Може ли SEO да помогне на строителни компании да разраснат своя бизнес?

Да. Ето защо:

SEO ще помогне на вашата строителна компания да се появи близо до или в горната част на резултатите от търсенето, когато някой търси услуги като вашата. Доброто класиране в Google привлича повече потенциални клиенти към вашия уебсайт. Страхотен уебсайт превръща тези посетители в клиенти.

С други думи, SEO води до ръст на приходите.

Какво е SEO?

Оптимизацията за търсачки (SEO) е практическа дисциплина / способ водеща до за печелене на висококачествен онлайн трафик чрез подобрения на уебсайтове и повишено класиране в търсачки като Google. В крайна сметка целта на SEO е повече бизнес клиенти.

6 стъпки за SEO дигитален успех

1. Уверете се, че търсачките могат да намерят, обхождат и индексират вашия уебсайт

Тази първа стъпка може да звучи обезсърчително, но е изключително важна! Ако търсачката като Google не може да намери, обхожда и индексира вашия уебсайт, страниците ви няма да се класират, което прави уебсайта ви невидим онлайн. Видимостта на вашия уебсайт е приоритет №1, осъзнайтге това.

Как можете да сте сигурни, че не сте невидими за Google?

  • Първо, потвърдете своя домейн с Google Search Console и изпратете вашата карта на сайта. Това предоставя на Google пътна карта за обхождане на главните страници на вашия сайт. След като потвърдете своя домейн, можете да продължите да се връщате периодично към Search Console, за да използвате допълнителни инструменти там.
  • След това използвайте отчета за грешка при обхождане на Google Search Console, за да определите дали Google може правилно да обходи вашия сайт. Докладът ще описва подробно проблемите, които са попречили на Google да обхожда успешно определени страници на уебсайта ви, ако има такива.
  • Накрая влезте отново в Google Search Console за отчета за индекса. Това дава полезен поглед върху страниците, които Google е индексирал.

Тези стъпки гарантират, че уебсайтът ви е видим, обходим и индексиран, така че страниците ви да могат да се класират.

2. Извършете проучване на ключови думи

Ключовите фрази, свързани с вашия бизнес, ще осигурят пътна карта за по-голямата част от текущата ви SEO стратегия. Изследването на ключови думи е процесът на избор на най-добрите думи и фрази за вашата индустрия.

Можете да започнете проучване на ключови думи, като използвате безплатни инструменти като инструмента за планиране на ключови думи на Google и Answer the Public или платени инструменти като Moz, SEMrush, Ahrefs или keyword.io.

SEO за строителни компании
SEO за строителни компании

По време на проучването на ключови думи помислете за уместността, потребителското намерение, обема и трудността.

Уместност:

Колко уместна е ключова дума за вашата ниша? Изборът на ключови думи, свързани с вашия бизнес, гарантира, че ще получите правилния, целеленасочен, релевантен на дейността ви трафик. За да представим неправилен подход – пример, „фирма за ремонт на къщи“ е по-подходяща от „рецепти за естествен грим“ за фирма за ремонт, фокусирана върху ремонт на жилищни пространства.

Намерение на потребителя:

Намерението на потребителя показва мотива или намерението на потребителя, когато той или тя е пуснал заявката си в търсачка. Разбира се, мотивът на потребителя не винаги е ясно различим, но често можем да предположим въз основа на ключова дума. Например „как безопасно да разрушите сграда“ може да бъде търсено от лице, което иска да разруши сграда и евентуално да намери изпълнител, който да изпълни задачата вместо него.

Голям обем/ниска трудност:

Инструментите за изследване на ключови думи показват обем и трудност за ключови думи. Обемът се отнася до броя пъти, когато тази ключова дума е търсена, докато трудността показва колко предизвикателство може да бъде да се класира добре за тази ключова дума. Потърсете ключови думи с голям обем и с ниска трудност, за да започнете. „Апетитът идва с яденето“ е доста вярно за SEO.

3. Пишете висококачествено, полезно съдържание

Ценно и описателно съдържание, което ви позиционира като експерт в индустрията, помага на посетителите да научат повече за вашия бизнес и обяснява, че предлаганите от вас услуги са с добра добавена стойност.

