Оптимизация за търсачки за юристи: основите (със съвети и примери)

В това ръководство ние очертаваме основните основи на SEO оптимизация за юристи / адвокати, с конкретни съвети и примери, които могат лесно да бъдат приложени към вашия уебсайт, така че да започнете да се показвате по-високо в резултатите от търсене на търсачките. Ще разберете какво е SEO оптимизация, ще научите тактически стратегии за прилагане на SEO и какво да търсите, ако се интересувате от наемане на външен доставчик, специализиран в SEO услуги за адвокатска кантора.

В днешния дигитален свят толкова много хора са онлайн, за да намерят информация и да сравнят своите варианти, цени и възможности. Ако е трудно за хората да ви намерят онлайн, най-вероятно губите значителна част от потенциални си клиенти.

Първо, това ръководство се фокусира върху SEO оптимизация за юристи / адвокати, които са в начални етапи на разработване на онлайн стратегия за генериране на потенциални клиенти, така че нека започнем с дефиниции, за да можете да продължитеда работите върху привличането на потенциални клиенти.

Какво е SEO оптимизация?

Оптимизацията за търсачки (SEO) е практиката за привличане на повече посетители към уебсайта на вашата адвокатска кантора чрез увеличаване на позицията на уебсайта ви в страниците с резултати от търсачките: връзките, които се показват, след като въведете нещо в кутията за търсене на Google, Bing или друга търсачка.

С други думи, ако вашата адвокатска кантора се появи в горната част на резултатите от търсачките на първата страница, ще получите повече посетители на вашия уебсайт. SEO не включва никакви реклами, които се показват в резултатите, то работи с органичните резултати под тях. След като посетителите щракнат върху връзката ви в органичните резултати (и ако уебсайтът ви им предостави първоначалната информация, от която се нуждаят и търсят), те ще се свържат с вас, за да научат повече за вашите услуги.

Голямото предизвикателство, което продължава, докогато правите SEO (а това е дълъг процес) за адвокатски кантори, е да се опитате да разберете как да изведете вашата адвокатска кантора до върха на резултатите от органичното търсене. Въпреки че има много доставчици, предлагащи SEO оптимизаци на адвокатски кантори, няма сигурни планове или гаранции, че ще можете да се класирате на позиция номер едно в резултатите от органичното търсене.

За щастие има различни начини да подобрите шансовете си за класиране на първата страница от резултатите от търсенето. Ако сте в състояние да разберете основните фактори, които търсачките оценяват, когато решават кои уебсайтове имат най-голяма стойност за онлайн потребителите, лесно е да преодолеете конкренцията на пазара и да „хванете окото“ на потенциалните клиенти.

Факторите за SEO класиране на адвокатската кантора могат да бъдат разделени на три категории:

Съдържание

Думите / фразите в текста и други видове съдържание, като изображения, на страниците на уебсайта на вашата адвокатска кантора. Осигуряването на висококачествено съдържание на вашия уебсайт ще подобри потребителското преживяване и ще допринесе за подобряване на класирането в търсачките на вашия уебсайт; особено ако съдържанието ви дава завка, че ще изпълни намеренията, потребностите на потребителя.

Обратни връзки и цитати извън страницата / Off Page SEO

Впечатлението, достоверността и авторитета, които вашата кантора има онлайн в сравнение с други адвокатски кантори. Това се влияе от броя на външните домейни на уебсайтове и страници, препращащи трафик към вашия уебсайт .

Техническо SEO

Потребителското изживяване е основен фактор за класиране, когато Google е в процес на класиране на вашия уебсайт. Това означава, че като се вземе предвид скоростта на страницата, етикетите на заглавия и описания (мета тагове) и структурата на сайта са дългосрочни цели, към които трябва да се стремите .

Защо SEO оптимизацията за адвокати е толкова важна?

Ако сте адвокатска кантора, която иска да развие бизнеса си, трафикът от органично търсене е важен маркетингов канал, който често се пренебрегва. Но изследванията дават основателна причина да се предполага, че трябва да се обръща повече внимание на подобряването на SEO на адвокатска кантора. Според Доклада за правните тенденции за 2019 г. 17% от законните потребители са търсили адвокат чрез онлайн търсене; вторият най-много ползван от всеки друг метод.

