Ръководство за SEO оптимизация за интериорни дизайнери

О, Боже, със сигурност не сте започнали бизнеса си с интериорен дизайн, за да станете експерт в SEO оптимизацията за търсачки (SEO). Но когато обмисляте да наемете SEO специалисти, всичко, което чувате, е объркващо, да не кажем побъркващо.

Възможно е да класирате уебсайта на вашия бизнес за интериорен дизайн за вашите целеви ключови думи – и да получите тонове безплатен трафик и потенциални клиенти от търсения в Google.

Също така е възможно да направите всичко сами.

Ние сме тук, за да ви помогнем, да ви държим за ръка и да ви развеселим.

Дори ако решите да наемете агенция или фрийлансър, който да направи SEO вместо вас, това ръководство ще ви помогне да покриете всичките базови познания и да възложите по-мъдро услугата.

Какво има в това ръководство: 

  • SEO правилната стратегия за вашия бизнес с интериорен дизайн ли е?
  • Трябва ли да правите основно или разширено SEO?
  • 8 стъпки, за да направите SEO като интериорен дизайнер
  • Как да се класирате в Yelp и други сайтове

Ако Google ви класира в първите 3 места, това съобщава на потенциалните клиенти, че сте един от 3-те най-добри дизайнери, които трябва да бъдат взети предвид!

SEO оптимзиацията правилната стратегия за вашия бизнес с интериорен дизайн ли е?

Преди да се потопим в това как да използваме SEO оптимизация, първо трябва да се обърнем към шамана 🙂 в стаята: Подходящо ли е SEO за вас?

Маркетинговите експерти винаги ще декларират, че тяхната стратегия е най-добрата, но реалността е, че маркетинговата стратегия, която работи, е тази, върху която работите и вие, заедно с изпълнителите.

Връзките в реалния свят и работата в мрежата все още остават основни източници на потенциални клиенти за повечето интериорни дизайнери. И много интериорни дизайнери обичат да се рекламират в Instagram, защото това е приятен начин за изграждане на по-голяма марка.

Но казваме ви, SEO е невероятна стратегия.

Summer Thornton се класира за „дизайнер на интериора в Чикаго“ и много други ключови фрази. Еха!

SEO за сайтове на интериорни дизайнери
SEO за сайтове на интериорни дизайнери

Безплатният SEO инструмент Ubersuggest изчислява, че тя има над хиляда посетители на уебсайта на месец само от търсачките. (Сайтът вероятно има допълнителен трафик от други източници.)

SEO Ranking

Представете си класиране за желаната от вас фраза (вътрешен дизайнер на селска къща) или за вашия град (вътрешен дизайнер в София). Какво би допринесло това за вашия бизнес? Това може да доведе до постоянен поток от потенциални клиенти във фазата на готовност за ползване на вашите услуги. Това е така, защото докато последователите на Instagram все още може да нямат нужда, повечето хора, които активно търсят интериорни дизайнери, търсят да наемат някого. Така че трафикът от търсене не само е стабилен, но и може да доведе до по-високо качество на потенциални клиенти.

Поради тези причини, ние вярваме, че почти всеки дизайнер трябва да направи опит в SEO оптимизацията.

Истинският въпрос е колко усилия трябва да положите, за да се опитате да класирате уеб сайта си в резултатите от търсене?

Трябва ли да правите основно или разширено SEO оптимизиране?

Създадохме процес от 8 стъпки, за да ви помогнем да оптимизирате сами сайта си за търсачки.

Като разбиете тези стъпки на части (основни и разширени), ще можете да предприемете действия по-рано и да извлечете ползите – вместо да отлагате маркетинга в търсачките завинаги.

Дизайнерите на всеки етап от бизнеса трябва да направят стъпки 1 – 3 в нашия процес от 8 стъпки. Само дизайнери с постоянен поток от потенциални клиенти от други източници трябва да преминат към Стъпки 4 и по натам.

