получаването на връзки от тях ще даде на вашия уебсайт много доверие.

29. Създавайте съдържание, към което хората биха искали да поставят връзки.

Както беше споменато по-горе, ако дадете реална стойност на посетителите си, те ще се радват да я споделят с приятелите и семейството си. Дори няма да се налага да го поискате. По този начин ще получавате „естествени“ връзки, които търсачките обичат.

30. Изградете добри взаимоотношения с уебсайтове от вашата ниша.

Търсачките имат наистина интелигентни алгоритми. Ако се опитате да получите връзки от неподходящи уебсайтове (дори и качествени и доверени), няма да получите никаква тежест от връзки, тъй като търсачките ще го считат за една от манипулативните техники.

Много по-добре е, ако инвестирате времето си в създаване на взаимоотношения с уебсайтове и компании от вашата ниша. Можете да обменяте ценно съдържание с аудиторията си и да разширите своите препратки по безопасен начин.

31. Създайте своето присъствие в социалните мрежи.

Добре, вярно е, че връзките от социалните медии са „забранени за следване“, което означава, че те нямат пряко влияние върху класирането ви. Въпреки това присъствието на марката в каналите на социалните медии може да увеличи трафика към вашия сайт и да изгради вашата репутация като цяло.

Колкото по-видимо е вашето съдържание в социалните медии, толкова по-голям е шансът хората да го споделят чрез публикации в блогове, форуми, сайтове за социални отметки и други възможности, като естествено увеличават вашия профил с връзки.

32. Търсете възможности за обмен на блогове за гости.

Блогът за гости е популярен и доста безопасен метод за получаване на обратни връзки. Блогър предлага да напише публикация в друг блог от същата ниша. Той или тя получава ценна входяща връзка, докато домакинът на блога получава безплатно висококачествено съдържание.

Въпреки това, ако искате тази техника да работи за вас, единственият начин е да се насочите към висококачествени блогове, които също са подходящи за вашия сайт, вместо да участвате в общи мрежи за обмен на блогове.

33. Не прекалявайте с блоговете за гости.

Голям мащаб на блогове за гости само с цел връзка се счита за нарушение на правилата на Google. Блогът за гости трябва да носи стойност не само за двете страни (блогъра и хоста на блога), но и за потребителите. SEO оптимизацията винаги е била дългосрочен и отнемащ време процес, но в днешно време става дума повече за потребителите, а не за собствениците на уебсайтове.

В крайна сметкая обикновените хора използват търсачките всеки ден. Ако не могат да намерят подходяща информация там, те ще спрат да ги използват и ще преминат към други източници.

34. Следете качеството на вашия профил за обратна връзка.

След като приложите всяка техника за SEO оптимизация, трябва да наблюдавате усилията си. Що се отнася до изграждането на връзки, трябва да проверите какви резултати получавате. Трябва да го направите не само, за да знаете дали упоритата ви работа се отплаща, но и за да сте сигурни, че не прецаквате класирането си с нискокачествени входящи връзки.

И не забравяйте да…

35. Разберете какво прави вашата конкуренция за SEO оптимизация.

Винаги следете конкурентите си. Разберете за какви ключови думи оптимизират уебсайтовете си и наблюдавайте класирането им заедно с вашето. Правете го ежедневно. Проверете на какви уебсайтове се появяват и какво съдържание публикуват в своя блог.

Трябва да знаете всички тези неща, за да не копирате тяхната стратегия за SEO оптимизация, а напротив, за да намерите свой собствен уникален начин за оптимизиране на вашия уебсайт. Също така, не се страхувайте да промените стратегията веднага щом разберете, че тя не може да ви донесе добри, устойчиви резултати.

Не на последно място

Надяваме се, че тези съвети ще бъдат добро начало, за да направите вашето онлайн присъствие по-видимо и удобно за потребителя. Ако вече сте започнали своето SEO приключение, можете да третирате горните съвети като контролен списък, който помага да поддържате стратегията си уместна и ефективна.

Какво е техническа SEO оптимизация и защо е важна?

Техническата SEO оптимизация е процесът, който гарантира, че вашият уебсайт е съвместим с насоките на търсачките, така че да може да бъде обходен и индексиран без проблеми. Основната цел на техническия SEO одит е да оцени текущата SEO оптимизация на вашия уебсайт и да определи кои аспекти трябва да подобрите за безпроблемно онлайн изживяване.

През годините изискванията на потребителите се промениха драстично и търсачките станаха по-сложни. Според Statista сега има приблизително 3,5 милиарда потребители на смартфони по целия свят. Този огромен скок в използването на смартфони накара Google да стартира актуализация на алгоритъма, която отдава по-голямо значение на скоростта на сайта и мобилното изживяване при класирането на уеб страниците.

