Защо SEO е важно за вашия мебелен магазин? SEO оптимизация за мебели.

В тази ера на дигитализация почти всичко е онлайн. Хората използват интернет, за да търсят различни магазини и продукти или да сравняват цените си. Това насърчава мебелните магазини да се възползват от оптимизацията за търсачки.

Защо SEO оптимизация за търсачки?

Всички успешни мебелни магазини винаги участват в прецизни онлайн маркетингови стратегии, които се състоят от SEO оптимизация, платена реклама за търсене, маркетинг за социални мрежи. Бизнесът вече разбира стойността на SEO решенията и маркетинговите тактики. Има няколко причини, поради които трябва да изградите своя мебелен магазин с помощта на SEO оптимизация. Следователно, нека обозрим и по-голямата картина защо SEO е толкова важно за вашия мебелен магазин.

Какво точно е SEO оптимизация и защо мебелните магазини трябва да му обръщат внимание?

SEO в превод е оптимизация за търсачки. Това е процес, чрез който бизнесът увеличава броя на посетителите си. Както вече знаете, вашият мебелен магазин ще доведе до продажби само когато привлече все повече и повече, таргетиран трафик. Органичните търсения са един от най-ефективните начини за генериране на трафик към уеб сайта на вашия онлайн бизнес. Но проблемът с органичните търсения е, че има голяма конкуренция. Това, което се случва, е, че началните страници в резултатите в Google получават най-много трафик. Така че, в случай че вашият уебсайт не се класира на началните страници за целевите заявки, тогава шансовете ви да получите трафик ще бъдат по-малки.

Защо SEO оптимизацията е важна за вашия онлайн магазин за мебели?

Всеки втори човек, който желае да закупи мебели онлайн, просто предпочита да щракне върху връзката, която се появява на първата страница с резултати от търсенето. Това прави SEO оптимизацията голяма и важна стратегия. За да оцелеете на пазара, SEO оптимизацията е най-важното нещо, което можете да направите.

Също така поради всички тези проблеми с класирането, SEO се появява в картината. Помага ви да класирате бизнеса си на върха. Използвайки ефективни SEO стратегии, можете:

    • Подобрете видимостта на вашия уебсайт.
    • Помогнете на търсачките да разберат вашия уебсайт.
    • Помогнете на хората да намерят вашия уебсайт.
    • В резултат на всичко това със сигурност ще спечелите повече трафик и то целенасочен, релевантен.

Това е цялата причина, поради която SEO стратегиите са толкова важни за вашия мебелен магазин за електронна търговия.

Местно / локално SEO оптимизиране в мебелната индустрия

Мебелните магазини, които предлагат продукти за местните пазари, трябва да обърнат голямо внимание на SEO, който взема предвид местоположението им. Освен това си струва да разберете предпочитанията на вашите бъдещи клиенти. В допълнение към това, знаейки какво търсят, ще ви помогне да промените вашата оферта и методи за комуникация според техните очаквания.

Освен това фактът, че хората са все по-нетърпеливи да купуват мебели дигитално, е ясен знак, че е твърде изгодно да се инвестира в ефективни SEO услуги . Най-доброто предимство на местното / локалното SEO е, че дори малка компания получава шанса да се конкурира с най-значимите играчи на пазара.

Ето някои от съветите, които да ви помогнат при изграждането на SEO стратегия, така че да можете да спечелите много местни клиенти.

Създаване на местни / локални връзки
Създаването на подходящо съдържание с връзки към вашия сайт е първата стъпка, която трябва да предприемете. Рекламни услуги, местни каталози, с описание с име, адрес и телефонен номер, ще позволят лесно да ви намерат във виртуалния свят.

Регистрация на компания в Google My Business
С цялата тази дискусия за всички ни е съвсем ясно, че регистрацията в Google My Business ще повлияе положително на онлайн видимостта на вашия бизнес. Освен това включването на адреса на вашия бизнес ще помогне на потребителите лесно да се запознаят и оценят местоположението ви. Освен това, ако публикувате редовно съдържание, информацията и снимки, това ще ви помогне да направите SEO оптимизация за вашата бизнес обява, така че да може да се показва по-често в резултатите от търсенето.

Оптимизиране на уебсайта за локално SEO
Това е най-важната стъпка, която винаги се предлага от специалистите. По време на извършване на локална оптимизация за търсачки за бизнес с мебели, е много важно да наблюдавате действията на други местни мебелни магазини, т.е. вашата конкуренция. Въвеждането на промени не само на рутинна основа (проявете и творчество; селдете трендовете) със сигурност ще ви помогне да надминете вашите конкуренти.