ОСНОВЕН:

  • Стъпка 1. Проучете ключовите си думи
  • Стъпка 2. Изберете къде да отидат / къде да се разположат вашите ключови думи
  • Стъпка 3. Оптимизирайте уебсайта си за избраните от вас ключови думи

РАЗПРЕДЕЛНИ:

  • Стъпка 4. Публикувайте нова публикация в блог всеки месец или тримесечие
  • Стъпка 5. Използвайте дигитален PR, за да насочите обратни връзки към вашия уебсайт
  • Стъпка 6. Осигурете си отзиви от Google, за да се показват в Google Maps
  • Стъпка 7: Обърнете внимание на класирането си
  • Стъпка 8: Запазете класирането си (и никога не допускайте спадове)

Защо всеки дизайнер трябва да направи основно SEO оптимизиране (стъпки 1 – 3)

Google дава преференциално отношение към ранобудните птици. Въпреки че е възможно да изхвърлите други уеб сайтове от мястото им и да ги победите, е по-трудно да направите това, отколкото да бъдете един от първите уебсайтове, които наистина съответстват на ключова дума. Така че колкото по-рано опитате, толкова по-добре.

Ако имате конкретна ниша или живеете в по-малък град, вашите конкуренти може да са пренебрегнали SEO работата. Това означава, че бихте могли да класирате само като изпълните стъпки 1 – 3. Няма да разберете, ако не опитате.

Въпреки това, за конкурентни ключови фрази (има се на предвид „дизайнер на интериора в София“) SEO оптимизацията ще е дълъг процес във времето. Никога не е гарантирано, че ще се класирате – някога на 100% – не се подвеждайте по подобни обещания. Така че трябва да направите само основните стъпки, след което да продължите да изграждате постоянен поток от потенциални клиенти с интернет реклама и социални медии. След като получите солиден бизнес доход, можете да преминете към усъвършенствани стратегии за SEO.

СЪВЕТ: Стъпки 1 – 3 са най-лесни за изпълнение, когато вече обновявате уебсайта си, но трябва да ги направите възможно най-скоро, дори ако не планирате да правите каквито и да било актуализации на уебсайта.

Как да разберете дали сте готови за напреднало SEO (стъпки 4 – 8)

Ако вече имате постоянен поток от потенциални клиенти от социални медии или от взаимоотношения с агенти по недвижими имоти, разработчици и други собственици на бизнес, тогава SEO оптимизацията си заслужава вниманието ви. Завършихте етапа на бизнеса, където вашите нужди от доходи са задоволени, и сега става дума за авторитет и растеж.

Класирането в търсачките не само носи трафик, но и затвърждава авторитета ви във вашата ниша или местен пазар, SEO е носител на положителен PR и онлайн репутация. Ако Google ви класира в първите 3 места, това съобщава на потенциалните клиенти, че сте един от 3-те най-добри дизайнери, които трябва да се визмат предвид. Това дори може да доведе до органични медийни запитвания и сътрудничество, освен преките печалби от поръчки.

СЪВЕТ: Стъпки 4 – 8 са предназначени да ви помогнат да развиете марката и аудиторията си, така че дори и да не се класирате на топ позиции, пак ще получите резултати от усилията си.

8 стъпки, за да направите SEO оптимизация за интериорен дизайнер

Сега, след като знаете колко важно е SEO, време е да се заемете с него. Следвайте стъпки 1 – 3 възможно най-скоро и когато сте готови, преминете към стъпки 4 – 8.

(И ако се чудите защо тези стъпки се фокусират върху Google, това е, защото той държи дял от 92% от търсенията в България.)

Стъпка 1. Проучете ключовите си думи

Защо тази стъпка е важна :

Преди да оптимизирате уебсайта си за целеви думи за търсене, първо трябва да проучите тези ключови думи и да се уверите, че те действително имат гарантиран обем на търсене.

Как да го направя :

Първата стъпка е да използвате специализиран SEO софтуер. Ubersuggest е безплатен SEO инструмент, предназначен за малкия бизнес. Получавате 3 търсения на ден на безплатния план.