SEO за юристи и адвокати
SEO за юристи и адвокати

SEO може да изглежда трудно да се научаване и прилагане, особено ако вашата адвокатска кантора никога не е инвестирала в този тип маркетинг, но това е основен компонент на основната маркетингова стратегия за адвокатските кантори. 

След като очертахме основното определение за SEO и защо е толкова важно за адвокатските кантори и адвокати, нека се потопим по-нататък във всеки от факторите, важни за SEO класирането.

SEO фактор за класиране №1: Съдържание

Как изглежда доброто съдържание на уебсайта, когато става въпрос за SEO оптимизация на адвокатска кантора? Това се свежда до това да можете да постигнете следните три критерия:

1) Вашето съдържание трябва да отговаря на запитването или термина за търсене (дума, фраза), използвани от потребителя

Например, ако искате уебсайтът на вашата адвокатска кантора да се показва за ключовата дума „адвокат по наказателни дела в София“, трябва да имате конкретно съдържание на уебсайта си, което разказва на потенциалния ви клиент за вашата област на практика; в този случай, наказателен адвокат в София.

Помислете за това от гледна точка на вашите потенциални клиенти. Ако попаднат на вашия уебсайт, вероятно се чудят:

  • Това адвокатска кантора в София ли е?
  • Тази адвокатска кантора практикува ли наказателно право?
  • Може ли тази адвокатска кантора да обслужи конкретната ми нужда?
  • Добра ли е тази адвокатска кантора?
  • Тази адвокатска кантора в моя ценови диапазон ли е?
  • Искам ли да правя бизнес с тази адвокатска кантора?

Съдържанието на уебсайта на вашата адвокатска кантора трябва да може да даде предварителни отговори на въпросите, които потенциалният клиент би имал. Търсачките се стремят да изпратят потребителите на възможно най-доброто място, за да намерят отговори на своите въпроси. Така че, ако Google смята, че вашият сайт е вероятно да изпълни намерението на потребителя, е по-вероятно да представя уебсайта ви по-високо в страниците с резултати от търсачките. В този случай Google потенциално ще играе активна роля в генерирането на потенциални клиенти за вашата адвокатска кантора.

Съвет: Помислете за най-добрия начин, по който вашата адвокатска кантора може да отговори на въпросите на посетителите на уебсайта. Това може да включва ясни описания на вашите услуги, прозрачно ценообразуване или отзиви на клиенти. Освен това се уверете, че съдържанието и отговорите на вашия сайт са актуални (да, сами знаете, за право, това е много важно, директиви, закони и др.)!

2) Вашето съдържание трябва да бъде оптимизирано за ключови думи

Отговарянето на въпросите на посетителите е страхотно, но как търсачката знае, че вършите добре работата си, за да отговорите на тези въпроси? Какво влияние оказва отговорът на тези въпроси върху SEO оптимизация за адвокатски кантори?

Единият отговор е чрез ключови думи. Когато Google (или която и да е друга търсачка) оценява вашия уебсайт, те изпращат автоматизиран бот, който да прочете съдържанието на вашия сайт, за да разбере за какво е всяка уеб страница.

За да помогнете на потенциалните клиенти да прочетат съдържанието ви, трябва да посочите ясно коя ключова дума е насочена за всяка страница на уебсайта на вашата адвокатска кантора . Това дава да се разбере не само на посетителите, но и на търсачките, че наистина сте „адвокат по наказателни дела в София“.

За да оптимизирате напълно съдържанието си за ключови думи, важно е да поставите ключовите си думи в следните области на страницата:

  • Таг за заглавие
  • Таг за описание
  • Заглавия и подзаглавия
  • Равномерно в параграфи
  • URL адресът на уеб страницата

Съвет: Ако управлявате малка адвокатска кантора, има вероятност повечето от клиентите ви да са местни и да живеят в същия общ район като вас. За да се показват в резултатите от местното търсене, можете да оптимизирате уебсайта си за локално SEO.