Оптимизация за търсачки на страницата за вашия мебелен магазин

Не можете да пренебрегнете техническите характеристики на SEO / техническото SEO. Вашият магазин също трябва да се съсредоточи върху тези технически функции, за да се насочи към правилната аудитория и да се класира много по-високо. Тук е добре да ползвате специалисти, особено ако нямате умеещ програмист плътно на разположение. Може да ни се обадите само за това.

Направете структурата на вашия сайт по-добра:
Имайте ясна и лесна за ориентация на потребителя структура на вашия уебсайт. Простата структура ще направи навигацията лесна и без всякакъв вид объркване за потребителите. Уеб сайт, който е лесен и бърз за навигация, се класира по-високо и помага на клиентите да намерят бързо вълнуващите ги страници. За това просто следвайте това правило: Времето за достигане до началната страница не трябва да е повече от три щраквания. Трябва да подобрите URL структурата на вашия сайт ако това не е така. В крайна сметка достигането от точка А до Б трябва да бъде лесна задача, особено за новите посетители.

Мобилна производителност:
Вашият уебсайт оптимизиран ли е за мобилни устройства? Добре ли се представя и на мобилния телефон? Ако не, тогава трябва да му обърнете внимание, защото ако не се зарежда лесно на мобилни телефони, тогава вашият магазин няма да се класира в мобилните търсения. Въпреки това, високото класиране в мобилните браузъри стана много много важно. Знаеш ли? Google започна да използва мобилно индексиране и според това Google първо проверява мобилния уебсайт и класира сайта след SERP. Това е така, защото голяма част от търсенията се извършват на мобилни телефони. Така че, ако искате да получите трафик, тогава трябва да се съсредоточите върху оптимизирането на уебсайта си за мобилни устройства.

Оптимизиране на метаданните:

На първо място, какво представляват метаданните? С прости думи, метаданните информират търсачките за наличните данни на страниците вашия уебсайт, подсказват за това какво пише на тях. Мета заглавието, мета описанието и таговете, които използвате за вашия сайт, всички са част от метаданните. Както мета описания, така и заглавни тагове влияят върху CTR на сайта. Колкото по-висока е CTR, толкова по-високо ще можете да се класирате. Освен това трябва да включите поне една или две ключови думи в мета описанията. Освен това, не забравяйте да категоризирате правилно страниците на вашия сайт.

Вътрешно свързване:
Това се отнася до вмъкване на връзки от различни страници към конкретна / целева / лендинг страница от вашия уебсайт. Така че, не забравяйте да поставяте вътрешни връзки в страниците на вашия мебелен магазин. Ако е възможно, опитайте се да използвате ключови думи в анкорния текст на връзките. Това означава, че в момента на свързване към страницата на „маси за хранене“ не пишете „купете ги от тук“. Вместо това, да речем, „купете нашите маси за хранене“ и хипервръзка „трапезни маси“. Това е много основно нещо и със сигурност подобрява SEO оптимизацията на вашия мебелен магазин.

Сега, когато вече сте се погрижили правилно за оптимизацията на страницата – OnPageSEO на вашия магазин, идва моментът да хвърлите поглед на SEO извън страницата – OffPageSEO на вашия магазин. За да извършите оптимизация за търсачки извън страницата на вашия магазин, ще трябва да извършите маркетинг със съдържание. Но какво е маркетинг на съдържанието? Нека го обсъдим.

Какво точно представлява маркетингът на съдържанието?
Това е процесът на предлагане на ценна информация на вашите потребители и изграждане на доверие. Най-важното е, че повишава информираността за вашата марка / бранд стратегия и ви прави лидер.

Знаеш ли? Почти всички хора предпочитат да познават вашата марка чрез полезни статии, а не чрез реклами. Това ни отваря очите за значението на маркетинга на съдържанието, нали?

Сега възниква въпросът, как маркетингът на съдържанието помага при SEO оптимзиация? Така че ето отговора:

    1. Той увеличава количеството съдържание на вашия сайт.
    • Помага ви да достигнете до повече перспективи.
    • Той разширява броя на ключовите думи, върху които се фокусирате.

Как да осъществите маркетинг на съдържание за вашия дигитален магазин за мебели?
Най-често срещаният метод за маркетинг на съдържание е като стартирате блог. Можете да напишете подробни описания за продуктите, налични във вашия магазин. Освен това можете да предложите и съвети за проектиране на потребителите.

В допълнение към това можете да създавате видеоклипове или да започнете подкаст в зависимост от ресурсите, с които разполагате. В крайна сметка основната ви цел трябва да бъде да предоставите стойност на вашите клиенти и потребители.