И така, кои са най-добрите SEO заглавия за интериорни дизайнери? Те обикновено трябва да съвпадат с вашето заглавие. Така че, ако предлагате услуги за електронно проектиране и се наричате интериорен дизайнер на апартаменти, тогава бихте искали да се класирате за това.

Както виждаме, „дизайнерът на интериор на селски къщи“ получава 40 търсения на месец (в Съединените щати — Ubersuggest показва само национални обеми на търсене, а не глобални). Това може да не изглежда много. Но не забравяйте, че много от тези търсещи активно търсят наемане на дизайнер, така че само подтикването на няколко от тях да попълнят формуляра за възможни клиенти може да донесе много допълнителни приходи.

SEO за интериорни дизайнери
SEO за интериорни дизайнери

Въпреки това, ключовите фрази, базирани на местоположение, обикновено имат много по-голям обем на търсене от нишовите. Както виждаме, „дизайнер на интериора Остин“ има 1000 търсения на месец. Така че, ако избирате между нишова ключова фраза и локална, трябва да дадете приоритет на локалната. (Можете да изберете и двете. Повече за това в Стъпка 2.)

SEO за дизайнери на интериор
SEO за дизайнери на интериор

Имайте предвид, че някои ключови фрази нямат записан обем. Ако Ubersuggest казва, че има 0 месечни търсения за „тропически интериорен дизайнер“, тогава вероятно не си струва да се класирате. Въпреки че може да има няколко търсения на месец, фактът, че няма записан обем означава, че тези търсения са малко и далеч от смисъла да се работят.

SEO за ниша "интериорен дизайнер"
SEO за ниша „интериорен дизайнер“

След като сте проверили обстойно дали вашите целеви ключови фрази действително имат достоен обем на търсене, отидете към Стъпка 2.

Стъпка 2. Изберете къде да отидат, къде да се вложат вашите ключови думи

Защо тази стъпка е важна :

Ако е вероятно вашата ниша или местоположение да се промени, внимавайте да оптимизирате началната си страница за вашите целеви ключови фрази, защото ако ги премахнете от началната си страница, ще загубите всичките си класации.

Как да го направя :

По-голямата част от дизайнерите ще бъде по-добре да поставят основната си целева ключова фраза в началната страница на своя уебсайт, поради начина, по който PR влияе върху SEO (обсъдено в Стъпка 5).

Противно на общоприетото схващане, това не трябва да се отразява на вашата марка. Разгледайте уебсайта на Кери Кели. Тя не поставя целевата си ключова фраза в главния (горния) раздел на уебсайта си и въпреки това тя все още се класира за „дизайнер на интериора в Сакраменто“.

Оптимизация на сайт на интериорни дизайнери
Оптимизация на сайт на интериорни дизайнери

Нейните целеви ключови фрази всъщност са в третата секция на нейния уебсайт . Тя включва както „Сакраменто“, така и „Северна Калифорния“ в раздела за нейните услуги за интериорен дизайн.

Разположението на ключовите фрази
Разположението на ключовите фрази

Уебсайтът на Кери Кели се класира не само заради тези ключови фрази, но и заради невероятната й публичност. (В стъпка 5 ще разгледаме как да използваме PR за класиране в търсенето с Google.)

Трябва ли вашите ключови фрази да се намират на началната ви страница? Те не трябва, задължително да са там; там може да има само кратък с текст с препратки към лендинг страници (най-добре). Ако имате множество ниши, можете да поставите целевите си ключови фрази на страници за услуги. Например, можете да имате една страница, насочена към „интериорен дизайн в Сан Диего“ и друга, насочена към „постановка на Сан Диего“.

Стъпка 3. Оптимизирайте уебсайта си за избраните от вас ключови думи

Защо тази стъпка е важна :

Ако не поставите целевите си ключови думи в уебсайта си, тогава Google няма да може да ви класира.

Как да го направя :

Трябва да въведете вашите ключови фрази във Front end (what viewers can see) и Back end (website administrator controls) на вашия уебсайт.