3) Трябва да има разнообразно съдържание, което адресира ключови думи в една и съща категория

Това е една от най-трудните части на SEO оптимизацията на адвокатска кантора. Това включва идентифициране на основна ключова дума и след това вариации или форми с дълга опашка (long tails) на тази ключова дума. Това гарантира, че вашето съдържание е в състояние да покрие възможно най-разшпирено семантично ядро, когато потребителите търсят онлайн.

Много ще търсят по най-често срещаната ключова дума, но други ще задават въпроси на естествен език или ще въвеждат варианти на същата ключова дума. Целта е да създадете възможно най-много съдържание, което да адресира запитвания за търсене, свързани с основната ви ключова дума.

Например, ако основната ключова дума, за която искате да класирате, е „адвокат по наказателни дела в София, вариантите на ключовата дума могат да бъдат „най-добрият наказателен адвокат в София“ и „цени на услуги на наказателен адвокат в София“.SEO фактор за класиране #2: Препратки и цитати извън страницата

SEO за прависти
SEO за прависти

Страхотното съдържание е едно нещо, но интернет е като голямо море от безкрайно съдържание, което надхвърля хоризонта. Как Google определя кое съдържание е най-добре да се показва на първата страница в класирането?

Един основен фактор е качеството и количеството на обратните връзки. Обратните връзки са връзките за препращане, поставени на други уебсайтове, които насочват трафик към вашия уебсайт.

За SEO оптимизацията препратките работят като състезание за популярност. Ако вашата адвокатска кантора получи много връзки от други популярни уебсайтове, те по същество се разглеждат като гласове „ЗА“, което показва, че „адвокатите в тази адвокатска кантора знаят за какво говорят и вършат!”. Но ако уебсайтът на вашата кантора има само няколко препратки, това е сигнал, че вашата популярност и доверие са ниски.

Не забравяйте, че търсачките искат да изпратят потребителите на възможно най-доброто място, за да получат отговор на въпросите си. Ако търсачките видят, че съдържанието на вашата кантора има много препращащи връзки от други надеждни уебсайтове, ще бъдете разглеждани като доверен и реномиран източник.

Увеличаване на местното SEO оптимизиране за адвокатски кантори чрез цитиране извън страницата

Метафората за „състезание за популярност“ може да бъде разширена отвъд препращането на връзки, ако искате да оптимизирате локално SEO за адвокатски кантори. Информацията за контакт на вашата адвокатска кантора се показва на всякакви места в мрежата; което го прави видим както за търсачката, така и за потенциалните клиенти. Ето защо най-добрият начин да получите по-голяма експозиция от местното SEO е да получите обратни връзки от места, където се показва информация за бизнес контакт (т.е. цитати). Това ще бъде от решаващо значение за дългосрочния SEO успех на вашата фирма.

Ето някои примери за места, където можете да получите цитати извън страницата, за да подобрите местното си SEO:

Съвет: Линк билдингът е процес, който отнема много време, но може да даде значителни резултати и е неразделна част от вашия SEO успех. Ето някои предложения как да получите обратни връзки от подходящи източници:

  • Предложете безплатна правна експертиза или анализ на местна медийна организация, новинарски сайт, специлизиран сайт за право
  • Напишете интересни статии в блога, свързани с вашия юридически опит, и помолете вашата мрежа от партньори и/или потребители да ги сподели
  • Присъствайте на уеб сайтове за местни събития

SEO фактор за класиране #3: Техническо SEO

SEO за право
SEO за право

Когато става въпрос за SEO оптимизация на адвокатска кантора, ние запазихме най-доброто за последно: техническо SEO. Както никой друг фактор, техническото SEO може да подобри или наруши SEO ефективността на вашата адвокатска кантора, което го прави основен принос за вашия SEO успех. Освен това е най-трудно да се оправи – особено ако не сте SEO експерт.