Международно SEO срещу мебелна индустрия

Производителите, които искат да изведат бизнеса си в международен план, трябва да имат предвид някои важни принципи. Има моменти, когато дори най-добрият продукт не е достатъчен. Ще ви трябват различни онлайн дейности, както и интернет реклами, които привличат вниманието на клиентите към вашия мебелен магазин. Също така, подобни реклами ще ви накарат да се откроите в сравнение с офертите на опонентите на пазара. Най-важното е, че използването на SEO оптимизация за привличане на клиенти от чужденци означава всичко за дребните подробности. Ето защо си струва да им обърнете внимание, преди да започнете да прилагате стратегията си за оптимизация за търсачки. Споменахме някои от най-важните съвети по-долу:

Конкретен домейн за държава
Важно е да разберете, че наличието на специфичен домейн за дадена държава може да бъде много правилно, когато решите да правите SEO оптимизация в международен план. Освен това, ако знаете, че вашата фокусна група живее там в друга държава, тогава е страхотна идея да получите домейн за това конкретно място.

Друга вероятност, която е много неприятна от гледна точка на SEO оптимизация, е поддомейн и директория. Преводите на вашия уебсайт са важни и трябва да се правят правилно с помощта на професионалисти. Грешките в преводите могат да обезкуражят потребителите, а роботите на Google ще смятат вашия сайт за по-малко ценен. Ето защо, уверете се, че вашият уеб сайт и всички негови елементи като заглавия, мета описания и URL адреси са преведени правилно.

Задълбочен анализ на очкванията на пазара
Познаването на очакванията на пазара и вашите клиенти, които искате да имате, ще ви помогне да планирате правилно вашите SEO дейности. Това е много важно, когато знаете, че предприятията, работещи в чужбина, са се възползвали пълноценно от SEO стратегиите от години. В този тип ситуации трябва да сте по-добре подготвени за по-голяма конкуренция.

Избор на правилните търсачки за SEO
Това, което трябва да разберете е, че интернет не е ограничен само до Google. Въпреки че е най-популярната търсачка в някои страни, това не означава, че преобладава навсякъде. Има и някои други търсачки като Yahoo, Bing, DuckDuckGo, Yandex, UC Browser, Opera Mini и много други. Всеки от тях има свои алгоритми, които пряко засягат процеса на оптимизация на търсачките.

Как да създадем съдържание за мебелния бизнес?

Мебелният бизнес не трябва да се фокусира само върху изображенията. Естетическите снимки на красиви обстановки може да изглеждат добре и да привлекат вниманието на мнозина, но най-важното е вашата комуникация и тя трябва да бъде подкрепена с текста. Да кажем, че водите блог на компания, където рутинно публикувате неща, които обсъждат интересни решения и актуални тенденции, това ще увеличи броя на фразите, на които се показва вашият уебсайт.

Освен тези графични изображения, вашият уебсайт трябва да се състои и от описания на продукти. Ето защо вземете отзиви и оценки от клиентите си и ги обмислете, опитайте се да подобрите потребителското си изживяване. Също така можете да включите подстраниците или разделите, за да покажете най-новата колекция от мебели в главното меню.

Освен това мебелната индустрия винаги набляга много на визуализацията, затова винаги трябва да подобрявате съдържанието си, като използвате качествени изображения, графики и видеа. Независимо от това, не забравяйте за правилата за оптимизиране на изображението. Освен това не забравяйте да публикувате оригинални снимки, които са направени само от вас или са предназначени за обществено ползване.

Освен това изберете качествените изображения за публикуване, но те не трябва да са твърде големи, тъй като големите изображения имат тенденция да забавят времето за зареждане на вашия уебсайт. Освен това графиките и изображенията трябва да са професионални и да са свързани с предлаганите на сайта продукти. Ако има някои проблеми при качването на уеб сайта, тогава ще видите имената на графиките, представени на мястото на снимките. Всичко благодарение на функция на браузерите, защото така потребителите поне ще знаят за какво са снимките. Ако се чудите как може да се направи това, знайте е доста просто. Всичко, което трябва да направите, е да настроите съответните Alt тагове в HTML кода. Освен това, тези тагове информират ботовете на Google за това какво има на сайта и също така помагат при SEO за изображенията. Така че, струва си да добавите ключовите думи в описанието на картините.

Каква е една голяма грешка в SEO оптимизацията, която обикновено правят онлайн магазините за мебели?

