Оптимизация за търсещи машини за логистични и транспортни компании: Първи стъпки

Вашият уебсайт е един от първите маркетингови канали, които потенциалните клиенти виждат. Това е начинът, по който хората ви намират. И SEO оптимизацията (оптимизация за търсачки) за логистични и транспортни компании е добра практиката да се засили стойността на вашия уебсайт пред търсачките.

Използването на ключови думи и други SEO практики за логистични стратегии помага на търсачките да идентифицират уебсайта ви като надежден източник, което го държи на върха на търсенията.

В тази статия ще научите основите на SEO оптимизацията и как да я включите във вашите дигитални маркетингови стратегии. Да започваме с:

  • Защо вашият логистичен и транспортен бизнес трябва да обмисли SEO
  • Най-добри SEO практики за логистични и транспортни компании
  • Как SEO се вписва във вашата маркетингова стратегия
  • Как да вградите SEO ornamentika във вашия уебсайт за логистика и транспорт
  • Проучване на ключови думи
  • Използвайте маркетинг със съдържание, за да подобрите SEO

Защо вашият логистичен и транспортен бизнес трябва да мисли за SEO оптимизация

SEO оптимизация за логистика поставя вашия бизнес отпред и в центъра на всички ваши потенциални клиенти. Изграждането на качествен уебсайт, който е адаптивен към мобилни устройства и използва целеви ключови думи и фрази, ви помага да се показвате на първите няколко страници с интернет търсения. Тъй като повечето от потенциалните ви клиенти вероятно използват интернет, за да намерят вашия бизнес, SEO оптимизацията ще помогне на тези потенциални клиенти да се свържат с вашия бизнес.

Най-добри SEO практики за логистични и транспортни компании

Първо, вашият уебсайт трябва да бъде добре проектиран и да реагира на всички платформи. Има разнообразие от теми / шаблони, които са отзивчиви на компютри, таблети и смартфони, работете с проверени такива.

Когато пишете съдържанието за вашия уебсайт, използвайте ключови думи и фрази, които идентифицират вашия бизнес за търсачките. Комуникирайте ясно какво точно прави вашият бизнес. Тъй като има толкова много различни видове логистични и транспортни компании, настройте SEO стратегията според това, което правите най-добре.

  • Насочете ключовите си думи към вашите конкретни услуги.
  • Поддържайте уебсайта си актуализиран с ново съдържание.
  • Използвайте социалните медии, за да спомогнете да поддържате бизнеса си на върха на търсенията; макар и не пряко, социалните сигнали влияят на SEO резултатите.

Как SEO оптимизацията се вписва във вашата маркетингова стратегия

SEO не е да пренапълните уебсайта си с ключови думи. Става дума за това, да се утвърдите като надежден бизнес във вашата индустрия и да помогнете на хората да намерят вашия сайт. Всички ваши инструменти за дигитален маркетинг требва да допринасят за вашето SEO и/или да са в синхрон с тази дисциплина.

Вашият уебсайт трябва да се опира и на другтеи материали за брандиране във вашата компания. Ако имате брошури, които използвате за популяризиране на бизнеса си, използвайте същия тон и ключови думи на уебсайта си. Аналогично за брандиране на превозните средства и т.н.

Силната активност в социалните медии също повишава рейтинга ви в търсачката. Редовното публикуване прави вашата компания по-видима и повишава осведомеността за марката и ви изгражда като уважаван експерт във вашата област. Когато публикувате в социалните медии, фокусирайте се върху публикации в блогове и съдържание в социалните мрежи, което е ангажиращо и полезно за вашите последователи.

Как да вградите / приложите / да се съобразите със SEO изискванията във вашия уебсайт за логистика и транспорт

Вашият уебсайт трябва да е лесен за навигация и всеки раздел трябва да включва ясна информация. Използвайте заглавия, които пряко съответстват на това, което има на страницата.

Не препълвайте ключови думи в уебсайта си без причина. Те трябва да са органично вложени и да допринасят за добавената стойност в страницата. Качеството на вашето съдържание ще направи уебсайта ви да е по-ценен за различните търсачки. Ако използвате инструмент за изработване на уеб сайтове с шаблони, които съдържат „lorem ipsum“ или друг тип „фалшив“ текст като пълнител, изтрийте тези страници, преди да публикувате сайта. Пускането на живо с такъв текст (или копиран текст; Гугъл наказва плагиатството) може да намали ефективността ви в търсачките или напълно да ви срине.

Проучване на ключови думи

Най-добрият начин да оптимизирате уебсайта си за логистика е да го приспособите към ключови думи и фрази, които клиентите ви ще използват, за да ви намерят. Предварителното проучване ще ви помогне да приспособите копието / текста на вашия уебсайт и маркетинговото съдържание към тези фрази.