Техническото SEO е (в много основни думи) мярка за това колко „удобен за Google“ е уебсайтът на вашата адвокатска кантора. Техническото SEO се простира и до неща като сигурност и карти на сайтове, чистота на кода и т.н. Може да стане доста сложно за изпълнение, така че много адвокатски кантори решават да наемат SEO консултант, специализиран в SEO оптимзиация. Това намалява риска в сравнение с опитите да се справите сами.

Ето някои неща, които трябва да имате предвид относно техническото SEO:

Уверете се, че уебсайтът на вашата фирма следва всички указания на Google

Google е доста прозрачен относно нещата, които можете да направите, за да подобрите техническото SEO на вашата адвокатска кантора. Запознайте се с Указанията за уеб администратори за съвети относно техническото SEO.

Уверете се, че уебсайтът на вашата фирма е бърз и удобен за мобилни устройства

Два основни (но важни) фактора за техническо SEO включват гарантиране, че уебсайтът ви се зарежда бързо (целете се за под 2,5 секунди) и се визуализира добре при различни размери на екрана , особено на мобилни телефони.

Уверете се, че уебсайтът на вашата адвокатска кантора е лесен за навигация

Ако уебсайтът на вашата адвокатска кантора е лесен за навигация от човек, тогава има вероятност робот, изпратен от Google да разследва уебсайта на вашата кантора, да може а) да намери всичките ви страници и б) да разбере за какво са тези страници. Създавайте прости и лесни за използване менюта и често свързвайте към други важни страници на вашия уебсайт.

Настройте всичко както трябва

Едно добро нещо за техническото SEO е, че просто трябва да се уверите, че имате силно техническо SEO от самото начало. След като това е направено и ако уебсайтът на вашата адвокатска кантора е сравнително малък, тогава трябва да можете да работите без стрес в по-голямата си част.

Как да приложим SEO за юристи / адвокати

Има два начина да повишите SEO оптимизацията на вашата адвокатска кантора въз основа на горните фактори и да накарате уебсайта на вашата кантора да се класира добре в страниците с резултати от търсачките. Първо, можете да го направите сами, или второ, можете да наемете SEO експерт на адвокатска кантора, който има опит в SEO за адвокатски кантори, за да ви помогне.

Вариант №1: Внедрете SEO сами

Научете повече

Тази публикация трябва да бъде само началото на вашето пътуване към набеза на SEO оптимизация за адвокатски кантори. Започнете, като прочетете и разберете ръководството за начинаещи на Moz за SEO и указанията за уеб администратори на Google .

Направете проучване на ключови думи

Ето един бърз начин да генерирате някои идеи за съдържание за уебсайта на вашата адвокатска кантора:

  • Запишете всички специалности, услуги и местоположения на вашата адвокатска кантора
  • Направете проучване на ключови думи. За да започнете, за всяка комбинация от зона/услуга и град, използвайте синоними, за да генерирате три или четири алтернативни начина да кажете едно и също нещо.

Напишете и публикувайте съдържание за вашия уебсайт

Ето стъпките:

  • За всяка практическа област и комбинация от град, които сте идентифицирали в стъпка №2 (изследване на ключови думи), създайте друг списък от 20-те най-добри приоритета, които клиентът може да има, когато обмисля да ви наеме.
  • За всяка комбинация от практика и град, напишете лесно за разбиране резюме на вашата правна услуга, което включва информация за всички приоритети на вашите клиенти.
  • Потърсете възможности да добавите някои от вашите ключови думи, но не прекалявайте. Не забравяйте да използвате ключови думи в заглавието, мета описанието и заглавията.
  • Публикувайте всяко копи / резюме на отделна страница на вашия уебсайт.
  • Използвайте призиви за действие на уебсайта, за да покажете на клиентите къде да отидат, за да резервират вашите услуги.

Уверете се, че уебсайтът на вашата адвокатска кантора е технически изправен, когато започнете да прилагате SEO тактики

Да се ​​уверите, че вашият уебсайт е настроен с всички технически изисквания, може да бъде предизвикателство, поради което препоръчваме да получите външна помощ от SEO експерт за вашата адвокатска кантора. Но ако решите да го направите сами, препоръчваме да се обърнете към Указанията за уеб администратори на Google.