Днес уебсайтове с лоша структура, бавно време за зареждане на страниците и странни пренасочвания могат да бъдат наказани от Google. Без подходяща намеса тези технически проблеми със SEO оптимизацията могат да доведат до рязък спад в класирането при търсене и органичния трафик. Като се има предвид, че най-добрите резултати от органично търсене получават близо 35 процента от кликванията, спадът в класирането може да бъде пагубен за вашия бизнес.

Техническата SEO оптимизация: първата ви стъпка в създаването на по-добро изживяване при търсене

В основата на промените в алгоритъма е една цел: да се осигури възможно най-доброто потребителско изживяване. За да постигнете това, трябва внимателно да разберете какво е техническо SEO, какво включва то и как можете да използвате SEO технически одит, за да гарантирате, че вашият уебсайт се придържа към указанията на търсачките и индустриалните стандарти.

Техническоата SEO оптимизация на страницата включва няколко компонента, като скорост на сайта, ускорени мобилни страници (AMP), стандарт за изключване на роботи (robots.txt), състояние на XML карта на сайта и качество на съдържанието. Тези фактори са от решаващо значение за онлайн представянето на вашия уебсайт. Според Google, 10-секундна скорост на зареждане на страница може да доведе до 123% увеличение на степента на отпадане. Едно секундно забавяне на времето за зареждане на мобилната страница може да доведе до 20% спад в процента на реализация11% спад в показванията на страници и 16% спад в удовлетвореността на клиентите .

Не чакайте, докато техническите проблеми със SEO оптимизацията доведат до неблагоприятни последици за SEO за вашия сайт. Инвестирайте в техническа SEO оптимизация за електронна търговия, WordPress и други системи за управление на съдържанието (CMS) сега и спестете време и пари по-късно.
Насрочете разговор с нашите технически SEO консултанти, за да научите повече за техническото SEO за WordPress и значението му за вашия бизнес.

Технически услуги за SEO оптимизация за местен бизнес

Подобрете класирането си в търсене, без да добавяте ново съдържание

В този конкурентен дигитален пейзаж вие трябва да сте на върха на най-новите технически тактики за SEO оптимизация на страницата и актуализации на алгоритъм, за да увеличите рентабилността на вашия уебсайт. Разбирането на това какво е техническа SEO оптимизация и какво изисква то ви позволява да гарантирате, че вашите уеб страници са структурирани както за онлайн потребители, така и за паяци на търсачките.

Техническата SEO оптимизация включва следните процеси:

  • Изпълнение на отчет за грешка при обхождане
  • Премахване на дублирано съдържание
  • Одит на предпочитан домейн
  • Подобряване на метаданните
  • Проверка на кодовете за състояние на HTTPS
  • Проверка на повредени връзки
  • Създаване на XML карта на сайта
  • Внедряване на SSL
  • Подобряван на скоростта на зареждане на сайта
  • Използване на robots.txt, правилно
  • Оптимизиране на уебсайт за мобилни устройства
  • Одит на пренасочвания
  • Извършване на търсене в сайта с Google
  • други

Разбираме, че самостоятелното вникване в сложните изисквания и процеси на техническа SEO оптимизация, докато управлявате основните ви бизнес операции, може да окаже влияние върху вашето време, пари и ресурси. Ето защо нашите технически SEO консултанти са тук, за да ви помогнат.

Техническата SEO функционалност на уебсайта ви, такава каквато е, пречи ли на резултатите при органичното търсене в мрежата? Оставете нашата техническа компания за SEO оптимизация да свърши тежката работа вместо вас. Доверете своя SEO технически одит и оптимизация на eXtremeSEO и реализирайте своя потенциал за растеж.

В eXtremeSEO се ангажираме с честност и лична отговорност в нашата работа. Като доставчик на услуги за интернет маркетинг и оптимизация за търсачки (SEO оптимизация) за нашите клиенти, ние непрекъснато се стремим да постигаме по-високо класиране, подобрен трафик и реализации и положителна възвръщаемост на инвестициите за уебсайтовете на нашите клиенти, като същевременно се придържаме към следния етичен кодекс:

Етичен кодекс за SEO оптимизация

Агенция за SEO оптимизация, на която можете да се доверите.


1: Ние винаги ще работим за повишаване или запазване на класирането, както и за увеличаване на реализациите и възвръщаемостта на инвестициите за сайта на нашите клиенти доколкото можем.

Ще продължим да бъдем  в крак с еволюцията на алгоритмите на търсачките и променящите се технологии на изграждане на уебсайтовете.

