Оптимизация за Google за дропшипинг магазини: 7 начина да увеличите трафика си

Получаването на БЕЗПЛАТЕН трафик е мечтата на всеки собственик на магазин за дропшипинг, но не всеки магазин за дропшипинг е SEO-оптимизиран.

SEO оптимизацията (оптимизацията за търсачки / търсещи машини) има потенциала да увеличи вашите приходи, продажби, реализации / конверсии и да ви направи авторитетна марка във вашата ниша.

Според  Semrush 37,5% от целия трафик към сайтове за електронна търговия идва от SEO оптимизация (оптимизация за търсачки).

Най-хубавото на SEO оптимизацията е, че е постоянен източник на трафик, без да плаща нито стотинка.

SEO оптимизацията може да помогне на клиентите да ви намерят.

Наличието на дропшипинг магазин без SEO е хвърляне на пари на вятъра.

Интегрирането на SEO оптимизация с други маркетингови дейности и комуникации dowevda do двойна полза: повишава ефективността на тези маркетингови дейности, като същевременно подобрява видимостта ви при органично търсене.

Това ви спестява време и пари и намалява цената на реализация / конверсия.

И така, нека започнем със 7 начина да увеличите органичния си трафик за вашия дропшипинг магазин!

Какво е SEO за електронна търговия? Важно ли е за вашия дропшипинг магазин?

Е, SEO оптимизацията за електронна търговия или SEO като цяло има същата дефиниция и потребителско намерение.

Оптимизацията за търсачки (SEO) е процесът на генериране на повече органичен (т.е. безплатен, естествен, органичен) трафик от сайтове като Google, Bing и Yahoo.

Прилагането на правилни SEO оптимизационни техники може да направи вашия уебсайт реномиран и авторитетен уебсайт във вашата ниша и може да увеличи лоялността към марката / бранда (въпроси по принцип на бранд мениджмънта).

Нека да разгледаме кой се показва, когато търсите в Google продукт или услуга.

За този пример ще вземем мъжки суичъри с качулки.

SEO Keyword Example
SEO Keywords – Example

Както можете да видите, много уебсайтове се класират по ключовите думи „мъжки суичъри с качулки“.

Внедряване на SEO резултати във вашата страница, които да бъдат търсени и класирани в търсачки като  Google ,  Yahoo ,  Bing и др.

SEO играе съществена роля, тъй като  изследванията показват, че 89%  от анкетираните потребители използват интернет търсачки, за да вземат решения за покупка.

Така че, ако питате мен, бих казал, че SEO оптимиазцията е толкова важно, колкото и останалия маркетинг в дългосрочен план.

1. Проучване на ключови думи

Първата стъпка към внедряването на SEO оптимзиация във вашия дропшипинг магазин е да разберете по кои ключови думи искате да се класирате.

Сега, например, всеки, който има магазин за дрехи, не може да се класира на първо място за ключовите думи „мъжки суичъри с качулки“, нали?

Ето къде идва проучването на ключови думи.

Изследването на ключови думи е процесът, чрез който проучвате популярни термини за търсене, които хората въвеждат в търсачки като  Google и ги включвате стратегически в съдържанието си, така че съдържанието ви да се показва по-високо на страницата с резултати от търсачките.

Можете да намерите ключови думи, които хората въвеждат в  Google  , и да се класирате за тези ключови думи с помощта на някои основни трикове или като използвате някои безплатни инструменти като  Ubersuggest .

Можете да използвате Google, за да намерите свързани и дълги ключови думи с разширението Keywords Everywhere за Chrome .

Ecommerce SEO - Websites Keyword Chrome Extension
Ecommerce SEO – Websites Keyword Chrome Extension

Освен това можете да насочите към тези ключови думи, за да елиминирате конкуренцията, тъй като ключовата дума с дълга опашка има много по-малко конкуренция от нормалната ключова дума.

По-дългата ключова дума има по-малко заявки за търсене и трафик, но по-високи реализации.

Включването на ключови думи в описанието на вашия продукт стратегически може да помогне на търсачките да индексират страниците ви в Google по-бързо, тъй като описанието на вашия продукт съдържа ключови думи, които хората търсят в Google.

Можете също да използвате  Ubersuggest  , ако имате опит със SEO оптимизация, защото Ubersuggest може да бъде малко труден за вас, но е страхотен инструмент.

Просто отидете на  Ubersuggest  и въведете вашата ключова дума и кликнете върху „Идеи за ключови думи“.

SEO Ecommerce Ubersuggest
SEO Ecommerce – Ubersuggest

Препоръчваме първо да се насочите към ключови думи, които имат SD (трудност при търсене) по-малко от 25.

Както можете да видите, SD за ключовите думи „мъжки суичъри качулки“ е 75 и ние сме 99% сигурни, че като стартиращ магазин за електронна търговия не можете да се класирате (топ 10) за ключовите думи „мъжки суичъри с качулки“.