Има една проста грешка, която е често срещана сред собствениците на магазини за мебели в цялата мрежа. Тоест имат много идентично съдържание. За да бъдем по-конкретни, собствениците на мебелни магазини дори не осъзнават стойността на едно добро съдържание. Всичко това пренебрегване води до голяма загуба на трафик и атрактивни възможности в SEO оптимизацията.

Защо мебелните магазини имат идентично съдържание?

Повечето мебелни магазини имат същото продуктово описание като останалите. Например, ако продавате тоалетки от няколко марки, тогава може да сте добавили същото описание към другите продукти от същата марка.

Google не наказва и не глобява магазините за публикуване на дублирано съдържание. Въпреки това, това остава с впечатление, че собственикът на мебелите не се интересува много от потребителското изживяване. Но как да коригираме идентичното съдържание? За да се справите с проблема с дублираното съдържание, трябва да използвате всичко това, както следва:

Използвайте каноничните тагове:
Сигурно си мислите какви точно са каноничните тагове, нали? Не се притеснявайте, ние ще ви кажем. Каноничните тагове информират търсачките за точната версията / първообраз на уеб страницата, която трябва да обхождат. Възможно е да има различни версии на вашите продуктови страници. Тези тагове ще посъветват обхождащите коя страница трябва да покриват и коя не. Като цяло, каноничният таг е истински каноничен маркер на езика на кодера и трябва да го вмъкнете в изходния код на вашата страница.

Напишете силни описания на продукти:
Подобряването на продуктовите описания на вашия мебелен магазин е друго голямо нещо, към което трябва да се насочите. Писането на ценни и завладяващи описания на продукти не е толкова трудно в действителност.

    • Знайте кой е вашият клиент:
    • За да напишете добри и ефективни описания на продукти, трябва да разберете всички основни неща, като например да знаете кой купува вашите мебели?
    • На кого продаваш? За шефовете на офиси или собствениците на жилища?
    • Жизненоважно е да се насочите към правилната аудитория с помощта на вашите описания.

Обяснете характеристиките и предимствата.

Освен това трябва да направите подробни профили на купувачите си и да се уверите, че ги покривате като групи по време на писане на описанието на продуктите. Много хора четат описанието, преди да купят какъвто и да е продукт, така че атрактивното писане може да увеличи продажбите ви. Освен това те са добър начин да вмъкнете ключовите думи във вашия сайт.

В допълнение към това, не забравяйте да добавите качество в описанията, като напишете основните характеристики, плюсове и минуси на продукта. Клиентът няма да знае какво е специалното във вашия продукт, затова трябва да го уведомите за това. Да предположим, че искате да продадете кожен диван, тогава трябва да кажете на клиентите си защо трябва да го купят. Освен това трябва да им кажете за красивия и естетичен дизайн, комфорта, който предлага, и неговата издръжливост. Описанието на продукта трябва да изяснява всички предимства на продукта и да убеди купувача да го купи.

Правете стабилно брандиране
Как е тонът и гласът на вашата марка? Звучите ли професионално, забавно, сериозно или странно? Наистина е важно да имате предвид всички тези неща, когато пишете описания на вашия продукт. Не, не е нужно да звучите твърде професионално или твърде веселяшко / приятелски, вместо това трябва да бъдете перфектна комбинация от двете, като запазите гласа на марката си в ума си.

Поддържайте описанията лесни за четене
Хората тези дни са толкова заети, че просто преглеждат съдържанието. Те не обръщат внимание на всеки детайл. Затова трябва да поддържате описанията на продуктите лесни за четене и разбиране. Освен това трябва да използвате подзаглавия, кратки абзаци и точки, за да опростите описанията на продуктите.

Заключение

И накрая, стигнахме до края на тази статия и сме сигурни, че сте наясно със значението на SEO оптимизация за вашия мебелен бизнес.

В заключение бихме казали само, че правенето на SEO оптимизация на вашия мебелен магазин си заслужава, независимо дали искате да продавате в чужбина или в родната си страна. Също така, това ще ви помогне да станете все по-печеливши и в същото време ще направи разпознаваемостта на вашата марка по-добра.

Освен това, рекламните стратегии допълват стратегиите за SEO оптимизация за мебелния бизнес. Така че, ако синхронизирате и двете по правилния начин, привличането на нови клиенти ще бъде само въпрос на секунди.

В случай, че имате нужда от помощ за SEO оптимизация, ние от eXtremeSEO сме точно тук на вашите услуги. Ние предлагаме съдържание, инструменти и професионален опит, за да направим вашия мебелен магазин видим в интернет. Освен това ви помагаме да генерирате повече потенциални клиенти. Като цяло можем да ви помогнем да класирате вашия мебелен магазин на върха.

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.