Подкрепете всяка страница от вашия уебсайт с ясно, информативно копие, оптимизирано за целева ключова дума.

Освен това създайте блог! Google забелязва, когато публикувате страхотно съдържание редовно.

SEO за строителна компания
SEO за строителна компания, как, къде, какво!

Оценете качеството на вашето съдържание, като прецените дали съдържанието ви е:

  • Оригиналност
  • Дали често се актуализира
  • Уместност за вашите клиенти
  • Фактологичност; клиентите обичат фактите
  • Връзки към надеждни източници
  • Сегментиран със заглавия, подзаглавия и списъци с водещи символи; на потребителите им е трудно да четат големи блокове информация, която не е структурирана и подредена.
  • Лесен за разбиране

4. Печелете обратни връзки

Придобиването на обратна връзка е една от най-значимите SEO стратегии извън страницата / OffPageSEO. Придобиването на обратна връзка е процесът на печелене на връзки от релевантни на вашия уебсайтове, за да се увеличи авторитетът на вашия уебсайт в очите на Google. Подобреният авторитет помага за повишаване на класирането.

5. Оптимизирайте уебсайта си

Вашият уебсайт трябва да бъде основата на всичките ви усилия за дигитален маркетинг. В крайна сметка, ако основата ви не е конструктивно здрава, вашата сграда също ще бъде слаба.

SEO на страницата включва оптимизации на вашия уебсайт, самия сайт. Това включва стратегическо разположение на ключови думи на ключови страници на уебсайтове, в мета описания и заглавия, в URL адреси и в алтернативен текст на изображението. Създаването на съдържание също е основен аспект на SEO на страницата / onPageSEO – от публикации в блогове и страници с продукти или услуги до видеоклипове.

Какво представляват мета описания и заглавия?

Мета описания и заглавия помагат на търсачките и потребителите да разберат по-добре съдържанието на вашата страница. Заглавията и описанията се показват на страниците с резултати от търсачките. На изображението по-долу „Fox Valley Construction & Remodeling, Aurora, IL“ е мета заглавието. Мета описанието е точно под заглавието.

Удобство за мобилни устройства, риспонс дизайн

Потребителите на Google имат достъп до интернет на мобилни устройства повече от всякога. Всъщност над 83% от населението на САЩ са потребители на мобилен интернет. По този начин, ако вашият уебсайт не е удобен за мобилни устройства, вие пропускате бъдещи посетители на уебсайта.

SEO
SEO

Освен това Google индексира уебсайта на първо място за мобилни устройства, което означава, че Google оценява и каталогизира уебсайтове от мобилна гледна точка. За да определи дали уебсайтът ви е удобен за мобилни устройства, Google създаде тест за удобен за мобилни устройства, за да ви даде бързо разяснение къде се намирате.

Разбира се, ако уебсайтът ви не е удобен за мобилни устройства, ще трябва да преминете към риспонс / адаптивен дизайн. Експертните уеб разработчици имат богат опит с този процес.

6. Оптимизирайте своя Google My Business (GMB)

За фирми с местни целеви аудитории, обявите в Google My Business (GMB) са особено важни.

Защо?

  • Списъците в GMB са един от най-важните фактори за класиране за местния бизнес.
  • Като най-известната обява за името, адреса и телефонния ви номер на вашия бизнес, вашата GMB служи като миниатюрна начална страница, първо впечатление за вашия бизнес, което е лесно видимо за потенциалните пациенти.
GMB
GMB

Вашият оптимизиран GMB списък трябва да включва:

  • Бизнес адрес
  • Телефонен номер
  • Работно време
  • Дейсност / специализация
  • Карта до адрес
  • Изображения
  • Бизнес описание

След като вашата обява в GMB бъде актуализирана, можете редовно да публикувате съобщения, оферти, събития, изображения и други публикации директно в своите GMB. Освен SEO стойност, от обявите се добива и PR стойност.

© 2023. All rights reserved. ExtreneSEO.