2. Проучване на ключови думи на конкурентите

Важно е да знаете по какви ключови думи се класират вашите конкуренти.

Ако вашите конкуренти полагат усилия за класиране за тези ключови думи, трябва да има нещо, което ви липсва.

Проучването на ключовите думи на конкурентите е сравнително лесно, тъй като можете да направите това с всеки инструмент като  Moz  или  Ubersuggest .

Можем да започнем проучването на ключови думи на нашия конкурент, като отидем на  Moz Domain Analysis  и напишем домейна на вашия уебсайт.

Ако превъртите надолу до дъното, ще можете да намерите най-добрите конкуренти за търсене.

SEO - ecommerce-Sites competitors keyword research
SEO – ecommerce sites competitors keyword research

Сега, ако вашият най-голям конкурент за търсене е твърде голям, като в този случай Shopify , AliExpress , Oberlo и  BigCommerce , тогава не е нужно да ги проучвате, поне не когато започвате.

Но можете да отидете с малките конкуренти, като Dropshipping Helps, и да поставите техния домейн в  Moz domain analysis , след което можете да намерите техните конкуренти (защото всички ще имате една и съща ниша).

След като имате поне пет конкурента във вашата ниша, отидете на  Ubersuggest  и въведете техния домейн в Ubersuggest.

SEO for ecommerce sites-competitors-keyword research / ubersuggest
SEO for ecommerce sites-competitors-keyword research / ubersuggest

Вече можете да видите всички ключови думи, за които се класират, и да имате представа какво работи във вашата ниша и какво не.

3. Скорост на уебсайта

Вярвате или не, но скоростта на уебсайта косвено влияе негативно върху SEO оптимизацията и това е последното нещо, което искате, когато започвате, нали?

SEO for ecommerce sites-website speed
SEO for ecommerce sites-website speed

Бавен уебсайт означава по-висока степен на отпадане.

Когато посетителите посетят уебсайт и уебсайтът отнема повече от 3-4 секунди, степента на отпадане може да нарасне до 90% според проучване на Google /SOASTA.

Нека бъдем честни, никой не иска да чака повече от 2 секунди, за да зареди уебсайт.

Скоростта на уебсайта е това, което интересува вашите клиенти.

Ако зареждането отнема много време, вече сте загубили половината от интереса на потенциалния клиент и това не е добро начало.

Ето как да се уверите, че вашият уебсайт работи с максимална скорост:

  • Проверете скоростта на уебсайта си чрез  Google Page Speed ​​Insights , Pingdom и GTMetrix . Разберете резултатите и проблемите с вашия уебсайт
  • Използвайте  AMP страници  (ускорени мобилни страници), които се зареждат в рамките на 0,5 секунди (но направете своето проучване дали искате AMP или не)
  • Компресиране на изображения
  • Използвайте бърза и отзивчива тема на WordPress/Shopify (риспонс дизайн).

Това са само основите, които трябва да използвате на всеки уебсайт на WordPress/Shopify, за да подобрите скоростта на страницата.

4. Структура на уебсайта

Структурата на уебсайта за електронна търговия е важен аспект на SEO оптимизацията.

Той не само помага на търсачките да намерят всички страници, но също така прави уебсайта удобен за потребителя.

Правилната структура на уебсайта също ще оптимизира скоростта на уебсайта ви, тъй като правилната структура изисква по-малко кодове.

А Google или други ботове на търсачките могат лесно да навигират из уебсайта ви и да го индексират бързо.

Чудесен пример за правилна структура на уебсайта за електронна търговия е:

SEO for e-commerce sites-website structure
SEO for e-commerce sites-website structure

Уебсайтовете за електронна търговия обикновено имат повече страници от класическите уебсайтове и ако нямате правилна структура от самото начало, лесно ще се загубите в бъдеще.

Чудесен начин да внедрите тази структура на вашия уебсайт е да запомните, че почти 99% от вашите страници трябва да са на три щраквания от началната страница.

Освен това, ако вече имате страници, които са активни в Google, и искате да ги категоризирате правилно, уверете се, че старият ви URL е пренасочване 301 към новия URL адрес , в противен случай ще загубите и класирането или авторитета на домейна/страницата.

5. SEO оптимизация на страницата

След като сте направили проучване на ключовите си думи и ключовите думи на конкурентите, е време да използвате тези ключови думи на страницата си.

SEO на страница / OnPageSEO е основно оптимизиране на всяка отделна страница за SEO.

 

SEO for e-commerce sites-On Page SEO
SEO for e-commerce sites – On Page SEO

Ето няколко съвета как да направите SEO на страница / On Page SEO с ключовите думи, които сте намерили.

  • Поставете ключовите думи, които сте намерили в Заглавия, Подзаглавия, Мета описания, Алтернативни етикети на изображения, Описания и URL.
  • Напишете най-малко 1000 думи описание на продукта и включете приложимите ключови думи в него, но избягвайте ненужното пълнене с ключови думи, което Google може да намери за подозрително.
  • Вашата продуктова страница трябва да съдържа цялата информация като доставка, връщане, Условия за ползване и т.н.
  • Използвайте силни думи, за да увеличите CTR.