  • Front end (what viewers can see / това, което зрителите могат да видят) – Добавете вашите целеви ключови фрази в заглавия и основния текст на вашия сайт. Например можете да имате заглавие, което гласи „Спечеленият с награди интериорен дизайнер в Сиатъл“ и след това можете да имате раздел „за“ на началната си страница, който казва. „Базирана в Сиатъл, Chic Life Labs е студио за интериорен дизайн за заети професионалисти, които искат да обичат мястото, където живеят.“
  • Back end (website administrator controls/контроли на администратора на уебсайт) – тук трябва да добавите вашата ключова фраза в заглавието на документа, мета описанието и полетата за целева ключова фраза. Всеки създател на уебсайтове трябва да има тези полета, но понякога те имат различно име, така че ако не сте сигурни, свържете се с екипа за поддръжка на клиенти. Заглавието на документа (заглавието на страницата) би било нещо като „Chic Life Labs | Интериорен дизайнер в Сиатъл“ и мета описание (140 знака или по-малко) би било „Базирана в Сиатъл, Chic Life Labs е студио за интериорен дизайн за заети професионалисти, които искат да обичат мястото, където живеят. Разгледайте нашите услуги.” За секцията с целева ключова фраза трябва да въведете ключовата фраза от 2-4 думи, която искате, като „дизайнер на интериора в Сиатъл“.

За щастие има плъгини, които правят всичко това още по-лесно.

Rank Math SEO е безплатен плъгин за уебсайтове на WordPress, който улеснява добавянето на целевите ключови фрази в задния край на вашия уебсайт. Той също така ви дава контролен списък със SEO действия, които трябва да направите, и ако те все още не са направени, ще видите червен X до тях.

Ако SEO-оптимизирате нова страница (не вашата начална страница), тогава се уверете, че URL адресът на тази страница съвпада точно с вашата целева ключова фраза. Например URL адресът на целевата страница може да бъде chiclifelab.com/seattle-interior-designer.

Стъпка 4. Публикувайте нова публикация в блог всеки месец или тримесечие

Защо тази стъпка е важна :

Блоговете показват на Google, че вашият бизнес е активен, като същевременно изгражда авторитет в темата. Какво е актуален авторитет? Просто казано, Google е по-вероятно да класира уебсайтове, които имат много съдържание по определена тема, вместо уебсайт, който е поставил една SEO оптимизирана целева страница и след това не е написал нищо друго. Има смисъл, когато се замислите!

Така че, дори ако вашите отделни публикации в блога не се класират според целевите си ключови фрази, стига да са подходящи за вашия бизнес, тези публикации в блога все още могат да бъдат полезни при класирането на вашата начална страница, страници с услуги или страници с местоположение.

Как да го направя :

Въпреки че вашите отделни публикации в блога не трябва да се класират, за да окажат влияние върху вашето SEO оптимизиране, все пак е разумно да оптимизирате повечето от публикациите си в блога. Опитайте се да намерите ключова фраза за 70-80% от публикациите в блога си.

Например, ако искате да пишете за конкретна тенденция, като например jewel tone interior, тогава можете да преминете към Ubersuggest и да видите дали има записан обем на търсене за тази идея. “ jewel tone interior” има 140 търсения на месец.

Поставете целевата ключова фраза в заглавието на блога, мета описанието, URL адреса, в подзаглавие и в няколко абзаца (но не го препълвайте).

Пример за SEO проучване за интериорен дизайн

Правейки вашето проучване на ключовите фрази, вие си давате шанс да се класирате в още повече търсения в Google, което може да доведе до проекти и медийни запитвания.

Но ако ви дойде наум забавна идея, която няма нищо общо със SEO, направете го. Вашият блог е място за изграждане на вашия актуален авторитет и вашата марка. В този пример екип от интериорни дизайнери споделят лятно вдъхновение.

Стъпка 5. Използвайте дигитален PR, за да насочите обратни връзки към вашия уебсайт

Защо тази стъпка е важна :

Чакайте, какво?! Казвате ми, че PR влияе върху SEO ?!