Изградете своето присъствие и връзки

  • Поддържайте всичките си онлайн профили , особено Google My Business. (Помислете за добавяне на интеграция с Clio, така че новите клиенти да могат да резервират консултации директно от вашата обява).
  • Инвестирайте в инструмент като Brightlocal, за да автоматизирате изпращането на вашата адвокатска кантора в различни местни директории.
  • Насърчете клиентите си да оставят отзиви, като следвате тези съвети .
  • Поддържайте съдържанието си актуално, като блогвате и актуализирате страниците на уебсайта си ежемесечно.

Вариант №2: Наемете SEO експерт на адвокатска кантора

SEO оптимизациятяа е много възнаграждаваща, но отнемаща много време задача. Но реалността на ситуацията е, че много адвокати просто нямат време или желание да научат тази нова дисциплина. Ако това звучи добре, работещо за вас, ето някои неща, които трябва да имате предвид, когато търсите експерт, който ще ви помогне да подобрите SEO на вашата адвокатска кантора.

Бюджет

Колко таксувате за вашите адвокатски услуги? Добрият SEO експерт вероятно ще таксува подобна часова ставка; може би малко по-малко. И както споменахме, SEO е задача, която отнема много време. Около 500-1200 лв. на месец е базова оценка, за да започнете, така че не забравяйте да ги включите в бюджета на вашата адвокатска кантора, ако решите да инвестирате в сърч маркетингови инициативи.

Къде да намерите SEO експерт за вашата адвокатска кантора

Ето една уловка: Най-добрите SEO експерти нямат време да работят върху собствените си уебсайтове, така че може да не ги намерите чрез обикновено търсене в Google! Опитайте да помолите други адвокати във вашата мрежа за препоръка към някой, който е специализиран в SEO оптимизация за адвокатски кантори.

Какво да търсите, когато наемате SEO консултант за вашата адвокатска кантора

Най-малкото, когато разговарят с потенциални SEO експерти, те трябва да споменават основите, които описахме в това ръководство. Попитайте ги за ролята на съдържанието, препратките и техническото SEO, както и за примери от техния опит. И накрая, не забравяйте да проверите техните референции, особено от други адвокатски кантори. Те трябва да разбират индустрията и конкретните горещи точки, които потенциалните клиенти имат, когато търсят услугите на вашата адвокатска кантора.

Червени точки, които сигнализират за лош SEO консултант на адвокатска кантора

  • Не трябва да поискате или да наемате SEO консултант, който да гарантира точни резултати с то1чни позиции за вашата адвокатска кантора. Ако го направят, потърсете друг.
  • Внимавайте със SEO консултант, който бързо удовлетворява желанието ви за кликвания, трафик и потенциални клиенти. Освен това намерете такива, който са готови да обясняват техния процес на работра. Те трябва да бъдат откровени с вас относно необходимите усилия и резултатите, които можете да очаквате.
  • Уверете се, че не им плащате да правят платена реклама при търсене , което е различно от SEO (въпреки че е добра алтернатива на SEO).

Изводи за SEO оптимизация за адвокати

SEO за адвокати е маратон, а не спринт. Не очаквайте веднага да видите как класирането в търсачките на вашата адвокатска кантора се подобрява. Бъдете търпеливи. Продължавайте да се фокусирате върху писането на страхотно ново съдържание, което е подходящо за потенциални клиенти, изграждане на обратни връзки, спазване на указанията за уеб администратори на Google и генериране на положителни отзиви от клиенти .

Следете напредъка си и измервайте въздействието на вашите SEO усилия с помощта на Google Analytics. По този начин ще можете да видите кои действия е по-вероятно да донесат успех в SEO и да привлекат повече потенциални клиенти.

Няма значение дали сами внедрявате SEO или използвате експерт.Ако сте в състояние да изпълнявате по-добро качество и количество в сравнение с конкурентите, вие ще се издигнете в класацията. Който и път да изберете, ние се надяваме, че сме ви предоставили полезни съвети, които ще ви помогнат да развиете юридическата ви практика чрез органично търсене и SEO оптимизация.

 

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.