Ако искате да научите повече за това, вижте ръководството на Aherf за пълно  SEO на страницата за електронна търговия

6. Маркетинг на съдържанието

Сега мисля, че маркетингът на съдържанието е една от най-важните части на SEO оптимизацията за електронна търговия.

Маркетингът на съдържание ще донесе постоянен източник на органичен трафик, който ще ви помогне да установите връзка с вашата аудитория.

SEO оптимизацията и маркетингът на съдържанието вървят ръка за ръка.

И двете са необходими, за да започнат да се класират в търсачките.

Маркетингът на съдържание за магазини за електронна търговия съдържа три стъпки:

  • Проучване на ключови думи
  • Създаване на съдържание съотнесено с нишата на вашите продукти
  • Маркетинг на съдържанието

Сега, тъй като частта за изследване на ключови думи вече приключи, остават две стъпки.

1. Създаване на съдържание съотнесено с вашата продуктова ниша

Създаването на блог за вашите продукти или вашата ниша като цяло може наистина да ви помогне да получите органичен трафик и да увеличите реализациите си.

Когато хората търсят продукт за закупуване, те винаги започват с търсенето му в Google.

Когато имате много съдържание около този продукт или ниша, има вероятност вашият уебсайт да започне да се класира за тези аудитории.

След като хората кацнат във вашия блог и прочетат за продукта, как помага и така нататък, шансовете тези посетители да се превърнат в клиенти са високи, защото току-що сте им предоставили някаква безплатна добавена стойност.

Можете да започнете с писане на блог от 600-800 думи всяка седмица и да преминете  към техниката на небостъргача,  докато продължавате.

Чудесен пример е Petsmart .

SEO for ecommerce websites-blog
SEO for ecommerce websites-blog

2. Маркетинг на съдържанието

След като започнете да пишете страхотни статии за съдържание, е време да пуснете това съдържание на пазара на съответната аудитория. Ползвайте PR способи.

SEO оптимизацията отнема време.

Не можете да напишете една статия и да очаквате 1000 души да четат тази статия в един и същи ден или дори месец.

За да започнете да получавате известни постижения, можете лично да рекламирате съдържанието си, като се присъедините към общности в Reddit и Facebook.

Да приемем, че имате продукт за домашни любимци.

След като напишете някои блогове около тази ниша, можете да се присъедините към общности за домашни любимци в, например, Reddit .

SEO for ecommerce websites-reddit groups
SEO for ecommerce websites-reddit groups

Или можете да се присъедините към групите за домашни любимци във  Facebook .

seo-ecommerce-websites-content-marketing-FB
seo-ecommerce-websites-content-marketing-FB

Можете да споделяте блоговете си с тези общности от време на време.

Сега не им изпращайте спам със съдържанието си веднага щом се присъедините към тях, но отделете известно време, за да се свържете с потребителите и след това можете да споделите съдържанието си.

Правейки това ще ви помогне да получите известен тласък в началото.

7. Изграждане на връзки / Link Building

Изграждането на линкове е един от основните фактори, които влияят пряко върху SEO оптимизацията определят вашето класиране.

За търсачките връзките са сигнали, че вашият уебсайт има добро съдържание и колкото повече връзки, толкова по-висок е вашият DA (авторитет на домейна) и класиране.

Но изграждането на връзки също има някои сиви моменти и прилагането на техники за изграждане на връзки с Черна/Сива шапка може да доведе до това от Google да ви накаже.

Ето някои от техниките на Бялата шапка, които можете да използвате:

  • Гост блогинг при колеги
  • Изграждане връзки от публикации на колеги, инфлуенсъри
  • Маркетинг на съдържание с имейли

Изграждането на връзки е отделна глава и ако се интересувате да научите повече за изграждането на връзки, бих ви предложил да разгледате статията, споделена от Moz .

Заключение

И така, това са 7-те начина да направите SEO за вашия магазин за дропшипинг.

Правенето на SEO в началото може да бъде малко непосилно; трябва да е съгласъвано ис вашата интегрирана, маркетинг, комуникационна стратегия.

И разбира се, можете да наемете агенции, които да го направят вместо вас, но ако го направите сами в началото, ще ви даде представа за тънкостите на SEO.

Така че в бъдеще, ако наемете агенция, ще знаете какви резултати са довели и дали правят правилния вид SEO оптимизация; има много агенции, които извършват SEO – SEO оптимизация, което може да доведе до това Google да ви санкционира в бъдеще.

Ако направите SEO свой приоритет от самото начало, това ще даде страхотни резултати в бъдеще и по този начин не е нужно да се фокусирате само върху платената реклама .

Надяваме се това ръководство да ви е било полезно и успех с получаването на безплатен трафик към вашия дропшипинг магазин!

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.