Например, ако вашата транспортна компания се занимава основно с наземна доставка за местни търговци на дребно, клиентите ви ще ви намерят да използвате фрази като „как да изпращам стоки от/на малък бизнес“ или „спедиторски компании за търговия на дребно близо до мен“.

Започнете своята SEO стратегия, като съставите списък с потенциални ключови думи, които хората могат да използват, за да намерят вашия бизнес. Започнете с вашата мисия и вашия бизнес план, за да намерите вашите ключови думи. Излезте с още идеи като:

  • Използване на функцията за автоматично довършване в Google / Google suggestions.
  • Разглеждане на списъка със свързани търсения / related searches.
  • Разглеждане на уебсайтовете на вашите конкуренти и отбелязване на ключовите думи на различните им лендинг страници.
  • Използване на SEO инструменти за генериране на ключови думи / семантчно ядро; кънтент и интент анализ.

След като изготвите списък с ключови думи , започнете да ги използвате, за да персонализирате съдържанието на страницата си. Можете да бъдете креативни, но текстът трябва да съобщава какво правите и защо сте уникални.

Pak Mail представя своите ключови думи в основното заглавие на всяка от страниците си за местоположение. Това заглавие гласи „Доставка, опаковане и товарителница в Денвър, Колорадо“. Под заглавката уебсайтът ясно посочва какво изпращат и къде. След това компанията продължава с подробности за други услуги, които предлагат.

Pak Mail е с един от най-добрите резултати от органично търсене, с които се появяват на страницата, когато търсите „компании за доставка в Денвър“. Връзката води специално до местоположения в района на Денвър, а не до началната страница. Компанията не е платила за своето видно място. Поставянето му се дължи на ефективното SEO оптимизиране.

SEO за логистични фирми
SEO за логистични фирми

Можете също да използвате по-оптимизирани мета описания, за да подобрите SEO. Мета описанието е малък ред от текст, който се появява под резултатите от търсенето и разказва на потребителя за сайта. Този резултат от търсенето за „автотранспортни компании в Минеаполис“ описва с няколко думи The Freight Rate Central, за да може читателят да реши дали резултатът е подходящ за тяхното търсене.

SEO за логистични компании
SEO за логистични компании

Използвайте маркетинг със съдържание, за да подобрите SEO оптимизацията

Създаването на висококачествено съдържание утвърждава вашия уебсайт като надежден резултат в Google и други търсачки. Редовното публикуване на ангажиращи статии в блога ви помага да поддържате сайта си по-високо в резултатите на търсачките. Търсачките „четат“ думите на вашия уебсайт. Писането на публикации в блог увеличава ключовите думи на вашия сайт, като същевременно вдига качеството му.

Изглежда просто, но редовното публикуване в блог и сайтове за социални медии може да отнеме много време и не трябва да публикувате с единствената цел да публикувате. Вашето съдържание трябва да е подходящо за настоящи и потенциални клиенти. Публикациите в блога трябва да бъдат предмерени, ангажиращи и информативни.

Въпреки че измислянето на нови теми за редовни публикации може да бъде трудно, особено ако трябва да го направите в допълнение към управлението на вашия бизнес, можете да го улесните, като отделите известно време в началото на всяко тримесечие, за да създадете календар със съдържание.

За идеи за теми говорете с настоящите си клиенти и вижте какви видове проблеми имат и идентифицирайте често задавани въпроси или теми, които идват естествено от ангажирана аудитория. Можете да ги използвате за съставяне на публикации в блогове, които помагат на клиентите ви да се справят с тези проблеми. Можете също да четете търговски списания и други блогове, които да ви помогнат да творите по теми, които съответстват на вашия бизнес.

Наличието на SEO стратегия може да изглежда непосилно в началото, но това е друг инструмент, който можете да използвате за изграждане на осведоменост за марката. Ефективното използване на SEO за логистика помага на хората да намерят вашата страница, когато имат нужда от нея.

Убедете се, че:

  • Комуникирайте ясно уникалната стойност на вашия бизнес на уебсайта си.
  • Бъдете конкретни, когато обсъждате какво правите и как го правите.
  • Изготвяйте и публикувайте редовни публикации в блогове и публикации в социалните медии, за да подобрите доверието си.

Като правите всички тези неща, можете да поддържате уебсайта си в горната част на резултатите от търсенето.

Ако искате да знаете колко е оптимизиран текущият ви уебсайт за обяви в търсачките, можете да одитирате уебсайта си.

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.