SERP и SEO

Тук следва да се разгледат основните неща, които трябва да се знаят във връзка със SEO оптимизация на уеб сайтове, както и дисциплината, с която всички във фирмата или компанията ви трябва да са наясно или поне да имат прилично техническо разбиране за нещата. Особено важи за модерно бизнес ориентирани фирми и компании, чийто основен доход и взаимоотношения се развиват онлайн.

На пръв поглед е много просто – SEO оптимизация на сайт е събирателно понятие за всички методи, които можете да използвате, за да се гарантира видимостта на вашия сайт и неговото съдържание на страниците с резултати на търсачките (SERP). Методите варират от технически практики, които можете да използвате зад кулисите на вашия сайт (склонни сме да се опрем на понятието on-page SEO) до всички промоционални off-page подходи, които можете да използвате, за да се повиши видимостта на сайта за нуждите на фирмата или компанията.

Много важно е да се разбере концепцията за видимост, която се определя предвид колко високо нагоре даден сайт се появява при определени думи за търсене в органичните резултати. Органичните резултати се отнасят за тези, които изглеждат естествено на страницата, а не поставени в платените секции на търсачките. ‘Високо нагоре’ също може да се постави в кавички, защото реално значи на първа страница. Разликата между платените секции и органичните резултати също може да се види на първа страница на Google или Bing. Просто трябва да пробвате да изпишете един продукт – например боксови ръкавици – и ще видите какво ще се появи. Най-отгоре или в дясно ще са платените съобщения, надолу по страницата започват органични. Когато видите вашия сайт поставен на първа страница в органичните резултати, значи услугата SEO оптимизация, за която сте платили е била успешна.

Така… необходимостта от SEO оптимизация на вашия сайт следва да е станала по-ясна. Изграждане на здраво скеле ( на строителен език) на сайта и осигуряване на ясна навигация ще помогне на търсачките да индексират сайта бързо и лесно. По-важното е, че ще предоставяте на посетителите с добър опит в използването на Интернет, да посещават вашия сайт и ще насърчавате повторни посещения. Допълнителната стойност на този факт идва от това, че Google все повече обръща внимание на опита на потребителя в дадения сайт.

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.