2: Ще се отнасяме към всички клиенти справедливо и без пристрастия.

Когато предоставяме услуги за клиенти в свързани пространства или индустрии, ние ще го правим честно, добросъвестно и без пристрастия. Ще бъдем усърдни, за да гарантираме, че разпределяме справедливо усилията на нашите клиенти за кампанията. Когато е гарантирано и евентуално срещу заплащане, можем да възложим акаунтите да се управляват от отделни мениджъри на акаунти за SEO и специалисти по SEO оптимизация.

3: Ние няма да даваме необосновани очаквания на клиентите.

Ще си поставим реалистични очаквания и цели за нашите услуги и няма да даваме неразумни обещания. Ще изразим честност при обсъждането на видовете резултати, които могат да се очакват реалистично, и тези, които не могат.

4: Ще запазим пълна конфиденциалност и ще защитим анонимността на нашите клиенти.

Ние няма да разкриваме информация за бизнеса на който и да е клиент или да обсъждаме нашата SEO работа или напредък на техния сайт, включително каквато и да е водеща информация, интелектуална собственост без предварително писмено съгласие от клиента. Ние също така ще гарантираме, че всички служители и изпълнители на eXtremeSEO са се съгласили с писмени споразумения за неразкриване, гарантиращи поверителността на цялата клиентска информация.

5: Ние няма да участваме в дейности, които умишлено причиняват вреда на марката или репутацията на клиента.

Ще работим, за да гарантираме, че процесите, които използваме, се придържат към указанията на търсачките и директориите и никога няма да използваме съзнателно тактики или техники, за които е известно, че сайтовете ще бъдат санкционирани или премахнати от индексите или директориите на търсачките.

6: Запазваме си правото да не работим с бизнеси, които могат да се считат за противоречиви или политически.

Това включва политически кампании, политически новинарски мрежи, хазарт, наркотици, порнография или сексуално експлицитни бизнеси и продукти или услуги, които се разглеждат като опортюнистични за националниte интереси. Този списък не е изчерпателен и ние си запазваме правото по собствена преценка да определим дали даден клиент е подходящ за нашата агенция.

7: Ние няма да нарушаваме умишлено публикуваните правила на търсачките.

Ние непрекъснато ще работим, за да гарантираме, че сме в крак с правилата и насоките на търсачките. С настъпването на промени в правилата и насоките, ние ще действаме при необходимост, за да гарантираме, че сайтът на нашия клиент остава в съответствие с промените, за да избегнем евентуални наказания.

8: Ние няма да нарушаваме умишлено никакви правителствени закони.

Ще направим надлежната си проверка, за да гарантираме, че не нарушаваме никакви закони за авторско право или търговски марки. Ние гарантираме, че нашите практики винаги са в съответствие с всички приложими местни, държавни и международни правила и правила за поведение за бизнес и операции в интернет пространството.

9: Ние няма да представяме фалшиво работата на другите като своя собствена.

Ще се стремим да предоставим оригинално съдържание и дизайн за всички клиенти, за да избегнем евентуални проблеми с плагиатството. Всяко съдържание, което можем да използваме, което е създадено за нас от трета страна, ще бъде използвано с тяхното изрично съгласие за използването му.

10: Ние няма умишлено да заблуждаваме или подвеждаме потребителите или работата на търсачките.

Ще работим, за да гарантираме, че не представяме погрешно клиента или умишлено не показваме неточна информация от името на клиента или в списъци с резултати от търсачките или реклами, или в съдържанието на уебсайта на клиента.

11: Ние няма да представим погрешно нашите услуги или себе си.

Ще бъдем честни при предаването на всички подробности за нашите услуги за SEO оптимизация за търсачки, методи, умения, сертификати, обучение, история на представянето, ресурси и графици и никога умишлено не подвеждаме клиентите си относно подробностите за такива.

12: Ние ще предоставим на всички клиенти адекватни процедури за разрешаване на спорове.

Това включва публикуването на информация за адрес и телефонен номер за нашия екип за поддръжка на клиенти, така че лесно да бъде намерена на нашия уебсайт. Ние също така ще предоставим при поискване информацията за юрисдикцията, под която ще бъдат уредени всички правни спорове.


Като професионалисти в оптимизацията за търсачки ние декларираме, че ще спазваме гореспоменатия етичен кодекс за SEO и се съгласяваме да водим бизнеса си с пълна почтеност, за да гарантираме постоянния успех не само на нашата компания, но също така и на успеха и просперитета на бизнеса на нашите клиенти.

Десислава Костадинова – управител

[От името на всички служители на eXtremeSEO]

 

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.