Да, точно това ви казваме.

  • (SEO) Това, което казвате = Поставянето на ключови фрази във front end and back end на вашия уебсайт е същото нещо, като да казвате на Google за какво искате да се класирате.
  • (PR) Какво казват другите хора = Дигитален PR под формата на медийни прийоми, блогове за гости, интервюта с подкаст и ангажименти за изказване на конференции – всичко това действа като начин за други уебсайтове да потвърдят авторитета ви и да предложат одобрение в очите на Google.

За да се класирате за конкурентни ключови фрази, имате нужда както от SEO, така и от PR; отделно, в крайна сметка затвърждава и онлайн репутацията ви.

Трябва да кажете на Google за какво искате да се класирате и имате нужда от надеждни уебсайтове, които да свързват с вас. Когато друг уебсайт има връзка към вашия уебсайт, това се нарича „обратна връзка“. Качествените обратни връзки казват на Google, че сте истински експерт.

как да го направя :

Има толкова много начини да получите обратни връзки чрез дигиталния PR. И добрата новина е, че това също изгражда вашата марка и стимулира трафика и потенциални клиенти!

По-долу ще разгледаме някои от различните опции.

Бихте могли да бъдете представени в подобен представяне. Това е статия от The LowDown, показваща техните най-добри интериорни дизайнери от всеки американски щат.

Anchor текстът е начин да опишете думата или фразата, която е цели вашият сайт. Ето два примера за котвен текст от тази статия:

В повечето случаи ще получите връзка от името на вашия бизнес. Така че, ако вашият бизнес е Chic Life Lab, тогава най-вероятно това ще е фразата, която журналистът ще използва, за да ви даде линк.

Тези видове връзки са страхотни, но докато вървите по пътя на SEO оптимизацията, трябва също да се опитате да изградите обратни връзки с по-специфичен текст на котва. Например, ако искате да се класирате за „дизайнер на интериора в Сиатъл“, тогава можете да помолите хост на подкаст да направи връзка към вашия уебсайт с този текст на котва. Или, ако пишете публикация като гост, можете да направите връзка към уебсайта си в тялото на публикацията или от биографията на вашия гост на автора.

Най-важното нещо е да получите някои висококачествени обратни връзки, независимо от анкорния текст. Така че, ако ви е трудно да накарате други уебсайтове да се свържат с вас от „Сиатъл интериорен дизайнер“ вместо „Chic Life Lab“, не се тревожете твърде много.

И така, как да получите тези медийни „благини“?

Можете да използвате Help a Reporter , място, където журналистите отиват, за да намерят източници. Регистрирайте се за ежедневните имейли и ги сканирайте (или накарайте вашия асистент да ги сканира), за да намерите подходящи журналистически запитвания и да им отговорите с обмислен отговор.

Например, журналист може да напише „Търсим най-добрите съвети на интериорните дизайнери за елегантен празничен декор“. Журналистите получават много отговори, така че помислете извън стандарта, преди да напишете отговора си. В отговора на имейла си не забравяйте да поставите своя уникален съвет или идея в темата на имейла си, така че да се откроява. Ако сте избрани, журналистът почти винаги ще препраща обратно към вашия уебсайт, когато ви цитира.

Ето пример за интериорен дизайнер, представен в местно списание. Това е страхотно, защото получавате местната преса, плюс получавате качествена обратна връзка, показваща на Google, че сте местен интериорен дизайнер в Сонома.

Не е нужно да чакате този вид преса да дойде при вас.

Можете да се свържете директно с местни журналисти, както и с журналисти, които пишат за списания за дизайн и лайфстайл. Имайте предвид, че е по-лесно да бъдете представени в цифрови медии в сравнение с печатни медии.

Всяка медийна компания ще има глава с информация за контакт:

Ако намерите писател на сайта, който вече обхваща бизнеси като вашия и който би бил идеален да ви представи, но не го виждате в главния текст, можете да използвате инструмент като Hunter.io, за да намерите неговия имейл адрес безплатно .

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.